28 / 04 / 2024

Sinop cezaevi restorasyon

Sinop cezaevi restorasyon

Tarihi Sinop Cezaevi’nin AB hibe fonları desteğiyle restorasyona gireceğini  AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş duyurdu…

Tarihi Sinop Cezaevi restore edilecek! 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "Tarihi Sinop Cezaevi’nde Kasım ayı gibi tamamlanacak ihale sürecinin ardından restorasyon çalışmaları başlamış olacak" dedi. 

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmaları sürüyor!

Resmi olarak 1999'da müzeye dönüştürülen ve bazı ünlü yazar ve şairlerin de bir dönem kaldığı Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi restore ediliyor...

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyon çalışmalarında son durum ne?

Tarihi Sinop Cezaevi ve Müzesi, iki yılda tamamlanacak restorasyon çalışmalarından sonra yeni yüzüyle ziyaretçilerini ağırlayacak. 

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nin restorasyonu 2 yılda tamamlanacak!

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'ndeki restorasyon çalışmalarını inceledi. Maviş, restorasyon çalışmasının 2 yılda tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi 1 milyon 600 bin Euro'ya restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000'de ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde 1 milyon 600 bin avroluk restorasyon yapılacak.

Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi restore edilecek!

Sinop'ta 1887-1999 yıllarında hapishane olarak kullanılan, 2000 yılında ise müzeye çevrilerek ziyarete açılan Sinop Tarihi Cezaevi ve Müzesi'nde restorasyon çalışmalarına başlanacak...

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Sinop Cezaevi’ne restorasyon kararı!

Tarihi Sinop Cezaevi’nin AB hibe fonları desteğiyle restorasyona gireceğini  AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş duyurdu…

Tarihi Sinop Cezaevi restore edilecek! 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "Tarihi Sinop Cezaevi’nde Kasım ayı gibi tamamlanacak ihale sürecinin ardından restorasyon çalışmaları başlamış olacak" dedi. 

Tarihi Sinop Cezaevi projelendiriliyor!

Türkiye ile AB Arası Koruma ve Diyalog Proje lideri Prof. Dr. Manfred Wehdorn Tarihi Sinop Cezaevi'nin yıl içerisinde 2 ay gibi bir yoğunluk oluşturduğunu, bunun 12 aya yayılması gerektiğinin altını çizdi

Sinop Boyabat Kalesi restorasyon bekliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesinde yer alan M.Ö. 600 yıllarında Paflagonyalılar tarafından yaptırılan Roma, Bizans ve Osmanlı İmparatorluklarının izlerini taşıyan Boyabat Kalesi bakımsızlıktan harabeye dönüyor.

Tarihi Sinop Cezaevi restore ediliyor!

Sinop'un Selçuklular tarafından alınışının anısına Sultan İzzettin Keykavus tarafından yaptırılan iç kalede yer alan, 120 yıl cezaevi olarak kullanıldıktan sonra boşaltılan Sinop Cezaevi'nin restore edilmesi için çalışma yürütülüyor.

Sinop Balatlar Kilisesi restore edildi!

Sinop'ta yer alan Balatlar Kilisesi'ndeki arkeolojik kazı ve restorasyon çalışmalarının bu sezonki bölümü sona erdi.

1994 yılında Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş!

1994 yılında eski Sultanahmet Cezaevi'nin restorasyon çalışmaları devam ediyormuş ve 1995 yılı sonunda tamamlanacakmış. Milli Emlak'tan 49 yıllığına kiralanan tarihi cezaevi ''Four Seasons'' adıyla hizmet verecekmiş.

Sinop cezaevi restorasyon Haberi

Sinop cezaevi restorasyon

Ağır şartları ile bilinen ünlü Sinop Cezaevi’nin restorasyona girmesi kararlaştırıldı. Restorasyon ile ilgili açıklama yapan AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, "Kasım veya aralık ayında restorasyon uygulamasına başlanacak." dedi.

Yeniakit’in haberine göre, Maviş açıklamalarında,  tarihi cezaevinin restorasyonu için Dışişleri ile Kültür ve Turizm Bakanlığı gözetiminde yaptıkları girişimler sonucu, AB hibe fonlarından 5 milyon avroluk bütçenin kaşılanacağını belirtti.

Maviş, "2019 yılının Kasım veya Aralık aylarında restorasyon uygulamasına başlanacağı" haberini vererek, inşaat, restorasyon, müşavirlik, kültür, sanat, kültürel miras gibi hibe sözleşmesine bağlanacak konuların Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile iş birliği ile hareket ettiklerini söyledi.