24 / 07 / 2024

Silopi protesto

Silopi protesto

Silopi' de elektrik kesintisi protestosu yapıldı. Elektrik kesintilerini protesto etmek için bir araya gelen grup, ilçe merkezi dışında bulunan DEDAŞ arıza servisine doğru yürüyüşe geçti.

Kiev'de 22 farklı konut kompleksi inşaatının yatırımcılarından protesto!

Ukrayna'nın başkenti Kiev'de 22 farklı konut kompleksi inşaatının yatırımcılarından oluşan bir grup protesto gerçekleştirdi.

Alamo Anıtı'nda yürütülen inşaat çalışmaları protesto edildi!

San Antonio kentinde koronavirüs (Kovid-19) kısıtlamalarına ve Alamo Anıtı'nda gerçekleştirilen inşaat çalışmalarına karşı protesto gerçekleştirildi. 

Gökçeada'da hukuksuz inşaata protesto!

Gökçeada'da TOKİ konutlarının yer aldığı yeşil alan, Belediye tarafından önce arsaya dönüştürüldü ve alan şahsa satıldı. Alanın arsaya dönüşmesi hakkında davanın devam ettiğini belirten Gökçeadalılar çalışmayı protesto etti.

Doğa Koleji'nin devriyle ilgili açıklamanın ertelenmesi protesto edildi!

Doğa Koleji'nin devriyle ilgili açıklamanın ertelenmesi çocukları Doğa Koleji'nde eğitim gören veliler tarafından protesto edildi. 

Filistinliler ABD'nin Yahudi yerleşim birimleri kararını protesto etti!

İşgal altındaki Batı Şeria'nın Nablus'ta bir araya gelen Filistinliler, ABD yönetiminin işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerine ilişkin kararını protesto etti...

İstanbul Anadolu Lisesi'nin Fenerbahçe'ye devri protesto edildi!

Kadıköy'de, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın yanındaki İstanbul Anadolu Lisesi öğrenci velileri ve mezunları, okulun Fenerbahçe'ye devrini protesto etti...

Hollanda'da inşaat sektörü çalışanlarından hükümet karşıtı protesto!

Hollanda'nın farklı kentlerinden binlerce inşaat sektörü çalışanı, hükümetin kimyasal içerikli PFAS maddeleri ve azot oksit emisyonları ile ilgili belirlediği standartları protesto etti..

Almanya'da konut kiralarındaki artış protesto edildi!

Almanya'da özellikle büyük kentlerde artan konut kiraları protesto edildi. Birçok örgütün çağrısıyla başkent Berlin'de gerçekleştirilen gösteride binlerce kişi Alexander Meydanı'ndan Karl-Marx-Allee Caddesi ve Warschauer Caddesi üzerinden Kreuzberg semtine yürüdü.

Malezya'da Hindu tapınağının taşınması kararı protesto edildi!

Petaling Jaya kentinde, bir inşaat şirketine ait olan arazide kaçak olarak inşa edildiği belirtilen Hindu tapınağının yerinin değiştirilmesi kararı, binlerce Hindu tarafından protesto edildi

Silopi'de 236 konut hak sahiplerine teslim edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Silopi ilçesinde 236 konutu hak sahiplerine teslim ettiklerini söyledi. Kurum, "88 konut da hak sahiplerine teslim aşamasına geldi'' dedi.

Silopi'deki terör mağdurları villalara taşınacak!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde terör örgütünün tuzakladığı patlayıcılar yüzünden yıkılan binaların yerine hızla yenileri inşa ediliyor. Bölge mimarisine uygun, iki katlı villa tipi olarak inşa edilen konutlar tamamlanma aşamasına geldi. 

Şırnak Silopi'de terör mağdurlarının evleri 30 Ağustos'ta teslim!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristlerin 2 yıl önce evlerini yıktığı vatandaşlar için inşa edilen 522 konut için sona gelindi. Konutlar, 2-3 katlı villa tipi şeklinde tasarlandı.

Kira konusunda uzlaşmayan AVM'leri protesto edip çıkıyoruz!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu, kira konusunda uzlaşmaya yanaşmayan AVM'leri protesto ettiklerini ve mağazalarını kapattıklarını söylüyor. Orakçıoğlu, başka markaların da kendilerini takip etmesini beklediklerini ifade ediyor.

Silopi protesto Haberi

Silopi protesto

Silopi ilçesinde elektrik kesintilerini bahane ederek Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş (DEDAŞ) arıza servisine saldıran gruba polis müdahale etti.


Elektrik kesintilerini protesto etmek için bir araya gelen grup, ilçe merkezi dışında bulunan DEDAŞ arıza servisine doğru yürüyüşe geçti.


Servis binasına taş ve sopalarla saldıran grup, binanın camlarını kırdı. Bunun üzerine polis, gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahalede bulundu.


Müdahale sonrası dağılan grup, daha sonra tekrar bir araya gelerek İpek yolunu trafiğe kapatarak polise taşla saldırdı. 


Güvenlik güçlerinin müdahalesi sonrası ilçe merkezinde yeniden toplanan gruptakilerle polis arasında gerginlik devam...