22 / 11 / 2024
fuzul

Silifke Kalesi kazı restorasyon çalışmaları

Silifke Kalesi kazı restorasyon çalışmaları

Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yaklaşık 50 kişiden oluşan kazı ekibi, tarihi kaleyi yüz yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkarmak için 2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor...

TOKİ Silifke'de zemin etüt raporu hazırlatacak! İhalesi yarın!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 13:30'da yapılacak.

TOKİ Silifke'de zemin etüt raporu hazırlatacak!

Mersin İli Silifke İlçesi Esenbel Mh. İle Yalova İli Merkez İlçesi Kazımiye Mh. Muhtelif Parseller ile Bir Kısım Tescil Harici Alanda İmar Planına Esas Jeolojik-Jeoteknik Etüd Raporu Hazırlanması Hizmet Alımı İşi (e-ihale) ihalesi 20 Ekim 2020 tarihinde saat 13:30'da yapılacak.

Van Kalesi'ndeki Urartu yapıları kerpiçle ayağa kaldırılıyor!

Van Kalesi'ndeki höyükte yürütülen kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan yaklaşık 3 bin yıllık Urartu yapıları, orijinaline uygun olacak şekilde kerpiçlerle yeniden inşa ediliyor.

Tarihi Silifke Kalesi restorasyon çalışmaları başladı!

Mersin'in Silifke ilçesindeki kalede, 2017 yılı kazı ve restorasyon çalışmaları başladı.Çalışmalar Selçuk Üniversitesi (SÜ) Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yürütülüyor..

Çinimaçin Kalesi'ne turistik tesis inşa edilecek!

"Çinimaçin" kalesi olarak bilinen Bayburt Kalesi yeniden inşa edilecek. Kalede, sur onarımı ile arkeolojik kazı yapılacak. Kale etrafına turistik tesis inşa edilecek.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ünye Kalesi'nde kazı çalışmaları 2017'de başlıyor!

Ünye’de devam eden çalışmalar ve projelerle ilgili Ankara’da önemli görüşmelere imza atan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, verimli sonuçlarla döndü. Dönüşte ayağının tozuyla basın açıklaması yapan Başkan Çamyar’ın ilk müjdesi Ünye Kalesi ile ilgiliydi.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Gevale Kalesi, Konya turizmine kazandırılacak!

Konya Selçuklu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya Müzeler Genel Müdürlüğü ve Necmettin Erbakan Üniversitesi'nin iş birliği ile tarihi Gevale Kalesi'nde yürütülen kazı çalışmalarının bu yılki kısmında da çalışmalar zirvede devam ediyor.

Sivas Kalesi'nde kentsel dönüşüm başlıyor!

Kale projesi kapsamında önceki gün Sivas Belediyesi ekipleri ile Müze Müdürlüğüne bağlı yetkililer tarafından kazı çalışması yapıldı. Kazı çalışmalarının tamamlanmasından sonra tarihi Sivas Kalesi'ndeki kentsel dönüşüm projesinin hayata geçirilecek.

Nevşehir Kalesi'ndeki kazı çalışmalarında kilise bulundu!

Nevşehir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından gerçekleştirilen Kale ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması sırasında ortaya çıkarılan yer altı şehrindeki kazı ve temizlik çalışmalarında tarihi kiliseye rastlandı.

Elazığ Harput Kalesi restore edilecek!

Elazığ'da, Urartöneminden kalmular da Harput Kalesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle Fırat Üniversitesi eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüömünce yürtülen ve yaklaşık 10 yıl sürmesi planlanan kazı ve restoran çalışmalarının ardından UNESCO D

Gevele Kalesi'nde kazı çalışmaları sırasında gizli geçit bulundu!

Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi sınırlarında bulunan Hititler, Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu, Karamanoğulları ve Osmanlı'ya kadar birçok medeniyetin izlerini taşıyan bin 720 rakımlı Takkeli Dağ'daki Gevele Kalesi'nde, gizli geçit ortaya çıkarıldı.

Silifke Kalesi kazı restorasyon çalışmaları Haberi

Silifke Kalesi kazı restorasyon çalışmaları


Selçuk Üniversitesi'nin başlattığı Silifke Kalesi kazı ve restorasyon çalışmaları kapsamında, 11 bin 365 metrekarelik alanın 5 bin 365 metrekaresi gün yüzüne çıkarıldı.


Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Boran başkanlığında yaklaşık 50 kişiden oluşan kazı ekibi, tarihi kaleyi yüz yıllar sonra yeniden gün yüzüne çıkarmak için 2011 yılından bu yana çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ali Boran, “Temmuz – Ağustos 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilen kazılarda daha çok alanda hazırlık çalışmaları ve temizlik ile 330 metrekarelik açma yapılmıştır. 2012 yılında 23 Ağustos - 10 Ekim tarihleri arasındaki kazı çalışmaları sonucu 2 bin 920 metrekarelik alanda daha açma yapılmış, yapılan bu çalışmalar son derece başarılı ve verimli olmuştur” dedi.



700 yıllık cami bulundu


2012 yılında dünyaca ünlü seyyah...