29 / 04 / 2024

Siirt Havalimanı projesi

Siirt Havalimanı projesi

Siirt'te coğrafi şartlar nedeniyle mevsim koşullarına göre uçuşun yapıldığı havalimanı yerine, 420 hektar alanda yeni bir havalimanı yapılıyor. 2017 yılında açılması planlanan havalimanı bölgeye turizm ve ekonomi anlamında katkı sağlayacak.

Siirt Havalimanı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Ulaştırma ve Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü tarafından Siirt Havalimanı projesi ile ilgili değerlendirme adına 23 Aralık 2014 günü saat 10:00'da Halkın Katılım Toplantısı yapılacaktır.

İzmir'e ikinci havalimanı geliyor! İlk girişimler başladı!

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, 31 Mart tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi "Dünya Şehir Aliağa" hedefi ile hazırlanan projelerini kamuoyuyla paylaştı. Bunlardan biri de Aliağa’ya Kuzey İzmir Havalimanı projesi oldu.

Beşiktaş Kulübü'nden İstanbul Havalimanı'na komşu 'Beşiktaş Gayrimenkul Projesi' geliyor!

Beşiktaş Kulübü başkan adayı Serdal Adalı kulübün borcunu İstanbul Havalimanı'na yakın mesafede yer alacak Beşiktaş Gayrimenkul Projesi ile kapatacaklarını açıkladı.

TOKİ Siirt başvuruları resmen başladı! Siirt TOKİ başvuru tarihleri ne zaman? TOKİ'den 2 bin lira taksitle konut fırsat

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Kurtalan projesi için başvurular başladı. Peki TOKİ başvuru tarihleri ne zaman? TOKİ Siirt fiyatları ne kadar? İşte merak edilen tüm detaylar...

TOKİ'den Siirtlilere ucuz konut müjdesi! Başvurular başladı! 2 bin lira taksitle konut fırsatını sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Kurtalan projesi için başvurular başladı. Peki TOKİ Siirt projesinde kaç konut var? Fiyatları ne kadar? İşte detaylar... 

Ondörtüç Pendik projesi ulaştırma ve havalimanı projeleriyle talepleri yukarıya taşıdı!

Sektörünün yenilikçi markaları arasında yer alan İnsay Yapı’nın Pendik’te inşa ettiği projesi, 'Ondörtüç Pendik', Sabiha Gökçen Havalimanı’na 15 dakika mesafesindeki merkezi konumuyla yatırımcıların radarına girdi.

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şahin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Havalimanı için yer teslimi yapıldı!

Adana ile Mersin'in en önemli projelerinden biri olan Çukurova Havalimanı projesi için yer teslimi yapıldı. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Siirt projesi 2022 yılına kadar teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Türkiye'de 100 bin sosyal konut projemiz var. Siirt'imize de 504 sosyal konut projesi gerçekleştiriyoruz. İnşallah yıl sonuna kadar ihalesini gerçekleştirip, 2022 yılına kadar konutlarımızın teslimini yapacağız." dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hüseyin Keskin: İstanbul Havalimanı asrın projesi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin, İstanbul Havalimanı'nın "asrın projesi" olduğunu söyledi.

TOKİ Siirt Veysel Karani 2020 projesi satışa çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Siirt Baykan Veysel Karani projesi satışa çıkarıldı.

Siirt Havalimanı projesi Haberi

Siirt Havalimanı projesi

Siirt kent merkezine 30, Batman'a da 58 kilometre uzaklıkta yer alacak havalimanıyla Siirt ve çevresindeki illerin güvenli ve hızlı bir ulaşım yoluna kavuşması hedefleniyor.


Siirt Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkan Vekili Nedim Kuzu, ilde 1998 yılında hizmete giren havalimanının kuzeyindeki tepelerin uçakların iniş ve kalkışını engellediğini savunarak, bu nedenle 4 yıldır yeni bir havalimanı yapılması için girişimlerde bulunduklarını söyledi. 


Mevcut alanın konumunun rantabl olmaması nedeniyle ihtiyaca cevap vermediğini ifade eden Kuzu, şöyle dedi: "Havalimanının kuzeyinde bulunan tepeler uçakların iniş ve kalkışını engelliyordu. Oda olarak bu konuda hazırladığımız bir çalışmayı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve tüm ilgililere ilettik. Gelen heyetlerce yapılan fizibilite çalışmalarında mevcut havaalanının ihtiyaca cevap vermediği, iniş ve kalkışlarda sorun yaşandığı tespiti ile rapor hazırlanarak bölgeye hitap edebilecek yeni...