01 / 05 / 2024

Sinan Paşa Külliyesi

Sinan Paşa Külliyesi

"Tescilli yapıya ait yıkılan duvarın kurulumuz bilgisi dışında ve izinsiz olarak yıkıldığı anlaşıldığından, söz konusu duvar yıkımını gerçekleştiren sorumlular hakkında yasal soruşturma açtırılmasına karar verildi.

Sinan Paşa Külliyesi'nin duvarı yıkıldı mı?

Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu uzmanları, Yenişehir ilçesindeki tarihi Sinan Paşa Külliyesi'nin restorasyonda duvarının yıkılarak kamyon geçişi için kapı açıldığı iddiasına ilişkin inceleme yaptı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden Sinan Paşa Külliyesi açıklaması!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, "Tarihi bir eserin yıkıldığı' şeklindeki değerlendirmelerin bilgi eksikliğinden kaynaklandığı düşünülmektedir. Tarihi yapının bahçe duvarları, yapıyla yaşıt değildir, yakın tarihte yapılmış duvarlardır" denildi.

Kadıköy'deki Perili Köşk 450 milyon TL'ye satışa çıkıyor!

İstanbul Kadıköy'de yer alan, "Perili Köşk" ismiyle de bilinen Ragıp Paşa Köşkü, yaklaşık olarak 450 milyon TL muhammen bedelle 2 Eylül tarihinde ihaleye çıkıyor. 

Ragıp Paşa Köşkü icradan satışa çıktı! İşte 116 yıllık tarihi köşke biçilen fiyat

İstanbul'un Kadıköy semtinde 116 yıl önce inşa ettirilen Ragıp Paşa Köşkü, mahkeme kararıyla satışa çıktı. İşte icratan ihaleyle satışa çıkan köşk için istenen rakam ve köşkün tarihine ilişkin detaylar....

Lüleburgaz Sıbyan Mektebi'nin tarih müzesi olması için öneri!

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, 1570 yılında Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'nde bulunan Sıbyan Mektebi'nin tarih müze olması için öneride bulundu.

Sıbyan Mektebi'nde restorasyon çalışmaları başladı!

1570'de Mimar Sinan tarafından inşa edilen Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi'ndeki Sıbyan Mektebi restore ediliyor.

Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Üsküdar Sultantepe’de Osmanlı Filosu komutanı Amiral Osman Paşa tarafından 1800’lü yıllarda inşa ettirilen Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satılıyor...

Damat İbrahim Paşa Külliyesi 28 Şubat'ta açılacak!

Sultan 3. Ahmed'in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa tarafından Fatih'te 1720'de inşa ettirilen külliye, yaklaşık 1 milyon 751 bin 101 lira bedelle 4,5 yılda restore edildi

Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü yıkıldı! 

Mimar Sinan'ın 451 yıllık eseri olan Beyoğlu'ndaki Sokullu Mehmed Paşa Çeşmesi'nin bir bölümü restorasyon ihalesini alan firma tarafından yıkıldı. 

Tarihi Siyavuşpaşa Köşkü sanat evi oluyor!

1571 yılından Mimar Sinan tarafından yapıldığı tahmin edilen Siyavuşpaşa Köşkü sanat galerisi ve atölyesi olarak hizmete açılacak. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor! 

İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenerek 6 yıl önce temeli atılan Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi bugün açılıyor. Caminin resmi açılışı cuma namazının ardından törenle yapılacak. 

Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi yarın açılıyor!

Temeli 6 yıl önce atılan, İstanbul'daki dört tarihi camiden esinlenilerek tasarlanan ve 15 bin kişinin aynı anda ibadet edebileceği "Kuzey Ankara Merkez Camisi ve Külliyesi"nin resmi açılışı, yarın cuma namazının ardından törenle yapılacak...

Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

TİKA'nın restore ettiği Bosna Hersek'in en önemli Osmanlı eserlerinden Sokollu Mehmed Paşa Köprüsü'nün teknik kabulünün yapılması nedeniyle tören düzenlendi...

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı!

Amasya'da restorasyonu tamamlanan Sultan İkinci Bayezid Külliyesi yeniden hizmete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Amasya'daki temasları kapsamında Amasya Valiliği, Amasya Belediyesini ziyaret etti.

Sinan Paşa Külliyesi Haberi

Sinan Paşa Külliyesi

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bursa'nın Yenişehir ilçesindeki tarihi Sinan Paşa Külliyesi'nin restorasyon çalışmaları sırasında duvarının yıkılarak, kamyonların geçişi için kapı açıldığı iddialarıyla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.


Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Sinan Paşa Medresesi'nde yürütülen restorasyon uygulamaları sırasında Medreseye ait bahçe duvarının yıkılması üzerine, Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nca incelemede bulunulduğu ifade edildi.


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in talimatıyla gerçekleştirilen incelemeler sonucunda yapılan tespitlerin kamuoyu ile paylaşılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:


"Vakıflar Genel Müdürlüğüne bağlı Sinan Paşa Medresesi imzalanan protokolle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilmektedir. Burada daha önce Koruma Kurulu'nca uygun bulunan projenin dışında herhangi bir uygulama yapılabilmesi için Bakanlığımıza bağlı Bursa Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'ndan izin alınması gerekmektedir ancak kamuoyuna yansıyan işlemlerle ilgili hiçbir...