09 / 05 / 2024

Sığınakların tapuya tescil edilmesi

Sığınakların tapuya tescil edilmesi

Yapıların en alt bodrum katlarında ya da toprağa oturan kısımlarında veya içinde veya bahçelerinde yer üstünde veya yeraltında yapılacak sığınakların tapuya tescili nasıl olur? İşte sığınakların tapuya tescili ile ilgili esaslar...

Sığınakların tapuya tescil edilmesi!

Sığınakların tapuya tescili nasıl olur? Merak ediyorsanız sorunuzun yanıtı, yasal hükümler ve sığınaklar ile ilgili detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz. İşte sığınakların tapuya tescil edilmesi...

Mega zenginlerden Kıyamet Günü hazırlığı! 151 milyon TL’lik dev sığınaklar satın alıyorlar! 

Bu sene yayınlanması beklenen "En Zenginlerin Hayatta Kalması" adlı yeni bir kitapta, zenginlerin felaketlerden saklanmak için uzak ve lüks kıyamet sığınaklar inşa ettiği iddia ediliyor. İşte o sığınaklarla ilgili detaylar...

Gökhan Sağnaklar'ın acı günü! Babası Mehmet Reşit Sağnaklar vefat etti!

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Sağnaklar'ın babası Mehmet Reşit Sağnaklar hayatını kaybetti. 

Hillside Beach Club Tatil Köyü'nün daimi üst hakkı süre uzatımı tapuya tescillendi!

Alarko GYO'nun Hillside Beach Club Tatil Köyü taşınmazının daimi ve müstakil üst hakkı süre uzatımı 9 Ekim 2019 Çarşamba günü tapuya tescil edildi...

Vakıfların 56 gayrimenkulü Süryani Vakfı'na tescil edildi!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vakıfların 56 gayrimenkulünün Süryani Vakfı'na tescil edildiğini açıkladı..

Satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Gayrimenkul satış vaadi sözleşmesi, gayrimenkul alım satımında taraflar arası bir ön sözleşme niteliği taşıyor. Peki, satış vaadi sözleşmesi tapuya şerh edilir mi?

Şanlıurfa Sırrın Köprülü Kavşağı'nda son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Akçakale-Sırrın Köprülü kavşağının yapım çalışmalarını yerinde inceledi.

Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üstünde!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Diyarbakır'da hasar gören okul sayısı 100'ün üzerindedir. Bazı okullar tamamen yıkılmıştır." açıklamasında bulundu.

RE-PIE ve Turkmall basın toplantısı yarın!

RE-PIE ve Turkmall arasındaki işbirliğin anlatılacağı basın toplantısı yarın saat 09:30 ile 12:00'da gerçekleşecek.

Osmangazi Köprüsü bugün açılıyor!

Dünyanın 4. büyük köprüsü olan Osmangazi Köprüsü, bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın da katılmasıyla gerçekleştirilmesi planlanan tören ile hizmete açılacak.

Osmangazi Köprüsü yarın açılıyor!

Osmangazi Köprüsü, yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılacağı törenle hizmete açılıyor. Sırada rekorlarla dolu diğer mega projeler var...

Konya Karatay Entegre Sağlık Kampüsü'nün basın toplantısı yarın!

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun teşrifleriyle, Konya Milletvekilleri’nin ve uluslararası bankaların üst düzey yöneticilerinin katılımlarıyla düzenlenecek basın toplantısı yarın gerçekleşecek.

Yüreğir Kozan Çarşısı dönüşümünde konut sayısı artırıldı!

Yüreğir Belediyesi, Kozan Çarşısı ve Sanayi Çarşısı dönüşümünde 192 olan konut sayısını yaklaşık 5 kat artırıp 916’ya çıkaracak. Belediye 800 iş yerine karşılık sadece 140 iş yeri açacak.

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü kura çekilişi sonuçları!

TOKİ Eskişehir Tepebaşı Aşağısöğütönü kura çekilişi sonuçları bugün saat 14:00'de açıklanmaya başlandı. Toplamda 250 adet dairenin emeklilere özel satışa çıkarıldığı projede 240 aya kadar taksitlendirme uygulanıyor.

Sığınakların tapuya tescil edilmesi Haberi

Sığınakların tapuya tescil edilmesi

Sığınakların tapuya tescili nasıl olur?

31 Aralık 2010 tarihinde 27802 sayılı Resmi Gazete yayımlanan değişiklik yönetmeliği gereğince; Yapı kullanma izni alınan yapılarda tesis edilen sığınak alanları, 14 üncü maddenin birinci fıkrasında sayılan belgelerin iletilmesinden itibaren beş iş günü içinde mülki idare amirliğince kayıt ediliyor.


Yapı kullanma izni alınan yapılarda tesis edilerek kullanılan sığınakların denetimleri mülki idare amirliğinin sorumluluğunda ilgili idarelerce yapılıyor.


Madde 14 – 

Sığınak yeri ayrılması zorunlu bulunan bina ve tesislere, ruhsat eki mimari projesinde gerekli sığınak yeri ayrılmadıkça ve gerekli bilgiler mimari, statik ve mekanik tesisat projelerine işlenmedikçe yapı ruhsatı düzenlenemez. Yapı inşa edildiğinde, Yönetmeliğe ve yapı ruhsatı eki projelerine uygun olarak sığınak tesis edilmedikçe ve denetime yönelik fenni mesuliyet üstlenen mimar ve mühendislerin denetim raporlarında sığınakla ilgili hususlar belirtilmedikçe, yapı...