05 / 05 / 2024

Sinop santrali

Sinop santrali

Sinop santralini inşa edecek Fransız-Japon konsorsiyumunda yer alan Fransız enerji şirketi GDF Suez santralda kullanılacak reaktörlerin temini konusunda ekonomik sıkıntılar içinde olan reaktör üreticisi Areva'dan garanti aldığını açıkladı.

Sinop'ta 1 milyon 100 bin TL yatırımla beton santrali açıldı! Beton santrali nedir nerelerde kullanılır?

Sinop’un Durağan ilçesinde 1 milyon 100 bin TL yatırım yapılarak kuru beton santrali açıldı. Söz konusu santralde üretilen betonlar bina, yol, köprü yapımı gibi çeşitli inşaat uygulamalarında kullanılacak.

Sinop'ta acele kamulaştırma kararı!

Sinop ilinde tesis edilecek Hamsi Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sinop Nükleer Santrali'nin ÇED başvuru dosyası bakanlığa sunuldu!

Sinop Nükleer Güç Santrali projesi için Çevresel Etki Değerlendirme başvuru dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığına sunuldu.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenir!

Japon şirket Mitsubishi Heavy Industries Yönetim Kurulu Başkanı Miyanaga, "Japon ve Fransız iş birliğiyle yapılacak Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşa tarihi birkaç ay içinde belirlenebilir." dedi.

Sinop Nükleer Santrali için şirket kuruldu!

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Japonya’nın, Türkiye ve Fransa ile inşa edeceği Sinop Nükleer Santrali için gereken “off-shore” şirketi resmen kuruldu.

Sinop nükleer santraline, Japonlar'dan ret!

Sinop’ta kurulması planlanan ikinci Nükleer Güç Santrali’ni yapacak Japon Konsorsiyumu, yerli üretici için kendilerine gönderilen 300 firmanın bilgilerini eksik görüp iade etti.

Sinop Nükleer Güç Santrali'nin inşaatı bir an önce başlamalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sinop Nükleer Güç Santrali'ne özel bir yer verilmesi gerektiğini, bunun iki ülke arasındaki tarihsel ilişkilerin stratejik ortaklığa dönüşmesini temsil ettiğini söyledi.

Nükleer santral projesi Sinop'ta konut fiyatlarını artırdı!

Türkiye genelinde özellikle son 10 yıldır devam eden alt ve üst yapı yatırımları, uzun yıllar kendi yağıyla kavrulmaya çalışan Anadolu'ya ilaç gibi geldi. Özellikle Sinop'a kurulması planlanan nükleer enerji santrali ile arsa ve konut fiyatları arttı..

GDF Suez Sinop santrali için Areva'dan garanti aldı!

Sinop santralini inşa edecek Fransız-Japon konsorsiyumunda yer alan Fransız enerji şirketi GDF Suez santralda kullanılacak reaktörlerin temini konusunda ekonomik sıkıntılar içinde olan reaktör üreticisi Areva'dan garanti aldığını açıkladı.

Sinop Nükleer Santrali'nin anlaşması TBMM'ye gönderildi!

Sinop'ta inşa edilmesi planlanan ikinci nükleer santral için Japonya ile imzalanan anlaşmalar Meclis onayına gönderildi. 2023 yılma kadar iki nükleer güç santralinin devreye alınması hedefleniyor..

Sinop Nükleer Santrali anlaşması TBMM'de!

Japonya ile yapılacak ve Türkiye'nin 2'nci nükleer elektrik santrali olacak Sinop'taki tesise ilişkin anlaşma, TBMM'ye geldi. Türkiye'de nükleer enerji santraline ilişkin ilk anlaşma, 12 Mayıs 2010'da Rusya ile imzalanmıştı..

Sinop Valisi Köşger'den İnceburun açıklaması!

Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, "İnceburun'da sürdürülen ağaç kesimlerinin, yapımı planlanan Sinop Nükleer Güç Santrali ile ilgisi bulunmamakta. 64 bin 578 ağaç kesilirken, 2014 yılı içerisinde bu kesilen ağaçların yerine 216 bin fidan dikildi” dedi...

Sinop santrali Haberi

Sinop santrali

Borçlarını idare etmeye çalışan ve yeni sipariş almakta sıkıntı yaşayan Areva, geçen yıl Mayıs ayında Sinop santralinde kullanılmak üzere dört tane nükleer reaktörü sağlamak için konsorsiyumla anlaşmıştı.


Ancak Areva'nın kâr uyarıları ve kredi notunun geçen yıl yatırım yapılabilir düzeyin altına indirilmesi şirketin yeni "Atmea" tipi reaktörleri geliştirmeye yetecek kadar sermayesi olmayabileceğine dair soru işaretleri yarattı. Şirketin hâlâ "EPR" adlı modelinin planlanandan birkaç yıl daha uzun süren geliştirme ve hedefleri bir milyar euro aşan maliyetleriyle boğuşuyor.


4 MART'TA AÇIKLAYACAKLAR

Areva'nın yeni yönetimi şirketin yeni stratejilerini ve borçları azaltmak için atılacak adımları 4 Mart'ta açıklayacak. GDF Suez CEO'su Gerard Mestrallet, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Bu değişikliğin reaktörlerin sağlanması önünde engel oluşturmasını istemiyoruz. Areva'nın yeni yönetimi de bunun farkında ve bize garanti verdi"...