23 / 07 / 2024

Şilide 8 büyüklüğünde deprem

Şilide 8 büyüklüğünde deprem

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssünün Şili'nin maden ihracatı yapılan ana liman şehri İquiqe'nin 86 kilometre kuzeybatısında, deniz tabanının 10 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu...

Prof. Dr. Ahmet Ercan Afyonkarahisar için uyarmıştı! Bölgede 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylar var...

Afyonkarahisarlılar bu sabah deprem ile uyandılar. Kentte sabah art arda yaşanan depremlerin ardından Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın bölgedeki 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek faylar olduğu yönündeki açıklaması düşündürdü.

İstanbul 3.8 büyüklüğünde sallandı: Büyük deprem geliyor mu? Deprem bilimci tek tek açıkladı!

Emekli Profesör ve deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, dün gece İstanbul Büyükçekmece'de meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili konuştu. Peki Büyük deprem geliyor mu? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'ndan Marmara için 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı! 

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nden (ZBEÜ) Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu yaptığı açıklamada Marmara'daki en gergin segmentin Tekirdağ segmenti olduğunu dile getirerek, 7.8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. İşte Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu'nun o açıklamaları...

Son Dakika! Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi...

Ege Denizi'nde Eğriboz Adası açıklarında 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yaşanan deprem Atina'da da hissedildiği kaydedildi. 

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy'dan son dakika 8.0 büyüklüğünde deprem uyarısı! İki şehri işaret etti!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy'dan son dakika 8.0 büyüklüğünde deprem uyarısı geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Şükrü Ersoy, açıklamasında iki şehri işaret etti...

Son dakika! Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) resmi internet sitesinde yer alan son dakika bilgilerine Konya'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Türkiye'nin dört bir yanından deprem haberleri geliyor. Bolu'da 4.8 büyüklüğünde deprem oldu! Son dakika! İstanbul, Sakarya, Ankara'da da hissedildi!

Marmara'da deprem! Kandilli ve AFAD duyurdu! 3.8 büyüklüğünde...

Marmara Denizi'nde 3.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi resmen açıkladı. İşte ayrıntılar... 

Hangi ilde 6.8 büyüklüğünde deprem bekleniyor?

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası tarafından Muğla'nın depremselliğine ilişkin bilgilere yer verilen bir rapor hazırlandı. Rapora göre, Muğla-Yatağan fay hattının 6.8 büyüklüğünde deprem üretebilecek potansiyele sahip olduğu belirtildi.

Namık Çağatay: Kırılma yaklaşık 7.2 büyüklüğünde deprem üretir!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra durumu değerlendiren Prof. Dr Namık Çağatay, “Marmara deniz tabanındaki fay 1766’dan bu yana kırılmamış. Kırılma zamanı geldi. Kırılma yaklaşık 7.2 büyüklüğünde deprem üretir” diye açıklama yaptı…

İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem!

İstanbul'da meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından 5 artçı sarsıntı yaşandı.

Bursa Gemlik'te 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Bursa'nın Gemlik İlçesi'nde, 3,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı, Bursa ve Mudanya'da da hissedildi.

Şili Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem!

Şili'nin başkenti Santiago'da 8,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Tsunami alarmı verildi. En az bir kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı deprem sonrasında ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Şilide 8 büyüklüğünde deprem Haberi

Şilide 8 büyüklüğünde deprem

Şili açıklarında 8,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Şili donanması, ilk tsunami dalgalarının kuzey sahillerine vurduğunu duyurdu.


Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi, depremin merkez üssünün Şili'nin maden ihracatı yapılan ana liman şehri İquiqe'nin 86 kilometre kuzeybatısında, deniz tabanının 10 kilometre derinliğinde olduğunu duyurdu.


Depremin hissedildiği İquiqe ve diğer yerleşim birimlerinde insanların panikle kaçmaya çalıştıkları, karayollarında yoğun trafik oluştuğu belirtildi.


Pasifik Tsunami Uyarı Merkezi, Latin Amerika'nın bütün Pasifik kıyıları için tsunami tehlikesi olduğunu bildirdi. Açıklamada, "Yıkıcı etki potansiyeline sahip dalgalar dakikalar içinde sarsıntının merkez üssüne yakın bölgelere, saatler içerisinde de diğer kıyılara ulaşabilir denildi.


Donanma yetkilileri, ilk dalgaların 45 dakika içerisinde Şili'nin kuzey kıyılarına ulaştığını belirtti. Peru, Ekvador, Kolombiya, Panama, Kosta Rika ve Nikaragua kıyılarının da tehlike altında olduğu kaydedildi.


Sabah...