01 / 05 / 2024

Siirt hes

Siirt hes

Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi..

Siirt'te 456 konutun inşası tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı bitirilen diğer projelerin açılış töreninde kente yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Siirt Çetin HES satılıyor!

Norveç'in yenilenebilir enerji şirketi Statkraft, Siirt'te bulunan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) satışı için Garanti Yatırımı yetkilendirdi.Statkraft, 2009'dan beri Türkiye'de faaliyet gösteriyor.

Statkraft, Siirt Çetin HES projesini satışa çıkaracak!

Enerji devi Statkraft, Siirt’te Botan çayı üzerine inşaa etmekte olduğu Çetin Hidroelektrik Santrali’ni satmak istiyor. Statkraft inşaatı devam eden santrali, bulunduğu bölgede artan gerilim nedeniyle satmak istediklerini bildirdi.

Siirt Çetin HES projesi askıya alındı!

Enerji devi Statkraft, güvenlik endişeleri nedeniyle Siirt'teki HES projesini askıya aldı. Şirket projenin askıya alınması nedeniyle 2.1 milyar Norveç kronu, yani 245.5 milyon dolar, karşılık ayıracak.

Siirt Çetin Barajı ve HES projesi inşaatı durdurulmadı!

Norveçli Statkraft, Siirt'te yapımı süren 601 milyon euro yatırım tutarı olan 517 MW'lık Çetin Barajı ve HES projesi inşaatının bir bölümünün geçici olarak askıya alındığını, yatırımın tamamen durdurulmasının sözkonusu olmadığını bildirdi.

Siirt Çetin HES Enerji projesinde çalışmalar durdu!

Siirt'te 1 milyar dolar ile Çetin HES Enerji Projesi yatırımı bulunan Norveç firmasına ait Statkraft Enerji AŞ.'nin çalışmaları durduruldu. Barajda taşeron firma bünyesinde çalıştırılan yaklaşık 900 işçi ücretli izne gönderildiği belirtildi.

Siirt'teki HES projesi hizmete giriyor!

Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi..

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor!

Norveç firmasınca yapılan HES hizmete giriyor. Norveç Statkraft firmasınca Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce yapımına başlanan 700 milyon dolarlık Çetin HES'in bu yıl hizmete gireceği bildirildi

Gümüşhane'de HES Projesi için toplantı düzenlenecek!

Kuş Enerji San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından Gümüşhane İli Merkez İlçesinde Yayla Deresi üzerinde Dırağa Regülatörü ve HES Projesi yapılması planlanıyor. Halkın katılım toplantısı 19 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşecek.

Siirt'teki barajlar tamamlandığında cari açık 20 milyar dolar eriyecek!

Cari açığın yüzde 90'ının enerji kaleminden geldiğini belirten Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "Siirt'teki barajlar tamamlandığında cari açık 20 milyar dolar eriyecek" dedi...

Osmaniye'de HES Beton Santrali projesi için toplantı düzenlenecek!

TMT Turhanlı Müh. Taah. Tesis ve İşl. Ltd. Şti. tarafından, Osmaniye İli Kadirli ilçesinde Hes Kırma- Eleme- Yıkama Tesisi ve Beton Santrali projesi için toplantı düzenlenecek...

HES çalışmasında 1400 yıllık eser gün yüzüne çıktı!

Hidroelektrik Enerji Santrali (HES) çalışması için Akıncılar Köyü mevkiinde Sakarya Nehri' nin yatağı değiştirilince Bizans İmparatorluğu' ndan kaldığı tahmin edilen bin 400 yıllık kale kalıntısı ortaya çıktı...

Siirt hes Haberi

Siirt hes

Bölge insanına istihdam alanı da sağlayacak projenin Ilısu HES'ten sonra Dicle Nehri ve kolları üzerinde kurulu ikinci en büyük HES olacağı değerlendiriliyor. Norveç Büyükelçisi Kanavin: "Çetin HES Barajının yapımı konusunda Norveç'e şans verilmesinden dolayı gurur ve onur duyuyoruz"


Siirt'te Botan Çayı üzerinde 4 yıl önce Norveç Statkraft firmasınca yapımına başlanan Çetin Hidroelektrik Santrali'nin (HES) bu yıl işletmeye açılacağı bildirildi.


Yaklaşık 700 milyon dolarlık bir yatırımla, 517 megavat kurulu güce, 1 milyar 400 bin kilovat saat üretim kapasitesine sahip santralin dünyanın en büyük asfalt çekirdekli kaya dolgulu proje olduğu belirtiliyor.


Botan Çayı üzerine kurulacak 6 santralden biri olan Çetin HES'in tamamlandığında Ilısu HES'ten sonra Dicle Nehri ve kolları üzerinde kurulu ikinci en büyük HES olacağı değerlendiriliyor.


- "Su kaynakları açısından çok zengin bir bölge"


Siirt'e...