28 / 04 / 2024

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Çalışanlarda nakit yemek yardımı ve ısınma yardımı ödemelerinin detayları netleşti.



Çalışan vatandaşları nakit yemek yardımı ve ısınma yardımı ödemelerinin detayları belirli olmaya başladı. Tek bir çalışan için çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedelinin 51 TL'ti  aşmayan kısmı da gelir vergisinden istisna tutulacak. Taslağa göre elektrik, doğal gaz ve diğer ısınma giderleri için 1000 TL'ye kadar ödemelerin çalışana yapılması gerekiyor.

Çalışana yemek ve ısınma yardımının detayları netleşti. Buna göre ücret artırmayan vergi istisnasından yararlanamayacak.

BANKALAR ARACILIĞIYLA YAPILMASI GEREKECEK

Çalışanlara yemek ve ısınma yardımı geliyor!

Çalışanlara yapılacak nakit yemek bedelinin gelir vergisinden istisna edilmesi uygulaması 1 Aralık 2022 tarihinden itibaren uygulanacak. Günlük yemek bedelinin 51 lirayı aşmaması gerekecek. 51 lirayı aşan yemek bedeli ödemeleri istisna kapsamında olmayacak. Nakit olarak yapılan yemek bedeli ödemelerinin bankalar aracılığıyla yapılması gerekecek. İşletmelerin yemek kartlarına yükleme yapılmak veya yemek çeki satın alınmak suretiyle verildiği durumlarda, her bir çalışan için çalışılan günlere ait bir günlük yemek bedelinin 51 lirayı aşmayan kısmı da gelir vergisinden istisna olacak.

YASA 3 KASIM'DA ÇIKTI ANCAK...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön