01 / 05 / 2024

sığınaktan kim sorumlu olur

sığınaktan kim sorumlu olur

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Sığınak Yönetmeliği" hükümlerine göre sığınak denetimi nasıl olur? Sığınaktan kim sorumlu olur?

Kiralara yüzde 25 sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti! Bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Haziran 2022'de yürürlüğe giren kiralarda yüzde 25 sırını ile kira artış oranlarına sınırlama getirilmesi planlandı. Fakat bu uygulama milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Peki bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ödenmeyen konut sitesi ve apartman aidatı borcundan kim sorumlu?

Mega kent İstanbul'da konut sitesi aidatlarındaki yükselişler hız kesmeden devam ederken pek çok kişi de aidat borcundan kim sorumlu olduğunu merak ediyor. Peki bu borçtan kim sorumlu? İşte Avukat Mehmet Fatih Özer'in konuyla ilgili paylaşımı...

Bayraktar İnşaat Adres Ankara Evleri'nde konut sayısını artırıyor! 3 bin 376 yeni konut geliyor!

Sınırlı Sorumlu Yenişehir Ankara Konut Yapı Kooperatifi tarafından Ankara ili Yenimahalle İlçesi, Işınlar Mahallesi sınırları içerisinde, 2 bin 486 adet konut ve 84 adet işyerinden oluşan Adres Ankara Evleri'nde kapasite artışına gidiliyor.

Polat Gayrimenkul'de üst düzey iki atama!

Polat Holding, Polat Gayrimenkul bünyesinde iki üst düzey atama yapıldı. Bu kapsamda, Gayrimenkul Geliştirmeden Sorumlu Grup Başkan Yardımcısı ve Projelerden Sorumlu Grup Başkan Yardımcısı görevine yeni isimler atandı.

Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nin başkent projesi resmen başlıyor! Etimesgut'a 443 konutluk yeni proje geliyor!

Sınırlı Sorumlu Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nin başkent Ankara projesi resmen başlıyor. Söz 443 konut yer alıyor. 

Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi'nden başkente 443 konutluk yeni proje geliyor!

Sınırlı Sorumlu Ankara Park Konut Yapı Kooperatifi başkent Ankara'da 443 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci başladı.

 Bu indirimler kaçmaz! Kim Market 11 - 30 Mayıs indirimli aktüel kataloğu; İşte tam liste 

Kim Market 11 - 30 Mayıs indirimli aktüel kataloğu yayımlandı. Kim Market Marmara Bölgesi mağazalarında geçerli olan indirimli ürünler listesinde yok yok! İşte  Kim Market 11 - 30 Mayıs indirimli aktüel kataloğu ve fiyat listesi...

Bu fiyata kim alır diyorsanız sıkı durun! Ekim ayında satışları patladı!

İkinci el mi sıfır araç mı diye araştırıp fiyatları görünce de ikisinden vazgeçip bu fiyata kim alır ki diye düşünüyorsanız sizi şoke edecek bir bilgi için hazır olun. Bütün yıl boyunca satışları düşen otomobil sektöründe flaş bir gelişme yaşandı. Ekim ayında otomobil satışları arttı.

E – faturaya geçin hayatınız kolaylaşsın! Kim e – fatura kullanmak zorunda? İşte e – faturanın faydaları

2010 yılında hayatımıza giren e – fatura, milyonlarca kullanıcıya kolaylık sağlarken, e – fatura kullanmak zorunda olan bazı kişi, kurum ve kuruluşlar var. Peki kimler e – fatura kullanmak zorunda? E – faturanın yararları neler? İşte detaylar…

Markette litresi 55 liraya süt isyanı! Bizim hakkımızı kim savunacak diyerek veryansın ettiler

Yüksek enflasyon ve gıda fiyatları arasındaki paralellik hem üreticileri hem de tüketicileri vurdu. Marketlerde 1 litre sütün 55 liraya çıkması isyan ettirdi. 'Bizim hakkımızı kim savunacak' diyen üreticiler sesini duyurmaya çalışıyor.

Osman Sünnetci, Koray GYO İş ve Proje Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı oldu!

Koray GYO, şirket portföyündeki gayrimenkullerden ve portföye dahil edilecek gayrimenkullerin yönetiminden sorumlu olacak şekilde Osman Sünnetci'nin İş ve Proje Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atanması kararını verdi.

Kuzey Kore lideri Kim, inşası süren model şehir Samjiyon'u ziyaret etti!

Çin sınırına yakın büyük bir kalkınma projesi olarak hayata geçirilen Samjiyon'u inceleyen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, Samjiyon'un ülkesinin "sağlam iradesini" özetlediğini dile getirdi.

Kamu Özel İşbirliği projelerinde müteahhit kefalet veriyor!

Kamu- Özel İşbirliği projeleri son zamanlarda sık sık gündeme geliyor. Peki, bu dev projelerdeki borç üstleniminden kim sorumlu? Konuya ilişkin merak edilen soruları YAK Avukatlık ortakları yanıtladı.

sığınaktan kim sorumlu olur Haberi

sığınaktan kim sorumlu olur

Sığınak denetimi!

3194 sayılı İmar Kanunu ve bu Kanunun 36 ve 44 ncü maddeleri gereğince, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Sığınak Yönetmeliği" hükümlerine göre, sığınak denetimi nasıl olur?


Sığınak Yönetmeliği kapsamında, sığınakların zorunlu olduğu yapılar, sığınakların taşıması gereken özellikler gibi esaslara yer veriliyor. 


Bu yönetmeliğin uygulanmasından yapı ruhsatını ve yapı kullanma izin belgesini düzenleyen idareler yetkili ve sorumlu oluyor.


Sığınaklar nasıl denetlenir?

Valiliklerin ve Büyükşehir belediyelerinin gerektiğinde denetim yetkisi saklıdır.

Yönetmeliğin uygulanmasında plan, proje, yapı ruhsatı, yapım, yapı kullanma izni ve kat mülkiyeti gibi imarla ilgili tereddüde düşülen hususlarda Bayındırlık ve İskan Bakanlığının, diğer hususlarda Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının yazılı görüşü alınır.


Sığınakta alınması gereken önlemler:

Sığınakta alınması gereken önlemler Başbakanlık Afet ve Acil Durum...