29 / 04 / 2024

sığınakların başka amaçla kullanılması

sığınakların başka amaçla kullanılması

Kat malikleri kurulunun oybirliği kararı ve mülki amirin izniyle, bina veya tesisin işletme veya kullanma bütünlüğünü bozmadan ortak alanlar kapsamında kalan farklı şekilde değerlendilir mi? Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

KPSS'den 70 puan alanlar hemen başvursun! Ticaret Bakanlığı 60 uzman yardımcısı alacak! Fırsatı kaçırmayın 

Ticaret Bakanlığı kendi bünyesinde istihdam ettirmek üzere 60 uzman yardımcısı alacağını açıkladı. KPSS'den 70 puan alanlar hemen başvursun! İşte Ticaret Bakanlığı uzman yardımcısı alımı şartları.

Aile Bakanlığı'ndan değil ama başka bir nakit yardımı var! Aylık 5.137 TL nakit desteği hesabınıza yatıyor!

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan yardımlardan birçok vatandaş faydalanmaktadır. Vatandaşlar, yardım ödemelerinin yanı sıra devletin diğer sunulan seçenekleriyle de ilgilenmektedir. Devletin sunduğu bir başka önemli seçenek daha bulunmaktadır. Detaylar için burayı tıklayabilirsiniz...

1 Mayıs Pazartesi altın bilezik fiyatları ne kadar? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL?

1 Mayıs Pazartesi altın ve altın bilezik fiyatları merak ediliyor. Fed faiz kararı öncesinde altın fiyatları güne düşüşle başladı. Peki 1 Mayıs Pazartesi altın bilezik fiyatları ne kadar? 14,18 ve 22 ayar altın bilezik kaç TL?

Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır? Kentsel dönüşümde yarısı bizden kampanyası başvuru ekranı 2023! 

“Yarısı Bizden” kentsel dönüşüm kampanyası için başvurular dün başladı. Peki Yarısı Bizden kampanyası başvurusu nasıl yapılır?

'Yarısı Bizden' kampanyası başvuruları bugün resmen başladı! Bakan Kurum başvuran kişi sayısını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, ''Yarısı Bizden'' kampanyası başvurularının bugün başladığını belirterek başvuran kişi sayısını açıkladı.

2 milyona yakın Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2 milyona yakın Bağ-Kur’luyu yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını indireceklerini ifade etti.

Borç faizleri ve cezalar resmen siliniyor! 31 Mayıs'a kadar başvurun! Borcu olan herkes baksın peş peşe açıklandı!

Milyonlara nefes aldıracak yapılandırmanın avantajları tek tek belli oldu. Borç faizleri ve cezalar resmen siliniyor! 31 Mayıs'a kadar başvurun! Borcu olan herkes baksın peş peşe açıklandı!

'Süreci iyi yönetemedik' diyen Prof. Dr. Gürsel Öngören'den kentsel dönüşümde 90 gün şartı 1 yıla çıksın önerisi!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören, riskli binaları 90 günde boşaltma zorunluluğunun kentsel dönüşümün önünü tıkadığını dile getirerek, sürenin en az 1 yıla çıkarılmasını önerdi.

Migros’ta süt indirimleri başladı! Sakın kaçırmayın! İşte 27 Ocak 2023 fiyat listesi…

Migros’ta dev süt indirimi başladı! Pastörize sütlerde yüzde 25 indirim başladı. İşte 27 Ocak 2023 fiyat listesi…

OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı yarın başlıyor! Hemen peş peşe duyurulan şartlara bakın! Fırsatı kaçırmayın!

OGM tarafından yapılacak sözleşmeli memur alımı detayları merak ediliyor. OGM 1.128 sözleşmeli memur alımı yarın başlıyor! Hemen peş peşe duyurulan şartlara bakın! Fırsatı kaçırmayın!

Orta gelirliye konut kampanyası için başvurular yarın başlıyor! Sakın kaçırmayın!

Ev salmak isteyen vatandaşlar tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası için başvurular yarın başlıyor... Sakın kaçırmayın...

Bu fırsat kaçmaz! Başvurular bugün başladı, girişim başına 50 bin dolar ve yurt dışı imkanı

Sanayi Bakanlığı bünyesindeki program için başvurular bugün başladı. Söz konusu programa  kabul edilenlere, girişim başına 50 bin dolar destek verilecek.

Emeklinin başına talih kuşu kondu! Yılbaşından önce 10 bin TL hesabınızda!

Promosyon için henüz başvurmamış ve emekli maaşını başka bir bankaya taşımamış olanlara yıl sonuna kadar süre tanınıyor. Peki, "Hangi banka ne kadar promosyon veriyor? İşte, detaylar....

sığınakların başka amaçla kullanılması Haberi

sığınakların başka amaçla kullanılması

Sığınak başka amaçla kullanılabilir mi?

Sığınak yönetmeliği gereğince; Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça ve gerekli bilgiler mimari, statik ve mekanik tesisat projelerine işlenmedikçe yapı ruhsatı düzenlenemez. 


Yapı inşa edildiğinde, Yönetmeliğe ve yapı ruhsatı eki projelerine uygun olarak sığınak tesis edilmedikçe ve denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin denetim raporlarında sığınakla ilgili hususlar belirtilmedikçe, yapı kullanma izni veya kısmi kullanma izni verilemez. 


Ruhsat eki onaylı mimari projenin bir örneği ile denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin uzmanlık alanlarına uygun denetim raporlarının sığınaklara ilişkin bölümü, ilgili idarelerce mülki idare amirliğine gönderilir. Yapı kullanma izni verilmiş yapıların sığınak olarak ayrılmış bölümlerinde Yönetmeliğe aykırı olarak değişiklik yapılamaz.


Sığınaklar barışta, 13 üncü maddeye...