29 / 04 / 2024

Sigorta Bedelinin Kapsamı

Sigorta Bedelinin Kapsamı

Yangın sigortası teminatı kapsamında giren ve girmeyen durumlar, 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe giren Yangın sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor. Peki binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları teminat kapsamında mı?

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Türkiye Sigorta’dan emeklilere özel kampanya! Kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortasına yüzde 10 indirim 

Türkiye Sigorta yeni kampanyasını duyuru. Kampanya kapsamında Türkiye Hayat Emeklilik müşterilerine özel kasko, konut ve tamamlayıcı sağlık sigortası ürünlerinde indirimler sunuyor.

Sigorta girişi geç bildirilenler için emeklilik yolu: İş kanunu detayları ve erken emeklilik fırsatları!

İş Kanunu'nun şartlarını yerine getiren bireyler, Erken Emeklilik (EYT) hakkını elde ederek emeklilik hedeflerine adım atabilirler. Bu durumun yanı sıra gelir artırıcı yöntemler de bulunmaktadır. Peki, sigorta girişi geç bildirilen kişiler ne gibi adımlar atmalı? EYT kapsamında hak sahibi olabilirle

Zorunlu afet sigortası geliyor! Tek poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek!

Zorunlu deprem sigortası yerini DASK kapsamında deprem, sel gibi bütün afetleri kapsayan zorunlu afet sigortasına bırakıyor. Tek bir poliçe çatısı altında tüm afetler sigorta kapsamına girecek. İşte ayrıntılar...

'Evim Yuvan Olsun' kampanyasında konutlar ve eşyalar Türkiye Sigorta güvencesinde olacak!

Türkiye Sigorta, depremden etkilenen vatandaşların barınma sorununun çözümüne katkı sağlamak için başlatılan "Evim Yuvan Olsun" kampanyası kapsamında evini afetzedelere açan konut sahiplerine bina ve eşya sigortasıyla güvence sunacak.

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

DASK sigorta primi hesaplama 2021!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki DASK sigorta primi nasıl hesaplanıyor? İşte DASK sigorta primi hesaplama 2021...

DASK sigorta primi ve sigorta bedeli hesaplama!

Depremden dolayı meydana gelen maddi zararların karşılanması için yılda bir kez DASK sigorta bedelinin ödenmesi gerekiyor. DASK sigorta primi ve sigorta bedeli nasıl hesaplanır? İşte DASK sigorta primi ve sigorta bedeli hesaplama...

Evde bulunan eşyalar DASK kapsamına giriyor mu?

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında Doğal Afet Sigortaları Kurumu(DASK)'na talep arttı. DASK yaptıran birçok vatandaşın en çok merak ettiği konulardan biri, evde bulunan eşyaların sigorta kapsamına girip girmediği oldu. 

Anadolu Sigorta konut poliçesinin kapsamını genişletti!

Anadolu Sigorta Konut Paket Sigortası’nın kapsamı, ücretsiz kombi ve klima bakımının yanı sıra halı yıkama ve petek temizliği hizmetleriyle daha da genişletildi. Bu hizmetlerden haziran ayı itibarıyla mevcut poliçe sahipleri de faydalanabilecek...

Binalara zorunlu asansör sigorta uygulaması geliyor!

Binalardaki asansörler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni hazırlayacağı uygulama ile  zorunlu sigorta kapsamına alınacak. 

Asansörler zorunlu sigorta kapsamına alınıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, asansörler için zorunlu sigorta uygulaması başlatacak. Sigortayı, bina sahipleri ya da apartman yöneticileri yaptıracak.

Sigorta primlerine tavan fiyat geliyor!

Hükümet sigorta primlerini düşürmek için çalışma başlattı. Buna göre taban ve tavan fiyat uygulaması ile sigorta kapsamına giren muafiyetlerin artırılması modeli üzerinde duruluyor.

Sigorta Bedelinin Kapsamı Haberi

Sigorta Bedelinin Kapsamı

Yangın sigortası teminatı!

Yangın sigortası teminatı kapsamında giren ve girmeyen durumlar, 1 Ocak 1993 tarihinde yürürlüğe giren Yangın sigortası genel şartları kapsamında yer alıyor.


Genel şartlara göre, binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları sigorta bedelinin kapsamına giriyor.


2- Sigorta Bedelinin Kapsamı

2.1- Taşınmaz mallarda:

1.1- Aksine sözleşme yoksa; binaların dışındaki bahçıvan evi, garaj, su deposu, kömürlük gibi eklentiler ile binaların içlerinde veya üzerlerinde bulunan her çeşit sabit tesisat, asansör ve yürüyen merpenler, yıldırımlık, televizyon anteni gibi binayı tamamlayan şeyler ile temeller ve istinat duvarları sigorta bedelinin kapsamı içindedir.


1.2- Bahçe ve çevre duvarları, rıhtımlar, teraslar, iskeleler, çeşmeler, bina dışındaki heykeller, sarnıç ve havuzlar gibi şeyler ancak poliçede belirtilmeleri kaydıyla sigorta bedelinin kapsamı içindedir.


1.3 Sigorta bedelinin tespitinde arsa kıymeti dikkate alınmaz.


2.2- Taşınır mallarda:

2.1- Sigortalı...