16 / 05 / 2024

Sınırdaş arazi davası

Sınırdaş arazi davası

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Binlerce dönüm arazi topladılar!

Kıbrıs'ta Yahudilerin şimdiden 25 bin dönüm arazinin sahibi olduğu belirtildi. Peki Kıbrıs'ta Yahudiler ne yapıyor? Yahudiler Kıbrıs'tan neden arazi alıyor? 

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Yurt dışı telefonlar için kayıt harcı zamlandı: Sınır kapısında zamanla yarışan vatandaşlar!

Kısa süre önce yurt dışı telefon kayıt harçlarına gelen zamdan sonra vatandaşlar soluğu sınır kapısında aldı. 20 bin TL olan kayıt harcı nedeniyle sınır kapısında kalabalık oldukça arttı ve zamanla yarış başladı. Sınırda telefon alışverişi yapmak isteyenlerin işte son hali…

Altın fırlarken, euro uçtu dolar ise sınırda! Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları

Piyasaların heyecanla beklediği ABD büyüme rakamları sonunda açıklandı. Rakamların açıklanmasının ardından altın fırlarken, euro uçtu, dolar ise sınırda. Son dakika dolar, euro ve altın fiyatları.

Şimdi altın alma zamanı! Herkes gözünü dört açsın! Gram altın 1.000 TL'yi aşacak! Sakın dolar almayın! Duyan koşuyor

Altın fiyatlarında bugün yükseliş başladı. Haftanın son işlem gününde gram altın kritik sınırda işlem görürken Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş ''şimdi altın alma zamanı'' diyerek yatırımcıları uyararak sakın dolar almayın dedi.

100 milyon dolar sınırda nasıl kurtarıldı? 

Bulgaristan İçişleri Bakanı İvan Dermenciev, yaptığı açıklamada Türkiye-Bulgaristan sınırındaki TIR geçişlerinde yaşanan geçiş sorunlarının çözüldüğünü belirterek "Jandarmanın müdahalesi sayesinde TIR trafiği normale döndü." ifadelerini kullandı.

Yatırımcılar dikkat! Kripto paralar psikolojik sınırda!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar psikolojik sınıra dayandı. Kripto paraların şahı olarak bilinen Bitcoin fiyatlarıyla ilgili yeni düşüş tahmini daha gelirken, piyasalar son 24 saatte yüzde 2 değer kaybetti. İşte detaylar...

Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi komisyonda!

TBMM'ye sunulan Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında halihazırda devam etmekte olan tarımsal arazi satışında sınırdaş tarımsal arazi maliklerinin önalım hakkına ilişkin davaların reddedilmesi amaçlanıyor. 

Bartın'da arazi kavgası: 5 yaralı!

Doğal güzellikleri ile sık sık gündeme gelen Bartın'da arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada toplam 5 kişi yaralandı...

Sınırdaş arazi mağdurları seslerini duyurmak istiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı.

Komşu parsel sahipleri mağdur!

Sınırdaş arazilerde önalım, birçok yeni sorunu oluşturdu. Kendine miras kalanlar, sınırdaş arazi sahipleri ile davalık oldu.

Sınırdaş arazi sahiplerinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanunun 20.maddesine göre, tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen ön alım hakkı kaldırıldı. 

Sınırdaş arazi sahibinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen önalım hakkı kaldırıldı. 

Sınırdaş arazi davası Haberi

Sınırdaş arazi davası

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünkü köşesinde ''Sınırdaş arazi mağdurları ve şufa davaları'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

5403 Sayılı Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Yasası yürürlükte. Sadece 9 yılın ardından 2014 yılında yasanın birçok maddesinde değişiklik yapıldı. Yürürlükte yeni maddeler yer aldı. 

Bu madde ile sınırları kardeş olan arazilerde önalım hakkı sağlandı. Önalım hakkı ile aileler, sınırdaş arazisi bulunan komşular birbirlerine savaş açtılar. Bu konuda çok sayıda dava görüldü.

Yapılan hataların boyutları artarken, 4 Kasım 2020 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 7255 Sayılı Torba Yasa ile önalım hakkı yasadan çıkarıldı. Ancak yasa geriye yürütülemeyeceği için açılan davalar sürüyor. Bununla ilgili yasaya bir madde eklenmesi gerekiyordu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde iktidar, muhalefet mensubu çok sayıda hukukçudan hiç biri...