28 / 07 / 2024

silivri sit planları

silivri sit planları

Silivri Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan 1/1000 Ölçekli k-Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edildi.

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

Büyükşehir ‘yargıda’ demişti: Seferihisar'da SİT alanına otel planları yeniden askıya çıkarıldı!

Konya merkezli Bera Holding’in İzmir’in Seferihisar ilçesindeki doğal SİT bölgesindeki denize sıfır parsele inşa etmek istediği otelin ayrıntıları planları askıya çıkarıldı. İşte detaylar....

İzmir İnciraltı imar planlarına tepki!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir'de doğal sit ve tarım alanı için hazırladığı koruma amaçlı imar planlarına TMMOB’ye bağlı odalardan tepki geldi. 

Ayvalık'ta Koruma Amaçlı İmar Planları'nın iptaline tepki!

Ayvalık'taki Alibey Adası (Cunda) ve Çamlık Kentsel Sit Alanları'na ait Koruma Amaçlı İmar Planlarının, Balıkesir Koruma Bölge Kurulu’nun kararı ile iptal edilmesine yönelik tepkiler devam ediyor. Ayvalık Tabiat Platformu ve Mimarlar Odası Balıkesir Şubesi Ayvalık'ın korunmasını talep ediyor.

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanları Go-kart pisti mi oluyor?

İzmir Güzelbahçe'de doğal sit alanı üzerinde yapılmak istenen ‘Go-kart’ pistini kapsayan imar planları Bakanlık tarafından onaylandı.

Silivri'de 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı!

Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminde, ilçe merkezi sahil bölgesi dahil Semizkumlar Mahallesinden Cumhuriyet Mahallesini kapsayan yaklaşık 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı.

Tunç Soyer'den Mavişehir'deki sit alanının devrine tepki!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi, Mavişehir'de 1. Derece Doğa Sit kapsamında kalan Gediz Deltası'nın bir parçası olan ve imar planlarında Rekreasyon Alanı ve Açık Spor Tesisi Alanı olarak belirlenen bölgenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından satışının yapılmasını de

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları!

KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Silivri 4. Etap daire planları ve KİPTAŞ Silivri 4. Etap ödeme detayları...

Kilyos'ta sit alanındaki arazinin imar planı değiştirildi!

İstanbul Kilyos'ta, Karadeniz kıyısında 3. derece doğal sit alanında kalan 29 bin 768 metrekarelik arazinin imar planları değiştirildi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından itirazlar için askıya çıkarıldı.Konut alanı olarak belirlenmiş parselde otel yapılabilecek...

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Silivri Eylül Ayı Meclisi'nde imar konuşuldu!

Silivri Belediyesi Eylül Ayı Meclisi’nin I. Birleşiminin I. Oturumu Belediye Meclis Salonu’nda düzenlendi. Toplantıda imar planları konuşuldu.

Silivri'nin parselleri lüks sitelerin kullanımına açıldı!

Sayıştay, Silivri Belediyesi’ne ait 60 arsanın satışından sonra rapor hazırladı. Raporda, imar planlarında park, yeşil alan, yol, otopark olması gereken yerlerin n lüks sitelerde oturan vatandaşların kullanımına açıldığı belirlendi.

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

silivri sit planları Haberi

silivri sit planları


Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan, Silivri Merkez Kentsel Sit Alanı ve Selymbria Antik Kenti Nekropolü 3. Derece arkeolojik sit alanı 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nce kabul edildi. Proje müellifi değişikliği nedeniyle yeniden meclise getirilen plan ilçe meclisinde kabul gördükten sonra, İBB’ye onay için gönderilmişti. İBB’nin 12.02.2016 tarihli meclis oturumunda kabul edilen plan, Anıtlar Kurulu’na gönderilecek. Anıtlar Kurulu’nun onayının ardından tekrar İBB’ye gönderilecek plan, Başkanlık onayı sonrasında askıya çıkarılacak.


1993 yılından beri imara kapalı olan, 2005 ve 2008 yıllarında kısmen yapılaşmaya izin verilen Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi, onay kararının ardından imara açılacak. 23 yıllık imar beklentisi sona erecek. 



Silivri Belediyesi



Haber Büyükçekmece Gazetesi'nde şöyle yer aldı;

Fatih Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi'nin bir kısmını kapsayan,...