29 / 04 / 2024

silivri Kanal İstanbul arsa fiyatları

silivri Kanal İstanbul arsa fiyatları

Kanal İstanbul'un güzergâhının hâlâ kesinleşmemesinden yararlanan fısıltı gazetesi sayesinde Çatalca, Silivri ve Arnavutköy gibi ilçelerde arazi fiyatları yüzde 100 ile yüzde 400 arasında yükseliş gösterdi...

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul açıklaması!

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Silivri Değirmenköy'de düzenlenen “Hasat Bayramı”na katılım gösterdi. Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul'la ilgili de konuştu.

Kanal İstanbul'un geçeceği Silivri'den 358 dönüm arsa alan firma kimin?

Kanal İstanbul Projesi'nin yapılacağı Silivri bölgesinden önceki yıllarda 358 dönüm arsa satın alan firma meclis gündemine taşındı..

Kanal İstanbul güzergahında arazi fiyatları 70 kat arttı!

Çılgın proje Kanal İstanbul’un güzergâhı kesinleşmedi ama Silivri’den başlayıp Küçükçekmece Sazlıdere Barajı’ndan Karadeniz’e uzanan alandaki arazilere para yağdı. Binlerce metre karelik bir alandaki arazi fiyatları fırladı.

Silivri'deki 19 köyün tarla metrekare fiyatları!

Arnavutköy – Kayaşehir güzergahında kamulaştırma bedellerinin çok yüksek olması, ayrıca bu bölgelerdeki arazilerin çok elverişli olmaması nedeniyle Kanal İstanbul güzergahı için gözler yeniden Silivri’ye çevrildi.

Binali Yıldırım: Kanal İstanbul'u Silivri'ye yapacağız demedim!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kanal İstanbul ile ilgili olarak, "Güzergahla ilgili detaylı çalışmaları tamamlamadık. Silivri'ye yapacağız demedim. Büyükşehir orayı gösterdi" dedi.

Silivri'de tarım arazilerini kanal manzaralı diye satıyorlar!

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik tartışmalar sürerken, bazı kişilerin, Silivri'deki tarım arazilerini ‘kanal manzaralı' diye sattıkları iddiasını ortaya attı. İşte açıklamaları...

Kanal İstanbul'un çevresindeki binalar en fazla 6 katlı olacak!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak..

Bahçekent, Kanal istanbul'la daha da değer kazanacak!

İstanbul'da Küçükçekmece ile Arnavutköy arasına inşa edilecek ve Karadeniz ile Marmara'yı birbirine bağlayacak olan Kanal İstanbul sayesinde Bahçekent'in değeri daha da artacak.

AK Partili belediyelerin kanal yarışı!

‘Kanal İstanbul’un gündemde geniş yer bulmasının ardından Türkiye’de AK Partili belediyeler arasında adeta kanal yarışı başladı. Balıkesir ve Antalya belediyeleri de kanal projelerini devreye soktu.

Kanal İstanbul'un ölçümleme işlemleri başladı!

Erdoğan’ın talimatıyla güzergahı değiştirilen Kanal İstanbul Projesi için ölçümleme işlemlerine başladı. Kanalın geçeceği güzergah üzerinde yaşayanlar tedirgin... Köylüler doğup büyüdükleri toprakları terk etmek zorunda kalacak

MIPIM 2015'in yıldızı Kanal İstanbul oldu!

Fransa’nın Cannes kentinde başlayan MIPIM Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’nda bu yıl ‘Türkiye’ geçidi yaşanıyor. İstanbul Çadırı ve içinde yer alan İstanbul maketi büyük ilgi toplarken, Kanal İstanbul projesi fuarın yıldızı oldu.

Kanal İstanbul’a 5 milyar TL'lik 6 ayrı köprü inşa edilecek!

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, ‘ Çılgın Proje ’ olarak ifade edilen Kanal İstanbul ’a toplam 5 milyar liralık 6 ayrı köprü yapılacağını açıkladı.

silivri Kanal İstanbul arsa fiyatları Haberi

silivri Kanal İstanbul arsa fiyatları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın projesi Kanal İstanbul’un güzergâhının hâlâ kesinleşmemesi nedeniyle Çatalca, Silivri ve Arnavutköy’de araziler durmadan el değiştiriyor. Projenin açıklandığı 2011 yılından bugüne arazi fiyatları Silivri’de yüzde 100, Çatalca’da yüzde 350-400 oranında yükseldi. Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı avukat Ali Yüksel, kanal için özel bir yasa çıkarılması gerektiğini vurgulayarak aksi takdirde 10 yıl sonra bölgenin Maslak, Zeytinburnu ya da Kâğıthane’den farkının kalmayacağını vurguladı.


Kanal İstanbul’un yeri ile ilgili bugüne dek 5-6 farklı güzergâh gündeme geldi. En son 44 kilometre uzunluğundaki kanalın Yeniköy’den başlayıp Sazlıdere Barajı’nı takip ederek Küçükçekmece Gölü’nden denize döküleceği iddia edildi. Güzergâhın belirsizliği arazi fiyatlarını da köylülerin kafasını karıştırdı.


Gayrimenkul Hukuku Enstitüsü Başkanı avukat Ali Yüksel, bu süreçte en büyük kaybı bölge köylüsünün yaşadığına dikkat çekerek “Köylünün çoğu...