23 / 07 / 2024

şili 7 büyüklüğünde deprem

şili 7 büyüklüğünde deprem

Şili' nin Pasifik Okyanusu kıyısı açıklarında 7.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde can kaybı ve ya maddi hasar konusunda henüz bir tespitin yapılamadığı bildirildi...

Çanakkale'de 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi! 

Çanakkale'nin Ezine’ye bağlı Bahçeli Köyü’nde 4,7 büyüklüğünde deprem meydana geldiği açıklandı. Saat 17:39'da gerçekleşen depremin derinliği 10.23 kilometre olarak ölçüldü.

Japon uzman Yoshinori Moriwaki'den bu şehirler için yeni uyarı: 7,5 büyüklüğünde deprem olabilir!

Japon inşaat mühendisi Yoshinori Moriwaki yaptığı açıklamada pek çok şehrin adını tek tek sayarak uyardı. Açıklamasında Doğu Anadolu'dan Akdeniz'e ulaşan fay hattına dikkat çeken Moriwaki, "7,5 büyüklüğünde deprem olabilir" uyarısı yaptı.

Son dakika! Muğla Marmaris'te 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı AFAD duyurdu. Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında deprem meydana geldiği bildirildi. Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan İstanbul depremi açıklaması: Eninde sonunda 7.5 büyüklüğünde olacak!

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili konuştu ve eninde sonunda 7.5 büyüklüğünde olacağını söyledi. Ersoy, riskli yerleri de bir bir açıkladı. İşte o ilçeler...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 il için yeni uyarı: 7.3 büyüklüğünde deprem olabilir!

Yaptığı açıklamada Kuzey Anadolu Fayı'nın güney koluna dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan Yalova, Bursa, Balıkesir, Çanakkale gibi başlıca şehirlere dikkat çekerek, 7.3 büyüklüğünde deprem olabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o kente 7 büyüklüğünde deprem uyarısı: Batıya yerleşmeli! 

Jeofizik Y. Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan,  Balıkesir'e 7 büyüklüğünde deprem uyarısında bulundu ve "Batıya yerleşmeli" dedi. İşte Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan o il için 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İzmir’de 2020 yılında yaşanan depremi anımsatarak, 7,3 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Ercan'ın açıklamaları...

7.4 büyüklüğünde deprem! Bu fay hattı kırılırsa 9 il yerle bir olacak! 

İnönü Üniversitesi İnşaat Teknolojileri Bölüm Başkanı ve Öğretim Görevlisi Vehbi Aluçlu 7.4 büyüklüğünde deprem için sinyal verdi ve etkilenecek 9 ili açıkladı.

Prof. Dr. Okan Tüysüz 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi! O fay hattını işaret etti

Elazığ'daki 4.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. . Depremin ardından Prof. Dr. Okan Tüysüz, bölgeyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, 7,2 büyüklüğünde deprem uyarısı verdi.

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu dile getirerek, 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun o açıklamaları...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir: İzmir Tuzla Fayı'nın süresi doluyor! 7 büyüklüğünde deprem...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 3 sene önce İzmir için başlattıkları deprem erken uyarı sistemi projesinin sonuna geldiklerine dikkat çekti ve Tuzla Fayı'nı işaret ederek 7 büyüklüğünde deprem üretebileceğini söyledi. 

Kuzey Anadolu Fayı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa 24 ildeki yapıların yüzde 80'i yıkılır!

Neotektonik ve deprem uzmanı Prof. Dr. Hamit Haluk Selim, 24 şehrin merkezinden geçen Kuzey Anadolu Fayı Hattı'nda 7 büyüklüğünde deprem olursa yapıların yüzde 80'inin yıkılacağını belirtti. İşte uzman isimin korkutan o açıklaması...

O şehir için 6.9, 7.2 ve 7.7 büyüklüğünde deprem uyarısı! Uzman isim fayları tek tek açıkladı: Tüm Marmara'yı vurur!

Prof. Dr. Şerif Barış, İznik ve Gemlik fayı aynı anda kırılması durumunda 7.7 büyüklüğünde deprem olacağına dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.  

şili 7 büyüklüğünde deprem Haberi

şili 7 büyüklüğünde deprem


Şili'nin Pasifik Okyanusu kıyısı açıklarında 7.0 büyüklüğünde deprem meydana gelirken, can kaybı veya maddi hasar konusunda henüz bir tespitin yapılamadığı bildirildi. 


ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) tarafından yapılan açıklamada, merkez üssü Şili'nin kuzeyindeki Pasifik Okyanusu kıyısında bulunan Iquique kentinin 70 kilometre kuzeybatısında olan ve yerin 32 kilometre derinliğinde 7.0 şiddetinde deprem meydana geldiği bildirildi. Can kaybı veya maddi hasar konusunda henüz bir tespit yapılamazken, Şili hükümeti olası bir tsunami tehdidine karşı kıyı kesimlerindeki yerleşim yerlerinin tahliye edilmesi kararını aldı.



Star...