01 / 05 / 2024

Sinop Kalesi surları ev

Sinop Kalesi surları ev

Sinop Kalesi, surlarına yapılan konutların işgalinden kurtulamadı. Halk arasında ‘ kale kondu ’ olarak bilinen binalar kamulaştırma maliyetlerinin yüksek oluşu sebebi iles bir türlü yıkılamıyor.

Çökme tehlikesi bulunan tarihi Amasra Kalesi güçlendirilecek!

Bartın’ın Amasra ilçesindeki UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'nde yer alan Amasra Kalesi’nin surlarının altında çökme yaşanırken, surları tutan kayalıklar, beton bloklar yerleştirilip güçlendirilecek.

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

2 bin 500 yıllık Sinop Kalesi restore edilecek!

Sinop'ta, Gaskalılar tarafından yapılmış olan ve UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’nde bulunan 2 bin 500 yıllık tarihe sahip Sinop Kalesi'nde restorasyon çalışması başlatıldı.

Alanya Kalesi'ndeki kaçak ev kamulaştırılacak!

Avusturyalı Walter Godina tarafından Alanya Kalesi'nde yer alan evinde inşa ettiği izinsiz müdahaleler nedeniyle surların yaklaşık 6 metrelik bölümünün kamulaştırılmasına karar verildi.

Tarihi Alanya Kalesi içten yıkıldı!

Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı medeniyetlerine ev sahipliği yapan Tarihi Alanya Kalesi’nin tarihi surları katledildi. Surların yakımına Avusturyalı emekli pilotun ev tadilatı yol açtı

Alanya Kalesi’nin surlarına izinsiz inşaat!

Alanya Kalesi’nin surlarının bir kısmı Avusturyalı Walter Godina’nın surların hemen yanında bulunan evinde izinsiz inşaat nedeniyle yıkıldı.

Sinop Kalesi çevresindeki konutlar tepki çekti!

Sinop'ta 2 bin 500 yıllık tarihi Sinop Kalesi'nin surlarının çevresi, konut işgali ile dikkat çekiyor.Kale surlarını temel olarak kullananlar, 1982 yılında 12 metrelik kale koruma alanı içerisine ev ve binalar inşa etti. 

Osmancık Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Osmancık Kalesi tarihi surların restorasyonu ve Koyunbaba Köprüsünün restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Osmancık Kalesi'nde restorasyon çalışmaları başlıyor!

Osmancık Kandiber Kalesi'ndeki ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar onarılacak. Restorasyonun 400 gün sürmesi planlanıyor...

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

Ankara Büyükşehir'den Ankara Kalesi açıklaması!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Kalesi surlarında meydana gelen çatlaklara ilişkin ortaya atılan iddiaların tamamen ideolojik ve gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Tarihi Malatya Kalesi'nin surları restore edildi!

Malatya Battalgazi ilçesindeki tarihi Malatya Kalesi'nin yıkılan surlarının 550 metrelik bölümü, restorasyon çalışmaları sonrası eski ihtişamına kavuştu.

Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek!

Korku filmlerinde işlenen Kont Drakula karakterine ilham verdiği bilinen Eflak Voyvodası III. Vlad'ın esir tutulduğu rivayet edilen Tokat Kalesi'nin surları restore edilecek.

Sinop Kalesi surları ev Haberi

Sinop Kalesi surları ev


Sinop Kültür ve Turizm İl Müdürü Hikmet Tosun, binaların tapulu ve ruhsatlı olduğunu belirtti. Tosun, “Surlarla içiçe olan 16 binanın kamulaştırılıp yıkılması sürekli gündemimizde. Geçtiğimiz yıl kale surlarının temelleri temel olarak kullanmış 3 katlı bir evin kamulaştırılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı girişimde bulundu. Bakanlık binayı 160 bin TL değerle kamulaştırdı. Ama bina sahipleri itiraz edip mahkemeye başvurdu. Dava sonuçlandı ve kamulaştırma bedeli 1 milyon 130 bin TL olarak belirlendi. Maliyetin çok yüksek olması nedeniyle Bakanlık kamulaştırmadan vazgeçti” dedi.


Tosun, binaların tamamının kamulaştırılması için yaklaşık 3.1 milyon lira gerekli olduğunu dile getirdi.



FRANSIZ BALKONU YAPTILAR


2 bin 500 yıl önce Gaskalılar tarafından yapılan Sinop Kalesi’nin surlarını vatandaşlar evlerinin duvarı haline getirdi. Surları temel olarak kullananların yanında, kale koruma alanına ev inşa eden...