21 / 05 / 2024

silopi elektrik şırnak asfaltit üretimi ve işletmesi

silopi elektrik şırnak asfaltit üretimi ve işletmesi

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş, Şırnak ili Silopi ilçesi dahilinde bulunan İR-2429 nolu asfaltit ruhsatı ve işletmesinin Silopi Elektrik A.Ş.'ye devri ile ilgili işlem esaslarını açıkladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şırnak'ta 10 bin konut inşa ettik!

Şırnak'ta hayata geçirilen yatırımlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şırnak merkez, Cizre ve Silopi ilçesini tekrar inşa ve ihya ederek evleri başlarına yıkılan ve tutunacak hiçbir dalı kalmayan Şırnaklı kardeşlerimiz için kısa süre içerisinde 10 bin konut inşa ettik." dedi.

Şırnak Silopi'de 11.6 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

Silopi İcra Dairesi Şırnak Silopi'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 11 milyon 644 bin 220 TL bedelle satışa çıkardı.

Şırnak Silopi Şehir Stadyumu inşaatı tamamlandı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Şırnak Silopi ilçesinde yapılan Silopi Şehir Stadyumu inşaatı tamamlandı. İnşa edilen yeni stadyumun değeri 3 Milyon 800 bin TL.

Silopi'deki terör mağdurları villalara taşınacak!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yıkılan binaların yerine hızla yenileri inşa ediliyor. Bölge mimarisine uygun, iki katlı villa tipi olarak inşa edilen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. 

Şırnak Silopi'de terör mağdurlarının evleri 30 Ağustos'ta teslim!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar için inşa edilen 522 konut için sona gelindi. Konutlar, 2-3 katlı villa tipi şeklinde tasarlandı.

Şırnak'ta terör mağdurlarının evleri yıl sonunda teslim edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Gerek Şırnak il merkezinde gerekse Cizre'de, Silopi'de, İdil'de 11 bine yakın inşaata çok önceden başladık. Bir kısmını bitirdik. Teslim ettiklerimiz var ama en geç bu senenin sonuna doğru herkes yıkılan evinin kavuşacak" dedi.

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor!

TOKİ Şırnak'ta 9 bin 215 konut inşa ediyor. Şırnak Cizre ve Silopi'de inşa edilip, teslimlere başlanan konutlar İHA ile havadan görüntülendi...

TOKİ Şırnak Silopi'yi yeniden inşa ediyor!

TOKİ ,PKK'nın büyük ölçüde zarar verdiği Şırnak'ın Silopi ilçesini resmen yeniden inşa ediyor. Silopi'nin , Başak Mahallesi'nde tamamlanan evler sahiplerine teslim ediliyor.

Şırnak'ta terör mağdurlarına kurayla ev!

Şırnak'ta PKK'lı teröristlerden temizlenen Silopi ilçesinde terör saldırıları sonucu evleri yıkılan veya kullanılamaz duruma gelen vatandaşlar için inşası tamamlanan konutların sahipleri kura ile belirlendi.

Silopi'de TOKİ Konutları kura ile hak sahiplerini buldu!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde TOKİ tarafından terör mağdurları için yapılan TOKİ Konutları kura ile hak sahiplerini buldu.

Şırnak'ta 6 bin konut yapılacak!

Bakan İsmet Yılmaz, Şırnak tablosunu anlattı: “Cizre ve Silopi’de, hasar bedeli 30 bin TL’nin altında olan 16 bin kişiye paraları ödendi. Toplum yararına çalışma kapsamında Şırnak’ta bin, Cizre’de 2 bin, Silopi’de bin 200, İdil’de 750 kişi istihdam edildi.”

Silopi'de ilk evler Nisan'da teslim!

Şırnak’ın Silopi ilçesinde terör saldırı sonucunda evleri yıkılan veya kullanılmaz hale gelen vatandaşlar için yapımı devam eden konutların yapımına devam ediliyor.

Silopi Sebze ve Meyve Toptancılar Hali'nin temeli atıldı!

İçişleri Bakanlığınca KHK ile görevlendirme yapılan Şırnak'ın Silopi Belediyesince, Sebze ve Meyve Toptancılar Hali'nin temeli atıldı

silopi elektrik şırnak asfaltit üretimi ve işletmesi Haberi

silopi elektrik şırnak asfaltit üretimi ve işletmesi


Park Elektrik tarafından yapılan açıklama şöyle:


Şirketimizin bugün yapılan Yönetim Kurulu toplantısında;


Şırnak ili Silopi ilçesi dahilinde bulunan İR-2429 nolu asfaltit ruhsatı ve işletmesinin Silopi Elektrik A.Ş.'ye  devri ile ilgili olarak;

1-Sözkonusu sahada Şirketimiz tarafından TKİ. Kurumu ile yapılan Rödövans Sözleşmesi kapsamında üretilen asfaltitin esasen Silopi Elektrik Üretim A.Ş 'ye ait, Silopi Termik Santralında enerji üretiminin ana hammaddesini oluşturması nedeniyle ,

Türkiye Kömür işletmeleri ile Şirketimiz arasında yapılan ve 2013 sonrasını kapsayan ruhsat uzatma protokolünde TKİ nin asfaltit üretim miktarını Şirketimizden bağımsız olarak Silopi Elektrik Üretim A.Ş nin kapasite artırım yatırımlarına bağlaması, başka bir deyişle Silopi Termik Santralinin kuruluşu aşamasında var olan mevzuat nedeniyle kullanım hakkının Şirketimizde kalmış olmasına rağmen esasen ilgili maden sahasının Silopi Elektrik Üretim A.Ş nin üretim sürecine dahil edilmesi...