03 / 05 / 2024

şile arazi kullanımı

şile arazi kullanımı

Arazi yönetim platformunun düzenlediği kamusal ve yerel yöneticilerin katıldığı toplantı Şişli de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda arazi yönetimi, dağılımı, kullanımı misafirlere aktarıldı.

Şile arazi kullanımında örnek oldu!

Arazi yönetim platformunun düzenlediği kamusal ve yerel belediye yöneticilerin katıldığı Arazi Yönetim Çalıştayı geçtiğimiz günlerde İstanbul Şişli'de gerçekleştirildi.

Türkiye’de 0 TL ile arazi sahibi olmanın yolu!

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin şimdi de 'Türkiye’de 0 TL ile arazi sahibi olmanın yolu'nu açıkladı. İşte Murat Gültekin'in o paylaşımı...

Telsiz kullanım ücretine beş yılda yüzde 425 zam geldi! 

Her senenin başında gelen zamlarla ve faturalarımıza yansıyan tutarlarla bildiğimiz telsiz kullanım ücretine beş yılda yüzde 425 zam geldi. İşte Vergi Uzmanı Ozan Bingöl'ün konu ile ilgili paylaşımı...

Su sıkıntısı giderek artıyor! Kuraklık son seviyeye geldi, su kullanımı kısıtlaması uzatıldı

Çanakkale'de yaşanan kuraklık nedeni ile su kullanımına yönelik uygulanan kısıtlamaların 31 Aralık 2023 tarihine kadar uzatıldığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Çin'de kredi kullanımı azaldı: Konut krizi derinleşiyor! Dünya devinde neler oluyor?

Çin ekonomisi, emlak piyasasındaki yeni stres ve büyüme görünümünü tehdit eden deflasyon ile birlikte çok az toparlanma işareti gösteriyor. Ekonomistlerin 780 milyar yuan olarak beklediği kredi kullanımı temmuz ayında 345.9 milyar yuan olarak açıklandı.

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Peker GYO'nun rüçhan hakkı kullanım süresi değişti!

Peker GYO'nun 2021/14 sayılı kararı ile rüçhan hakkı kullanım süresi değişti. Yeni pay alma hakları kullanım süresinin 30 gün olarak belirlenmesine karar verildi. 

Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı?

Geçtiğimiz günlerde "Microsoft’un sahibi, dünyanın sayılı zenginlerinden Bill Gates ile ilgili dikkat çeken iddialar ortaya atıldı. Bill Gates'in Kırklareli’de geniş araziler satın aldığı ileri sürüldü. Peki Bill Gates Trakya'da arazi almadı mı? İşte yeni gelişmeler...

Atakule GYO sermaye artırımı fon kullanım raporunu yayınladı! 

Atakule GYO tarafından 12 Mart 2021 tarihli 904/1174 nolu Yönetim Kurulu Kararı ile onaylanan bedelli sermaye artırımından elde edilecek fonun kullanımına ilişkin rapor yayınlandı. 

81 ile yatırım ofisi kurulacak!

Önümüzdeki ay detayları duyurulacak ekonomik reform paketi kapsamında 81 ile yatırım ofisi kurulacak.  Fabrika için arazi tahsisinden ruhsata kadar her türlü işlem tamamlanabilecek.

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

Konut kredisi kullanım oranı azaldı mı?

Konut kredisi kullanım miktarı; 16 Ekim ile biten haftada, 9 Ekim ile biten haftaya göre 136 milyon TL azaldı. Böylelikle kullandırılan konut kredisin miktarında 22 hafta aralıksız süren artış sona erdi.

Konut kredisi kullanımı koronavirüse rağmen arttı!

Konut kredisi kullanımı faizlerdeki indirim ile coronavirüs salgınına rağmen yükselmeye devam ediyor. Kredili konut satışları bir önceki ay yüzde 24 artış gösterdi.

Yeşil GYO'dan ayrılma hakkı kullanımı açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ayrılma hakkı kullanımı ile ilgili açıklama hakkında açıklama yaptı...

şile arazi kullanımı Haberi

şile arazi kullanımı

Arazi yönetim platformunun düzenlediği kamusal ve yerel yöneticilerin katıldığı toplantı Şişli de gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantıda arazi yönetimi, dağılımı, kullanımı misafirlere aktarıldı. 800 km2 alan üzerinde yüzde 80'i ormanlık alan olan 62 mahallesinde tarım, turizm, sanayi ve tarihi yapıları ile kentsel dönüşümün oluşum süreçlerinin dile getirildiği Şile örneğinde yasalara bağlı kalınarak belediyenin yapmış olduğu düzenlemeler ve karşılaştığı olumsuzlukları yönetim biçimi katılımcılara anlatıldı. Şile örneğini aktaran Başkan Can Tabakoğlu:" İstanbul bir megakent ama arazisinin 3/1'i kırsal olan bir kent. Kırsal yönetimde yaşanılacak sorunlar geçmişteki kırsalların kaybı gibi tecahül edecek. Arazi ile ilgili sorunları doğru saptamak, doğru analiz etmek doğru arazi yönetiminin temelini oluşturur. Arazi yönetimi politikalarına baktığımızda ülkenin siyasi, sosyal, kültürel demografik alt yapısı göz önüne alınarak üst ölçekli politikalar hedeflerinde...