03 / 05 / 2024

Simav Afetzedeler

Simav Afetzedeler

Kütahya, Simav depremi sonrasında TOKİ depremzedeler için 928 kalıcı konutu hayata geçirdi...

TOKİ, Trabzon'da ilk kazmayı vurdu! Afetzedeler için 99 konut inşa edecek!

Trabzon'da 2000 yılından itibaren meydan gelen çeşitli afetlerde evleri yıkılan veya oturulamaz raporu verilen afetzedeler için konut inşa edilecek.

Afşin'de afetzedeler için yapılan 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek!

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 6 Şubat depremlerinden etkilenen Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde afetzedeler için inşa edilen 3 bin 600 konut Kasım ayında teslim edilecek.

TOKİ'den müjde: Sinop'ta afetzedeler için 158 adet konut inşa edilecek!

Sinop'ta yaşanan sel felaketinden etkilenen afetzedeler için Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından 158 konut daha inşa edilecek.

TOKİ Kütahya Simav’da 2 bin 280 TL taksitle!

TOKİ Kütahya Simav 2022 projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Kütahya Simav’da kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Kütahya Simav’da inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm ayrıntılarıyla 10 soruda TOKİ Kütahya Simav sosyal konut projesi...

TOKİ Kütahya Simav başvuruları başladı! TOKİ Simav fiyat listesi 14 Haziran 2022!

TOKİ Kütahya Simav başvuruları resmen başladı. Simav TOKİ'den 42 bin 463 TL peşinatla konut sahibi olmak mümkün. İşte detaylar...

TOKİ Kütahya Simav kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim listesi! Simav kura sonuçları 23.06.2022!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kütahya Simav projesi için kura heyecanı başladı. İşte TOKİ Kütahya Simav kura sonucu 2+1 ve 3+1 isim listesi...

Demet Akalın afetzedeler için bir ev daha yaptıracak!

Önceki gün Etiler'de görüntülenen şarkıcı Demet Akalın Manavgat'ta afetzedeler için bir ev daha inşa ettireceğini açıkladı. 

Giresun Dereli'de afetzedeler için yapılan konutlarda sona gelindi!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen selden en çok etkilenen Dereli'de afetzedeler için konut yapım çalışmalarında sona gelindi...

TOKİ Kütahya Simav 98 konut ihalesi bugün!

Kütahya İli Simav İlçesi Demirci Beldesi 98 Konut   1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Kütahya Simav 98 konut ihalesi yarın!

Kütahya İli Simav İlçesi Demirci Beldesi 98 Konut   1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Kütahya Simav 98 konut ihalesi 18 Ocak'ta!

Kütahya İli Simav İlçesi Demirci Beldesi 98 Konut   1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi 18 Ocak 2021 tarihinde saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ Simav 315 konut ihalesi bugün!

Kütahya İli Simav İlçesi Muradınlar Mahallesi 315 Konut ve 1 adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi bugün saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Kütahya Simav 315 konut ihalesi yarın!

Kütahya İli Simav İlçesi Muradınlar Mahallesi 315 Konut ve 1 adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Simav Afetzedeler Haberi

Simav Afetzedeler

Geçtiğimiz yıl 19 Mayıs'ta Kütahya'nın Simav İlçesi 5.9'luk depremle sarsıldı. Sesiz sakin Simav o günden bir türlü normale dönemiyor. Aradan geçen sürede artçı depremler devam etti. Deprem uzmanları 'Durum normal' dese de ilçe halkı tedirginliğini üzerinden atamadı. Depremde 3 binden fazla konut orta ve ağır düzeyde hasar gördü.


TOKİ depremzedeler için harekete geçerek ilçe dışına 928 dairelik konut yaptı.

Ödemeler iki yıl sonra başlamak üzere 20 yıl taksitle depremzedelere teslim edildi. Ancak, yıllardır yaşadıkları sokak, mahalle, komşu, okul ve işyerlerinden kopan ilçe halkı bu kez başka bir sorunla boğuşuyor. 


Simav Afetzedeler Sözcüsü İsmet Ataklı yaşadıkları sıkıntıyı şu sözlerle dile getirdi: Vatandaşın sıkıntısı TOKİ konutlarının şehir merkezine uzak olması. 928 kalıcı konut yapıldı. Kısa sürede bu konutlara vatandaşlar yerleşmeye başladı. Ancak kura çekiminde...