07 / 05 / 2024

sincan metro

sincan metro

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent metro hatları için temmuz ayında tren setlerinin getirilerek test sürüşlerine başlanacağını bildirdi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

Sincan'dan Kızılay'a aktarmasız gidilecek!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Yarın sabahtan itibaren Sincan'dan Kızılay'a aktarmasız bir şekilde metro seferlerimiz başlamış olacak." diye açıklama yaptı. 

Bozankaya ilk metro ihracatını gerçekleştirecek!

Sincan’da tramvaydan metroya, elektrikli otobüsten trambus’a kadar üretim yapan Bozankaya, Türkiye’nin ilk metro üretimini ve ihracatını gerçekleştirecek.

Ankara Sincan metro hattına ilişkin 5 sorun mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sincan'a metro ile ulaşımda yaşanan sorunlar hakkında soru önergesi hazırladı..

Sincan ve Çayyolu Metrosu'na ring seferler 23 Ağustos'ta başlıyor!

Sincan ve Çayyolu metro hatları güzergahında yer alan otobüs seferleri, 23 Ağustos Cumartesi gününden itibaren metroya yönlendirilecek. Yeni düzenleme ile Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir Yolu’ndaki trafik yoğunluğu büyük ölçüde rahatlatılacak.

Sincan ve Çayyolu Metrosu'na EGO ring seferleri başlıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, yeni açılan Sincan ve Çayyolu Metro Hatlarına ring seferlerini 23 Ağustos 2014 Cumartesi günü başlatıyor. Ring seferlerinin Ulus-Kızılay-Bakanlıklar ve Eskişehir yolu trafiğini rahatlatması bekleniyor.

Harikalar Diyarı Ankara otobüsle nasıl gidilir?

Batıkent Sincan Metro hattının açılış töreninin gerçekleştirildiği Harikalar Diyarı nerede? Harikalar Diyarı Ankara parkına otobüsle nasıl gidilir? Harikalar Diyarı Parkı Ankara'da nerede? Harikalar Diyarı Ankara otobüsle nasıl gidilir? İşte cevaplar...

Batıkent-Sincan metrosu bir hafta ücretsiz!

Cumhurbaşkanı Gül ve beraberindekiler törenin yapılacağı Sincan'a, Batıkent istasyonundan bindikleri yeni metro aracıyla geldi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Batıkent-Sincan metrosunun bir hafta ücretsiz hizmet vereceğini söyledi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Batıkent-Sincan Metrosu açılış törenine katıldı!

İspanya Başbakanı Rajoy, Batıkent-Sincan Metrosu açılış törenine katıldı. Rajoy: (Bir İspanyol firmasının Batıken-Sincan metro hattının inşasına katkı sunmasına ilişkin) "Biz, sahip olduğumuz deneyimi, Türkiye ile paylaşmaya devam edeceğiz" dedi

Batıkent-Sincan metrosunun son testini Bakan Elvan yaptı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Batıkent-Sincan metrosunun son test sürüşünü gerçekleştirdi. Test seferlerine yaz aylarında başlanan ve 11 istasyondan oluşan hat, Kızılay-Batıkent metro hattına entegre olacak...

Batıkent-Sincan metro hattı yarın açılıyor!

Ankaralıların uzun süredir beklediği 15,5 kilometrelik Batıkent - Sincan metro hattı yarın Başbakan Erdoğan ve İspanya Başbakanı Rajoy' un birlikte yapacağı açılışın ardından hizmete girecek.

Batıkent-Sincan metro hattı 12 Şubat'ta açılacak!

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığınca inşası ve test sürüşleri tamamlanan Batıkent-Sincan metrosu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından 12 Şubat'ta açılacak...

Batıkent-Sincan metro hattı 11 Şubat'ta açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Uzunluğu 15,5 kilometre olan ve yer teslimi 28 Şubat 2012'de yapılan Batıkent-Sincan metro hattını 11 Şubat Salı günü hizmete açmayı planladıklarını bildirdi.

sincan metro Haberi

sincan metro

Yıldırım, Erzincan'ın Kemah ilçesi Kaçkar köyü Sosyal Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneğinin kahvaltısına katıldı. Burada yaptığı konuşmada Yıldırım, Ankara metro çalışmalarının hızla devam ettiğini belirtti.


Keçiören'in en büyük sorunlarından birini trafik sorununun oluşturduğunu ifade eden Yıldırım, Tandoğan-Keçiören metrosu tamamlandıktan sonra bu sorunun büyük ölçüde ortadan kalkacağını söyledi. Bunun bilinciyle söz konusu hatta çalışmaların 3 vardiya devam ettiğini belirten Yıldırım, Kızlarpınarı Caddesi'ndeki çalışmaları planlanandan 6 ay önce bitirdiklerini hatırlattı.


Kızılay-Çayyolu ve Sincan-Batıkent hatlarında ray kaynaklarına başlandığını bildiren Yıldırım, bu iki hatta kullanılacak tren setlerinin Temmuz'da getirileceğini ve aynı ay test sürüşlerine başlanacağını...