30 / 04 / 2024

sığınma evleri

sığınma evleri

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması planlanıyor. 

Sümer Evleri'nde yaşam Aralık 2023'te başlayacak!

Capella İnşaat tarafından Eskişehir'de inşa edilen Sümer Evleri'nde satışlar devam ediyor. Sümer Evleri'nde yaşam Aralık 2023'te başlayacak. İşte projeye ilişkin tüm detaylar...

2022 doğalgaz yardımı ne zaman yatacak? Isınma yardımı ne zaman yatacak?

Doğalgaz yardımı halk arasında ısınma yardımı olarak da anılan ödemelerin ne zaman yatacağı merakla araştırılıyor. Aralık ayına girilmesi ile birlikte doğalgaz yardımına dair soruların da sayısı da arttı. İşte detaylar!

Maaşlara ek 1000 TL'lik doğal gaz desteği yapılacak! Isınma (kömür, odun) yardımı kimlere verilecek?

Milyonlarca çalışana 1000 TL'lik doğalgaz ve ısınma (odun, kömür) desteği sağlanacak. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, artık özel sektör çalışanları da bu destekten faydalanacak. Peki, 1000 liralık doğal gaz yardımı kimlere verilecek?

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Çalışanlarda nakit yemek yardımı ve ısınma yardımı ödemelerinin detayları netleşti.

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?

Isınma yardımına dair sorular havaların soğumaya başlaması ile artmaya başladı. Özellikle ısınma yardımının nereden ve nasıl alındığına dair sorular sıklıkla soruluyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Çalışana doğal gaz ve ısınma desteği geliyor! Herkese 1.000'er TL ek ödeme yapılacak! Hemen bakın!

9 Kasım 2022’de yürürlüğe giren, bütün çalışanlara doğal gaz ve ısınma gideri desteği getiren düzenlemenin ayrıntıları netleşti. İşverenlerin çalışanlara yapacakları yardımın ne kadar olacağı da belli oldu. Yeni düzenleme, işverenin bütün çalışanların maaşlarına ek olarak 1.000 liraya kadar maddi de

Kadın sığınma evlerinin sayısı artacak!

TBMM'ye sunulan 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında belediyelerin açtığı kadın sığınma evlerinin sayısının artırılması planlanıyor. 

4 maddede site yönetimlerinde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "4 maddede site yönetimlerinde merkezi ısınma" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

İzmir'de ikinci kadın sığınma evi hizmete açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ikinci kadın sığınma evini hizmete açıyor. Engellilerin erişimine uygun olarak inşa edilen binada 12 oda yer alıyor.

4 maddede sitelerde merkezi ısınma!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "sitelerde merkezi ısınma" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Yenimahalle Kadın Sığınma Evi'ne yeni bina tahsisi!

Hayırsever Abdurrahman Karamanlıoğlu’nun 2014'te 5 yıl süre ile Yenimahalle Belediyesi’ne Kadın Sığınma Evi olarak tahsis ettiği bina, şiddet mağduru kadınlara umut olmayı sürdürüyor.

İsrail Doğu Kudüs'teki evleri yıkıyor! 

İsrail Doğu Kudüs'te Filistinlilere ait evleri güvenlik tehlikesi oluşturduğu gerekçesiyle yıkıyor. 

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Belediye Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye verildi. Teklifte konukevleri ile sığınma evleri hakkında düzenlemeye yer verildi...

sığınma evleri Haberi

sığınma evleri

Kadına uygulanan şiddet hala Türkiye'nin en büyük kanayan yarası. 83 milyon kişinin yaşadığı ülkemizde nüfusun yarısının kadın olmasına karşı, yalnızca 3 bin 482 kişi kapasiteli sığınma evi bulunuyor. 

Sığınma evi açma zorunluluğu

Belediyeler Kanunu'nun 14. Maddesi kapsamında “Büyükşehir Belediyeleri ile nüfusu 100.000'in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konuk evi açmak zorundadır" kararıyla nüfusa göre sığınma evi açma zorunluluğu getirildi. 

Kapasitesi artacak

Kadınlara yönelik erkek şiddeti karşısında kendilerini güvende hissedebilecekleri sığınma evlerinin sayısı, kapasitesi ve nitelikleri konusunda iyileştirme yapılması şartı geldi. Sosyal devlet ilkesine göre şiddet mağduru kadınların çocukları ile beraber kalabilecekleri sığınma evleri büyük öneme sahip. 

Daha çok sığınma evi açılacak

5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Komisyonda görüşmeleri devam eden kanun teklifi kapsamında belediyelerin açtığı kadın sığınma...