01 / 05 / 2024

silivri arazi rantı

silivri arazi rantı

Silivri Belediye Başkanı CHP’li Özcan Işıklar, yerel yönetimi rant dağıtma aracı olarak görmediğini söyleyerek, “Bizim için yerel yönetim, geleceğe dönük projelerle refahı adaletle dağıtan bir yönetim şeklidir. Bu nedenle ranta asla geçit yok” dedi.

Silivri'de arazi mafyalarıyla mücadele edilecek!

Silivri'yi, bir tarım başkenti haline getirmeye çalışan Başkan Özcan Işıklar, “Bu şehrin dokusunu bozmalarına asla izin vermeyeceğiz. Rantçılara, arazi mafyalarına karşı halk için mücadele edeceğiz" dedi.

Silivri'de 14 arsa ile 1 adet arazi satılıyor! Yazlık yerde arsa arayanlara müjde! 

İstanbul Silivri Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Silivri ilçesi, Çanta, Gümüşyaka, Kavaklı ve Değirmenköy mahallelerinde yer alan 14 arsa ile 1 adet araziyi satıyor. Peki Silivri'deki arsa ve arazilerin fiyatları ne kadar? 

Arsa ve arazi fiyatları neden artıyor?

Habertürk Gazetesi köşe yazarı Abdurrahman Yıldırım, bugünkü köşesinde gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. İşte arsa ve arazi fiyatlarında yaşanan artışa da değinen Abdurrahman Yıldırım'ın 'Arsa ve arazide güçlü alım rant arayışı mı?' başlıklı yazısı...

Çatalca ve Silivri'deki köylülerin arazi sorunlarına ilişkin araştırma önergesi verildi!

İstanbul'un Çatalca ve Silivri ilçelerindeki bazı mahallelerdeki köylülerin yaşadıkları arazi sorunlarının araştırılarak alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Maxicells İlaç'a İstanbul Silivri'de arazi tahsisi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Maxicells İlaç şirketi için Silivri'de yer tahsisi gerçekleştirildi.

Selimpaşa'da heyelan riski taşıyan arazi konut alanı oldu!

Silivri Selimpaşa’da heyelan bölgesinde kalan ve imar planlarında “ağaçlandırılacak alan” olarak belirlenmiş 4 dönümlük arazi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP’nin oyları ile “konut” alanı oldu. Parsel üzerinde havuz, müştemilat ve bir yapı yer alıyor.

Çarpık kentleşme ve rant telaşı felaket getirir!

Ünlü mimar-şehircilik uzmanı ve siyasetçi Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Hormonlu koca şehirler, dünyanın başına bela olacaklar" diyor ve arazi ve yapı yağmacılarının insafsızca sürdürdükleri rant talanının günün birinde hepimizi bir felakete sürükleyeceğini belirtiyor...

Arazi yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Silivri Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, Emlakkulisi.com okurları için ''Arazi yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Arazi satın alırken 'lokasyon'a dikkat!

Silivri Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, 'arazi satın alırken dikkat edilmesi gereken konular'ı Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte o yazı...

Kanal İstanbul bölgesinde ranta geçit yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul’la ilgili sorulara cevap verdi. Kanal İstanbul’un ÇED sürecinde sona yaklaştıklarını söyleyen Kurum, bölgede arazi rantına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Silivri Belediyesi'nden arazi tahsisi talebi!

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Ankara’da bir dizi ziyaretler yaptı. Bakanlar, bakan yardımcıları ve genel müdürler ile konuşan Başkan Yılmaz, ilçeye yönelik müjdeleri de paylaştı.

Silivri'de arazi rantına geçit yok!

Silivri Belediye Başkanı CHP’li Özcan Işıklar, yerel yönetimi rant dağıtma aracı olarak görmediğini söyleyerek, “Bizim için yerel yönetim, geleceğe dönük projelerle refahı adaletle dağıtan bir yönetim şeklidir. Bu nedenle ranta asla geçit yok” dedi.

TOKİ'den Silivri ve Tuzla'ya yeni proje!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Silivri'de ve Tuzla'da arazi ürettiklerini ve orada sosyal konut yapmaya başlayacaklarını ifade etti.

Özcan Işıklar: Arazi mafyasının karşısında duracağız!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, tarım gücü ile arazi mafyasının karşısında duracaklarını ifade etti...

silivri arazi rantı Haberi

silivri arazi rantı


Posta gazetesinde yer alan habere göre, Silivri Belediye Başkanı CHP’li Özcan Işıklar, 9 yıl önce göreve geldiğini ve bu sürede hiçbir zaman imar planlarının dışına çıkmadıklarını belirtti. Yüksek katlı binalara izin vermediklerini söyleyen Özcan Işıklar, “Bu 9 yıl boyunca rant oyunları karşısında dik bir duruş sergiledik. İstanbul’un genelinde toplam arazilerin beşte birinde rant var. Ama biz bu arazi rantını, betonu ve yağmayı Silivri’den uzak tutmak için her şeyi yaptık” diye konuştu.

Başkan Işıklar sözlerine şöyle devam etti: “Silivri’ye yönelik inanılmaz bir baskı var. Arazi mafyalarından tutun, kaçak ifrazlara kadar... Ama biz hepsiyle mücadele ettik. Silivri’yi teslim etmedik.”


'REFAHI PAYLAŞTIRDIK'

Özcan Işıklar Silivri’nin tarıma uygun olan topraklarının korunabilmesi için halkı teşvik ettiklerini, bilinçlendirdiklerini, projeler ürettiklerini belirten Başkan Işıklar, “Silivri halkına asıl...