11 / 05 / 2024

Sinop arazi alımı

Sinop arazi alımı

Sinop'un Gerze ilçesinde belediye mezar arayışına girdi. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mezarlık için uygun bir alan bulunmaması sebebiyle arazi satın alınacağını belirtti.

Balıkesir'de 2023'te 60 bin 34 arazi alım satımı oldu! İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler!

Konut fiyatlarındaki artış yatırımcıları arsa ve arazi yatırımlarına yönlendirirken, Toprak yatırımcısı ve danışmanı Aksel isimli kullanıcı 2023 yılında toplam 60,034 tane arazi alım/satımı olduğunu belirtti. İşte alım satımın en yoğun olduğu ilçeler...

Emlak alım satım sözleşmesi örneği 2022!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin satışının emlakçı vasıtası ile gerçekleşmesi durumunda emlakçı ve taraflar arasında alım satım sözleşmesi imzalanıyor. Peki, emlak alım satım sözleşmesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Sınırdaş arazi sahiplerinin ön alım hakkı kaldırıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren, 7255 Sayılı Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanunun 20.maddesine göre, tarımsal arazilerin satılması durumunda yan parsel yani sınırdaş arazi maliklerine verilen ön alım hakkı kaldırıldı. 

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

Tarımsal arazi alım satımında yeni düzenleme!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarımsal arazi alım satımı, ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlayacak.

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Tarımsal arazilerin alım satımı için veri tabanı!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, tarımsal arazi alım satımı ile ipotek gibi işlemlerde tüm alıcı ve satıcıların yararlanabileceği bir veri tabanı hazırlanıyor...

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması mecliste!

Ülke genelinde arazi kullanım planlarının yapılması amacıyla çalışma ve düzenlemeler bulunup bulunmadığı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ özel güvenlik hizmeti alım işi ihale ediyor!

TOKİ'nin Türkiye Geneli Arsa/Arazi, Konut ve Şantiyelerinde Özel Güvenlik Görevlisi Çalıştırılması 5. Hizmet Alım İşi yarın ihale edilecek...

Fatsa OSB için 410 dönümlük arazi alındı!

FATSO Başkanı Tayfun Karataş, OSB'nin büyütülmesi için uzun zamandır çalıştıklarını söyledi. Karataş, arazi alımı için yer sahipleriyle anlaşıldığını söyledi.

Tapu alım satımı nerede yapılır?

Mesken, işyeri, arsa ve arazi gibi gayrimenkullerin devir işleminin resmi bir şekilde yapılması gerekiyor. Peki, tapu alım satımı nerede yapılır?

Emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017!

Ev, işyeri asra veya arazi alıp satmak ya da kiraya vermek isteyen kimseler emlakçılar ile anlaşabiliyor. Anlaşma sağlayan taraflar emlakçı ile sözleşme imzalıyor. İşte emlakçı alım satım sözleşmesi örneği 2017..

Sinop arazi alımı Haberi

Sinop arazi alımı

Sinop Gerze'de belediye anonsla mezar arıyor. Belediye Başkanı Osman Belovacıklı, mezar yeri aramalarıyla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:


Mezarlıkta sadece 50'ye yakın yer kalması üzerine anonsla "acil satılık" mezarlık arayan belediye açıklamalarında; 2009 yılında istimlak ettikleri 8 dönüm alanda yaptıkları mezarlığın dolmak üzere olduğunu söyledi.


İlçede belediyelerine ait mezarlık için uygun bir alan bulunmaması nedeniyle mecburen arazi satın alacaklarını dile getiren Belovacıklı, işlemlerin uzun sürmesi ve mezarlıkta az sayıda yer kalmasından ötürü vatandaşlara ivedi olmaları yönünde çağrı yaptıklarını anlattı.


İlçede yaşlı nüfusun fazlalığına işaret eden Belovacıklı, şunları kaydetti:


"İlçemizin nüfusu 23 bin civarında. Sekiz dönümlük mezarlığımızda 50ye yakın mezar yapabileceğimiz yer kaldı. Anons yoluyla vatandaşlarımıza ulaşarak uygun yeri olan, satmak isteyenlerin ivedilikle belediyemize başvurmalarını istedik."


Belovacıklı, anonsun ardından belediyeye müracaatlar geldiğini bildirerek, "Yaptığımız anons...