04 / 05 / 2024

Silivriye OSB yapılacakmı

Silivriye OSB yapılacakmı

Silivri, lojistik açıdan kentin Trakya'ya açılan kapısı niteliğinde görülüyor. İlçe, bu konumundan dolayı firmalar için önemli ve cazip bir bölge şeklinde değerlendiriliyor. Silivri, ekonomideki konumunu Islah OSB ile güçlendirmeye çalışıyor.

1936 yılında Ankara'ya 150 konutluk 800 bin TL değerinde bahçeli ev projesi!

1936 yılında, Ankara'da çiftlik asfal yolunda Fidanlık karşısında konumlanan arsa üzerine 150 konutluk bahçeli ev projesi yapılacakmış.

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

1952 yılında Topkapı'ya 500 işçi evi yapılacakmış!

1952 yılında İşçi Sendikaları Birliği Kooperatifi tarafından Topkapı'da 500 işçi evini inşa etmek için harekete geçilmiş.

1942'de memurlar kira öder gibi ev sahibi olacakmış! Memurlara özel ucuz ev!

1942 yılında memurlara özel ucuz ev yapılacakmış. Memurların 10-15 yıl içinde kira öder gibi ev sahibi olması planlanmış.

Mahkeme o ildeki OSB yapımına izin vermedi!

Bilecik’teki verimli tarım arazilerine Bilecik İl Özel İdaresince yapılması planlanan “Organize Sanayi Bölgesi” projesine verilen onayın hukuka uygun olmadığı ifade edildi. Sakarya İkinci İdare Mahkemesi’ne açılan dava sonucu OSB yapımı rafa kalktı.

Karacadağ'da 295 hektarlık alanda OSB kuruluyor!

Diyarbakır Şanlıurfa karayolu 20’nci kilometresinde 295 hektar büyüklükteki alanda OSB yapılacak. Yol uzun, çünkü en iyi şartlarda alt yapı çalışmalarının ve tahsislerin yapılması, girişimcilerin tesislerini tamamlayıp üretime başlaması iki yıldan fazla sürecek...

Kocaeli Çayırova Köprülü Kavşağı OSB’yi rahatlayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi, Bakım ve Onarım Şube Müdürlüğü tarafından Çayırova Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımına başlanan köprülü kavşak çalışması tüm hızıyla devam ediyor.

Adıyaman OSB'de yapılan arıtma tesisinin yüzde 60'ı tamam!

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yapımı devam eden arıtma tesisin yapımı tüm hızıyla sürüyor. 2014 yılında ihalesi yapılan ve aynı yılın Kasım ayında inşaatına başlanılan arıtma tesisinde yüzde 60 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Adıyaman OSB'deki arıtma tesisinin yüzde 60'ı tamam!

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) yapımı devam eden arıtma tesisin yapımı tüm hızıyla sürüyor.Çelenk, “Arıtma tesisinde yüzde 60’ın üzerinde fiziki gerçekleşme sağlandı. 2016 yılının Hazarin ayında bitirmeyi hedefliyoruz." dedi.

1947 yılında Kuruçeşme'de modern kömür tesisat yapılacakmış!

1947 yılında Denizyolları İdaresi'yle anlaşma yapan İstanbul Belediyesi, Kuruçeşme'de 2 kilometre uzunluğunda bir saha tutan kömür depolarının yerine 370 metre uzunluğunda modern bir tesisat yaptıracakmış.

1946 yılında Güzel Sanatlar Akademisi Maçka Silahhanesi'ne taşınacak!

1946 yılında Fındıklı'da eski Meclis-i Mebusan binasında bulunan Güzel Sanatlar Akademisi, Belediye'ye devredilen eski Maçka Silahhanesi'ne taşınacakmış. Silahhane binasında, eğitime elverişli bir hale getirilmesi için, tadilat yapılacakmış.

1946 yılında Harbiye imar edilecek!

1946 yılında Belediye, Harbiye semti için hazırlanan imar planını tatbik edecekmiş. Harbiye binasının da yıktırılması gündeme gelse de bu işten vazgeçilmiş. Bölgede bir açık hava tiyatrosu, sergi binası ve bir otel yapılacakmış.

1946 yılında Surp Agop'ta bir otel yapılacak!

Belediye tarafından istimlak edilerek satışa sunulan Surp Agop sahasında 1946 yılında bir otel yapılacakmış. Eski mezarlık sahasında bir kişinin satın aldığı arsada inşa edilecek otelin inşası aynı yılın yaz aylarında başlayacakmış.

Silivriye OSB yapılacakmı Haberi

Silivriye OSB yapılacakmı

2011 yılında çıkan Islah OSB Yönetmeliği'yle birlikte ilçede Islah OSB'ler oluşturma çalışmaları başlatıldı. Islah OSB'lerin sanayinin toplandığı Ortaköy, Alipaşa, Çanta ve Değirmenköy'de kurulması planlanıyor. Bununla birlikte, bölgeye bakanlıklardan Islah OSB oluşturulabilir onayı alınsa da 2013 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin, Islah OSB kurulması çalışmasını onaylamadı. Bundan dolayı ilçe temsilcileri Islah OSB'ler için büyükşehir belediyesinden onay bekliyor. 




Silivri yazlıkçüarıyla öne çıkan bir sahil ilçesi gibi görünse de sanayisi ve yaptığı ihracatla da dikkat çekiyor. İstanbul'un Trakya'ya açılan kapısı konumundaki ilçe, bu konumundan dolayı firmalar için cazip bir bölge haline geldi. 1990'lı yılların sonlarına doğru İstanbul sanayisi şehir dışına çıkarılmaya başladı. Bu dönemde Silivri de İstanbul ve Avrupa'ya açılan kapı konumundaki Trakya'ya yakınlığından dolayı, sanayinin gidebileceği stratejik bölgelerden birisi oldu. Fakat bölgeye gelen...