16 / 05 / 2024

sığınakta bulunması gerekli malzemeler nelerdir

sığınakta bulunması gerekli malzemeler nelerdir

Olası bir afet durumunda zaruri canlı ve cansız kıymetleri korumak maksadıyla inşa edilen korunma yerlere sığınak deniyor. Peki sığınakta neler olmalı? Sığınaklarda bulunması gereken malzemeler nelerdir?

1939'da Gazi Köprüsü için Fransız ustalar getirilmiş!

1939 yılında Gazi Köprüsü için gerekli olan parke tahtalar Fransa'dan getirilmiş ve bunlar için de Fransız ustalar gelmiş.

Jeff Bezos'un ardından Mark Zuckerberg de 100 milyon dolarlık sığınak inşa ediyor!

Meta'nın kurucusu Mark Zuckerberg, Hawaii'de bir adada 100 milyon dolarlık sığınak yaptırıyor. Söz konusu bu sığınakta 30 yatak odası ve banyo bulunacağı bildirilirken, sığınağın 5 bin metrekare olacağı kaydedildi.

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022?

Ehliyet yenileme süresi uzatıldı mı? Ehliyet yenileme için ne gerekli 2022? soruları gündemde yer alıyor. İşte ehliyet yenileme konusuna dair merak edilen yanıtlar!

İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler?

Evini konut kredisi kullanarak alanların merak ettiği konulardan biri de fek yazısı oluyor. Peki, İpotek fek yazısı nasıl alınır? İpotek fekki için gerekli belgeler neler? İşte tüm detaylar...

Diyarbakır Mimarlar Odası'ndan 'Şantiyelerdeki çalışmalar durdurulsun' çağrısı!

TMMOB’a bağlı Diyarbakır Mimarlar Odası, koronavirüs salgını sürecinde şantiyelerde gerekli önlemlerin alınmadığına dikkat çekerek, devam eden çalışmaların toplum ve kent sağlığı açısından durdurulması yönünde çağrıda bulundu...

İngiltere'de yaşayan genç mucit 5 yılda çelik sığınak inşa etti!

İngiltere'de yaşayan genç mucit, evinin arka bahçesinde sığınak inşa etti. Yapımı 5 yıl süren sığınakta yok yok...

Akiş GYO, UN Global Compact üyesi oluyor!

Akiş GYO'nun dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik inisiyatifi olan UN Global Compact katılımcısı olmak üzere gerekli başvurular tamamlandı...

Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanıyor?

İmar barışı başvuruları için son günlere girildi. İmar Barışından yararlanmak isteyen vatandaşların 15 Haziran tarihinde kadar başvuruda bulunması gerekli. Peki Yapı Kayıt Belgesi bedeli nasıl hesaplanıyor?

Malatya Hekimhan Belediyesi metruk binaları yıkıyor!

Malatya Hekimhan Belediyesi metruk binaların yıkımına devam ediyor. Konuyla ilgi Hekimhan Belediye Başkanı Turan Karadağ, 'Vatandaşlarımız yıkım sırasında gerekli önlemlerini alsın ve yıkım ekibine zorluk çıkartmadan yardımcı olsunlar' açıklamasını yaptı.

İmar kanununda gerekli düzeltme yapılmazsa dönüşüm sıkıntıya girer!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, "30 Haziran'da yeni imar kanununda gerekli düzeltmeler yapılmazsa kentsel dönüşüm sıkıntıya girecek." dedi.

Kırıkkale'de konut satışlarına özel dolar kampanyası!

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan, Dolar'daki yükseliş sonrası iş adamlarına 'Dövizle borçlanmayı bırakalım, yerli parayı devreye sokalım" çağrısında bulunmasının ardından tüm yurtta olduğu gibi Kırıkkale esnafı da kampanya başlattı.

Özak GYO borsada işlem gören paylarının geri alımı hakkında açıklama yaptı!

Özak Gayrimenkul toplamda 3 milyon adet payı ve bugünden itibaren 1 yılı aşmamak kaydıyla, yapılacak ilk genel kurul toplantısına kadar, gerekli görülen durumlarda geri alım yapılmasına, bu amaçla 6 milyon TL tutarına kadar kaynak ayrılmasına karar verdi.

TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler!

Toplamda 63 adet daire alt gelir için satışa çıkarıldı. İşte TOKİ Kırşehir Kaman Alt Gelir sözleşmesi için gerekli belgeler...

sığınakta bulunması gerekli malzemeler nelerdir Haberi

sığınakta bulunması gerekli malzemeler nelerdir

Sığınaklarda bulunması gereken malzemeler nelerdir?

Can ve mal kaybını önlemek amacıyla inşa edilen sığınak, nükleer ve konvansiyonel silahlarla, biyolojik ve kimyevi harp maddelerinin tesirlerinden ve tabii afetlerden insanlarla, insanların yaşaması ve ülkenin harp gücünün devamı için inşa edilen korunma yerleri olarak tanımlanıyor.


Sığınaklardan beklenilen yararın sağlanabilmesi için sığınak yapımından önce aşağıda sıralanan prensibin mutlaka göz önünde bulundurulması gerekiyor:

- Sığınak yapılacak mahallin iyi tespit edilmesi.

- Sığınaktan yararlanacakların önceden planlanması.

- Yapılacak sığınağın başka amaçlarla kullanılabilir nitelikte olması.


Sığınaklarda bulunması gereken malzemeler AFAD'ın resmi internet sitesinde şu şekilde açıklanıyor: Dışarıdaki radyoaktif serpinti veya kimyasal gaz etkisinin geçmesi için belirli bir süre sığınakta kalmak mecburiyeti hasıl olabilir. Bu nedenle bütün ihtiyaçlar düşünülerek sığınak içerisindeki hayat buna göre organize edilmeli ve aşağıda belirtilen malzeme ve tedbirler alınmalıdır;


-...