27 / 04 / 2024

Siirt'te 456 konutun inşası tam gaz!

Siirt'te 456 konutun inşası tam gaz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı bitirilen diğer projelerin açılış töreninde kente yapılan yatırımlarla ilgili konuştu.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt'te 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen Zarova Köprüsü, Şirvan Barajı ve HES, Lineer Metal Çinko Üretim Tesisi ile yapımı bitirilen diğer projelerin açılış törenine katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, enerji ve gıda başta olacak şekilde yüksek fiyat artışlarının bir bölümünün sebebinin küresel emtia fiyatlarındaki aşırı artıştan kaynaklandığı dikkat çekerek, bu yüksek fiyatların bir kısmının yeniden dengeye oturmasının beklendiğine vurgu yaptı. 

Hem ülkeye hem Siirt'e yaptıkları yatırımların ortada olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 senede Siirt'e 12 milyar TL'lik yatırımla neler yaptıklarını anlattı. 

Siirt te 456 konutun inşası tam gaz!

"Onların bunun yanına koyacakları tek bir çöpü bile yok" diye konuşan Erdoğan, eğitim alanında 2 bin 679 yeni derslik inşa ettiklerini belirtti. 

Siirt Üniversitesini açtıklarını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 bin 824 kişi kapasiteli yüksek öğretim yurt binaları inşa ettiklerini, 22 spor tesisi yaptıklarını ifade etti. 

İhtiyaç sahiplerine 2,6 milyar TL miktarında kaynak aktardıklarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: 

"Sağlıkta 560 yatağa sahip 6 hastane ile 36 sağlık tesisinin yapımını tamamladık ve hizmete açtık. Halen 2 sağlık tesisimizin yapımı da sürüyor. Şehrimize yapacağımız 400 yataklı devlet hastanemizin proje çalışması devam ediyor. Çevre ve Şehircilikte, Siirt'e 2 bin 271 konut projesini hayata geçirdik. Bu konutların 1815'ini tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. 456 konutun sosyal donatı alanlarıyla birlikte inşası devam ediyor. Siirt Millet Bahçemizi tamamlamak üzereyiz. Tillo Millet Bahçemizin ise en kısa sürede yapımına başlıyoruz. Ulaştırmada, 7 kilometreden devraldığımız bölünmüş yol uzunluğunu, 121 kilometre ilaveyle 128 kilometreye çıkardık. İnşası süren Siirt-Kurtalan-Reşat Baysal Varyantı ve havalimanı bağlantı yoluyla Batman-Beşiri-Kurtalan yolunu seneye, Eruh-Fındık yolu ile Şırnak-Pervari-Darlı ayrımı yolunu ise 2023'te tamamlıyoruz. Siirt-Pervari yolunun inşasının ihalesini de yapıyoruz, yakında başlıyoruz. Tarım ve Orman'da Siirt'in uzun vadeli içme suyu problemini çözmek için 8 içme suyu tesisini hizmete aldık. Tillo Tarihi Milli Parkı ve Tillo Tabiat Parkı ile halkımızı tabiatla buluşturduk."

Siirt Devlet Hastanesi'nin akıbeti meclis gündeminde!

 


Geri Dön