17 / 05 / 2024

Silahtarağa Müzesi

Silahtarağa Müzesi

2004 yılında metruk vaziyette olan Türkiye'nin ilk termik santralı Silahtarağa Termik Santralı'nı Bilgi Üniversitesi devralmış. 117 dönüm üzerine kurulu olan yapı, çağdaş sanat müzesi olarak düzenlenecekmiş.

Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da açılıyor!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Gaziantep Zooloji ve Doğa Müzesi 23 Nisan’da vatandaşların hizmetine açılıyor

Denizli Canlı Ağaç Müzesi 4.8 hektarlık alanda kurulacak!

Türkiye'de sayılı illerde bulunan canlı ağaç müzesi Denizli'de de oluşturuluyor. Cankurtaran Mevkii'ndeki Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4.8 hektarlık alanda kurulması planlanan Denizli Büyükşehir Belediyesi Canlı Ağaç Müzesi'nin projesi tamamlandı

Denizli'ye Ağaç Müzesi yapılacak!

Türkiye’de sayılı illerde bulunan canlı ağaç müzesi Denizli’de de oluşturuluyor. Dev yatırımın hayata geçirilmesi için Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da Büyükşehir Başkanı Osman Zolan’a yetki verildi.

Ankara Çamlıdere Hayvan ve Doğa Müzesi inşaatında son durum!

Çamlıdere Belediye Başkanı Caner Can, yapımı devam eden Hayvan ve Doğa Müzesi, Kına ve Butik Otel ve Merkez Camisi arkasındaki yıkım ve peyzaj çalışmalarını yerinde inceledi.

İzmir Bergama'da Etnografya Müzesi ve Anı Evi açıldı!

Ülke genelinde kütüphaneler açan yazar Recai Şeyhoğlu'nun İzmir'in Bergama İlçesi'ne bağlı Demircidere Mahallesi'nde restore ettirdiği iki bina, Etnografya Müzesi ve Anı Evi olarak hizmete girdi.

Karaman Kalesi açık hava müzesi olacak!

Karaman Kalesi'nin temizlik ve kazı çalışmaları devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, "2016 yılı içerisinde restorasyon çalışmalarını tamamlayarak kaleyi açık hava müzesi haline dönüştürmeyi planlıyoruz" dedi.

2004 yılında Silahtarağa Termik Santralı müze olarak düzenlenecekmiş!

2004 yılında metruk vaziyette olan Türkiye'nin ilk termik santralı Silahtarağa Termik Santralı'nı Bilgi Üniversitesi devralmış. 117 dönüm üzerine kurulu olan yapı, çağdaş sanat müzesi olarak düzenlenecekmiş.

Muş'a 1071 Malazgirt Müzesi yapılacak!

Muş'un Malazgirt ilçesinde, Anadolu 'nun kapılarını Türk ve İslam dünyasına açan Malazgirt Zaferi'nin anlatılacağı, üç boyutlu "1071 Malazgirt Panorama Müzesi"nin yapılması için çalışma başlatıldı.

Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı projesi ertelendi!

Tahdüzü denen tarihi kesimindeki bölgede yapılacağı "Kars Açık Hava Kültür Müzesi ve Turizm Alanı'nda yapılan çalışmalar bir başka bahara kaldı.

Türkiye’nin ilk Sualtı Arkeoloji Müzesi Urla’da açılacak'

Urla Belediyesi, Ankara Üniversitesi Sualtı Arkeolojik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ANKÜSAM) ve Vehbi Koç Vakfı işbirliği ile birlikte yürütülen Türkiye’nin ilk su altı arkeoloji müzesi Urla’da hizmete açılıyor.

Hatay'a Büyük İskender Müzesi yapılacak!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Hatay'a Büyük İskender Müzesi'nin yapılacağını söyledi. Dingil, İskenderun'un gelişen bir merkez olduğunu dile getirdi.

Aydın Tales Matematik Müzesi açıldı!

Aydın Başak Koleji tarafından Türkiye’nin ilk Matematik Müzesi olan ’Tales Matematik Müzesi’ görkemli bir törenle açıldı. 7’den 70’e her yaştan ziyaretçinin büyük keyif aldığı müze, ziyaretçilerine matematiğe dokunma imkanı sunuyor.

Türkiye'nin ilk hamam kültürü müzesi açılıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü ve İstanbul Valiliği'nin işbirliği ile 2015 yılının başında restorasyonu tamamlanan II. Bayezid Hamam'ı "kültür mirası müzesi" olarak açılıyor.

Silahtarağa Müzesi Haberi

Silahtarağa Müzesi



Şimdi de sanat üretecek


Bilgi Üniversitesi, terk edilmiş olan Silahtarağa Termik Santralı'nı devraldı. Çağdaş sanat müzesi olarak düzenlenecek tarihi yapı, İstanbul'da bir Tate Modern olarak işlev görecek


     İSTANBUL - Kirden, pastan ve özellikle de o dayanılmaz kokudan arındırıldıktan sonra deyiş yerindeyse 'hayata yeniden dönen' Haliç Körfezi şimdi de dev bir çağdaş sanat müzesine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Yaklaşık 20 yıl önce faaliyeti durdurulmuş olan Türkiye'nin ilk termik santralı Silahtarağa, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından müzeye dönüştürülmek üzere İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne tahsis edildi. 

Böylece, özellikle son yıllarda dünyanın diğer birçok ülkesinde sık sık uygulandığı gibi bir endüstri binası, çağdaş...