29 / 04 / 2024

Şile Kalesinin restorasyonu hakkında yeni iddia

Şile Kalesinin restorasyonu hakkında yeni iddia

“Şile Kalesi restorasyonunu KOÜ Mimarlık Fakültesi” yaptı iddialarına yanıt veren KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, Şile Kalesi için proje hazırladıklarını fakat yazdıkları projenin uygulanmadığını söyledi.

İstanbul'daki çeşmelerin restorasyonu için yeniden ihale yapılacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu'ndaki 450 yıllık Yanıkkapı Çeşmesi restorasyonunda yaşanan yıkım skandalı üzerine idari ve adli işlem başlattı. İstanbul'da 113 çeşmenin restorasyonu için açılan ihaleyi alan firma ile sözleşme feshedilecek. Yeniden ihaleye çıkılması bekleniyor.

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan bölümler ziyarete açıldı!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu tamamlanan Saray Mutfakları ve hamamı, Aşçılar Mescidi, Kalayhane ile Harem Hünkar Hamamı, Valide Sultan Hamamı ve Kuşhane Mutfağı ile peyzaj düzenlemesi tamamlanan Arslanlı Bahçe ziyarete açıldı.

Eminönü'deki Rüstem Paşa Camii restore ediliyor!

Eminönü’nde bulunan tarihi Rüstem Paşa Camisi'nin yeniden hayat bulması için kollar sıvandı. Çalışmalar kapsamında emel güçlendirme çalışmalarının büyük bir kısmı ile minare restorasyonu tamamlandı.

Yeni yasalar ile kentsel dönüşüm hızlandırılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Taksim 360 yenileme projesi ile restorasyonu tamamlanarak yenilenen tarihi “Emek Sineması”nda incelemelerde bulundu ve kentsel dönüşüm süreçleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi'ne ödül!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Eyüp Belediyesi, Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi ile süreklilik ödülü kazandı.

Musul Barajı’nın restorasyonu için imzalar atıldı!

İtalyan firması Trevi ile Irak hükümeti arasında Musul Barajı’nın restorasyonu için anlaşmaya varıldığı bildirildi. Açıklamada, Iraklı yetkililerin kararı doğrultusunda barajın sağlamlaştırılması işlemlerinin geliştirilebilecek

İzmir'deki 111 yıllık binanın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

Düzce Yığılca'da tarihi cami restorasyonu için imzalar atıldı!

Yığılca’yı sil baştan yeniden yapılandıran Yiğit İlçede bulunan 300 yıllık Gaziler Köyündeki tarihi caminin yeniden restorasyonu ile ilgili Vakıflar Bölge Müdürü ile 2016 yılında yapımı bitmek üzere olan projede karşılıklı imzalar atıldı.

Şile Kumbaba Moteli'nin restorasyonu 2016'da tamamlanacak!

Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu vatandaşlara verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. İnşaatı hızla devam eden ve restorasyon sürecinde büyük ilerleme katedilen Şile Kumbaba Motelinin 2016 yılının Nisan aylarında bitmesi hedefleniyor.

Şile Kalesi'nin restorasyonu hakkında yeni iddia!

“Şile Kalesi restorasyonunu KOÜ Mimarlık Fakültesi” yaptı iddialarına yanıt veren KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eski Dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, Şile Kalesi için proje hazırladıklarını fakat yazdıkları projenin uygulanmadığını söyledi.

Yıldırım Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı!

Yıldırım Külliyesi'nin restorasyonu tamamlandı. Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan ve de Bursa Büyükşehir Belediyesince restore edilen Yıldırım Külliyesi, yenilenen yüzü ile yeniden hizmete açıldı

Gideros Camii restorasyonu tamamlandı!

Cide ilçesinde bulunan tarihi Gideros Camii restorasyonu tamamlandı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından İlçe Müftülüğüne yazılan 20 Ağustos tarihli yazı ile caminin ibadete açılmasında bir sakınca olmadığı belirtildi...

Sarıkamış'ta Katerina ile Şişman Köşkü, restore edilecek!

Sarıkamış'ta Rus Çarı 2. Nikola tarafından yaptırılan 118 yıllık Katerina ile Şişman Köşkünün, gerçekleştirilecek ihale sonunda restore edilmesi sağlanacak. Köşklerin restorasyonu ve otel yapımı için başvurular 8 Ağustos'ta sona erecek.

Şile Kalesinin restorasyonu hakkında yeni iddia Haberi

Şile Kalesinin restorasyonu hakkında yeni iddia

Tarihi Şile Kalesi restorasyonu bir süre önce tamamlanmış ve sosyal medyaya düşen fotoğraflarla kale çizgi film karakteri Sünger Bob’a benzetilmişti. Restorasyona tepkiler çığ gibi büyürken, restorasyonu dönemin KOÜ Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından yapıldığı iddiaları ortaya çıkmıştı. Bu iddialara yanıt veren fakültenin eski dekanı Prof. Dr. Kamuran Öztekin, iddiaların gerçeği yansıtmadığını, Şile Kalesi için proje hazırladıklarını fakat daha sonra işbirliğinin sona ererek kendi projelerinin uygulanmadığını ifade etti.


BİZİMLE İLGİSİ YOK

Bugünkü restorasyonla hiçbir ilgililerinin olmadığını kaydeden eski dekan Prof. Dr. Kamuran Öztekin, “Şile Belediyesi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan Şile Kalesi Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi, kurul onayı sürecinde geri çekilmiş ve iş birliği sona erdirilmiştir. Dolayısıyla bugün uygulanan projenin fakülte ve bölümümüzle hiçbir şekilde ilgisi bulunmamaktadır” dedi.


BİZİM PROJEMİZ UYGULANMADI

Eski dönem...