01 / 05 / 2024

Silivride tarihi mekan

Silivride tarihi mekan

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü.

TMMOB'dan tarihi Saraçoğlu Mahallesi açıklaması!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi, tarihi Saraçoğlu Mahallesi’nin imar planıyla ilgili açıklama yaptı. ŞPO açıklamasında, "Saraçoğlu Mahallesi, kamusal değerlerin üretildiği, kent merkezi ile bütüncül tasarlanan bir mekan olma özelliğine kavuşana kadar mücadele edeceğiz" dedi...

Tabanlıoğlu Mimarlık'a “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülü!

Uluslararası İç Mekan Tasarımı Derneği (IIDA) ve Amerikan Kütüphane Derneği (ALA) tarafından 2018 Kütüphane İç Mekan Tasarım Ödülleri'nin kazananları açıklandı. Tabanlıoğlu Mimarlık, “Olağanüstü Tarihi Yenileme” ödülüne layık görüldü..

İzmir Dario Moreno Sokağı'ndaki tarihi bina restore ediliyor!

İzmir'in simge yapılarından biri olan Karataş'taki Tarihi Asansör'e komşu olan üç katlı tarihi bina hizmete girdiğinde İzmirli müzisyenin adını taşıyan sokak çok yönlü bir sanat mekanına kavuşacak.

Vakıflar Müdürlüğü'nden restorasyona 50 milyon TL'lik bütçe!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, terör örgütü PKK'nın bölgede yakıp yıktığı çok sayıda tarihi eser, cami ve kiliseyi yeniden ayağa kaldırmak için düğmeye bastı. 13 tarihi mekanın onarımı için 50 milyon TL'lik bütçe ayrıldı.

Ordu'daki ahşap camiler gün yüzüne çıkıyor!

Tarihi mekan ve yapıların korunarak gelecek nesillere aktarılması konusunda önemli çalışmalar yürüten Ordu Büyükşehir Belediyesi, Karadeniz Bölgesi’nde bir ilke daha imza atıyor.

Silivri'deki tarihi mekan tiyatro sahnesine dönüştürüldü!

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü.

Adana tarihi eski çevik kuvvet binası yenilenecek mi?

Deprem ve bombalı saldırıların yok edemediği tarihi çevik kuvvet binasını ilgisizlik öldürüyor. Kaderine terk edilip harabeye dönen bina, uyuşturucu tacirlerinin mekanı oldu.

Manisa Şehzadeler tarihi Lalapaşa Camisi bakım bekliyor!

Şehzadeler kenti Manisa'da, Osmanlı eserlerinden biri olan tarihi Lalapaşa Camisi'nin bahçesi tinercilerin mekanı haline geldi.

Taraklı'nın tarihi konakları turistlerin ilgi odağı!

Taraklı ilçesindeki tarihi konaklar, Kurban Bayramı tatilinde turistlerin uğrak mekanı oldu.Taraklı bezinden yapılan hediyelik eşyayla tanınan ilçe, bayramda da yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti.

Amasya'da 10 tarihi mekan modern sistemle aydınlatılacak!

Amasya’da Sultan Bayezit Külliyesi, Gökmedrese Camisi ve Sabuncuoğlu Tıp ve Cerrahi Tarihi Müzesi’nin de aralarında olduğu 10 tarihi mekanın modern sistemlerinin kullanılarak aydınlatılması planlanıyor.

Şanlıurfa Beyaz Saray halka açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekan olan Beyaz Saray’ı halkın hizmetine sunuyor. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Tesisi olarak kullanılacak olan Beyaz Saray, kafeterya ve restoran olarak önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek.

Şanlıurfa Beyaz Saray hizmete açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, tarihi mekan olan Beyaz Saray’ı halkın hizmetine sunuyor. Kentte Sakıbın Köşkü olarak bilinen ve daha sonra "Beyaz Saray" adı verilen Haleplibahçe’deki tarihi bahçeli ev, halkın hizmetine açılıyor

Van'da tarihi alanların restore çalışmaları başlıyor!

Van'da yer alan tarihi birçok mekanın resfore edilme çalışmalarına başlanıyor. 'Kültür Yolu' projesi kapsamında Van'da bulunan kiliseler ve tarihi mekânlar restore edilecek.

Silivride tarihi mekan Haberi

Silivride tarihi mekan

İstanbul Silivri’de tarihi 16. yüzyıla dayanan ve Cumhuriyet’in kuruluş yıllarında yoğurthane olarak kullanılan tarihi mekan restore edilerek tiyatro sahnesine dönüştürüldü. Silivri Belediye Tiyatrosu Önder Yılmaz Sahnesi ismi verilen mekan dün düzenlenen törenle açıldı. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar yaptığı konuşmada, “Bu mekânlar, şehir hafızasını canlı tutarak, yaşamımızın parçalarını kültür ve sanatla bütünleştiren en iyi mekânlar olacak.” dedi. 266 metrekare alan üzerine tek kat olarak inşa edilen tiyatro salonu, engellilerin erişimine de uygun. 200 kişi kapasiteli, 70 metrekarelik bu küçük sahnenin ilk konuğu ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası oldu.




Yeni...