26 / 07 / 2024

Sinop turizm

Sinop turizm

Kruvaziyer turizmi kapsamında "Voyager" adlı kruvaziyer Sinop'a geldi. Yunanistan'ın Pire Limanı'ndan gelen Bahama bayraklı yolcu gemisi, Sinop Limanı'nın iskelesine demir attı. Gemide çoğu İngiliz 338 yolcu ve 223 personel bulunduğu belirtildi.

Tarihi Sinop Cezaevi restore edilecek! 

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, "Tarihi Sinop Cezaevi’nde Kasım ayı gibi tamamlanacak ihale sürecinin ardından restorasyon çalışmaları başlamış olacak" dedi. 

Sinop'un konaklama tesisine ihtiyacı var!

Sinop Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Cemalettin Kaya kentin en büyük probleminin konaklama tesislerinin yetersiz olduğunu dile getirdi.

TOKİ Sinop Merkez 16 derslikli lise ve 180 kişilik pansiyon inşaatı ihalesi bugün!

TOKİ Sinop İli, Merkez İlçesi Çiftlik Köyü 16 derslikli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve 180 kişilik pansiyon binası inşaatları ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi ihalesi bugün saat 15:00'te yapılacak.

TOKİ Sinop Merkez'de 16 derslikli lise ve 180 kişilik pansiyon yaptırılacak!

TOKİ Sinop, Merkez, Çiftlik köyünde 16 derslikli Anadolu Otelcilik Turizm Meslek Lisesi ve 180 kişilik pansiyon binası inşaatları işi ihalesi 18 Mayıs 2016 tarihinde saat 14:30'da gerçekleşecek.

Sinop'a ilk 5 yıldızlı otel geliyor!

Türkiye’nin en kuzeydeki ili Sinop’un kadın Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, kent için büyük potansiyel taşıyan turizm sektörü için harekete geçti.

Sinop'ta Kültür Merkezi hafriyat çalışmalarında antik mezarlık bulundu!

Sinop’ta kent merkezi Gelincik Mahallesi’nde Kültür ve Turizm Bakanlığınca yapılması planlanan Kültür Merkezi inşaatı temel hafriyatının Sinop Müze Müdürlüğü uzmanlarınca denetimi sırasında Antik nekropol (mezarlık) izlerine rastlandı

Sinop büyük turizm potansiyeline sahip!

Bakanlar kurulu karan ile Mimar Sinan Üniversitesi'nce 2010 yılından bu yana devam eden Sinop Balatlar Kazısı bu yıl Temmuz ayının ilk haftasında 60 kişilik ekiple başlayıp Eylül ayının ilk haftasında çalışmalar sona erdi.

Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Bilinçli ve deneyimli turizmciler yetiştirmek için Sinop Üniversitesi bünyesinde kurulan Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu bu yıl büyük bir başarı yakalayarak, yüzde 100 doluluk oranına ulaştı.

Tarihi Sinop Cezaevi, Ramazan Bayramı'nda vatandaşların ilgi odağı oldu!

İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun: "Sinop'u ziyaret eden her iki kişiden biri tarihi cezaevini ziyaret ediyor. Sinop Arkeoloji Müzesi'ne gelen ziyaretçi sayısının 10 katı bu tarihi yapıya geliyor" dedi

Sinop Kalesi, kalekonduların yıkımı için gün sayıyor!

Tarihi Sinop Kalesi’nin surları üzerine yapılan ve "kalekondu" olarak adlandırılan evlerin yıkımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığından gelecek destek bekleniyor...

Sinop'ta kalekondular kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacak!

Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, tarihi Sinop Kalesi içindeki bölge halkının deyimiyle 'kalekondular' ın yıkımı için Sinop Belediyesi' nin maliyet raporunun ardından faaliyete geçecek...

Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilan edildi!

Bugün Resi Gazete'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından verilen yazılı ilana göre Maraş, Mersin, Amasya, Samsun ve Sinop'ta yer alan bazı yerler 1. Derece arkeolojik sit alanı ilanı edildi.

Ender Alkoçlar, EGNA Turizm Yatırımları A.Ş.yi kurdu!

EGNA Turizm Yatırımları Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak Gülşah Alkoçlar, Yönetim Kurulu Üyeleri olarak ise Ayşe Neslişah Alkoçlar, Ender Alkoçlar ve Kayhan Mutlu görev yapacak

Sinop turizm Haberi

Sinop turizm

Gümrük işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen yolcuların bazıları turlara katılarak çevredeki tarihi ve turistik yerleri gezerken bazıları ise Pervane Medresesi'ni gezerek alışveriş yaptı. Gemi acentesi sahibi Burhan Levend, "Voyager" adlı geminin ilk defa Sinop Limanı'na geldiğini belirterek, "Gemi dün akşam saatlerinde limanımıza geldi ve geceyi Sinop'ta geçirdi. Bu zamana kadar limanımızda geceleyen ilk kruvaziyer gemisi oldu. Bundan böyle bazı gemilerin gece Sinop Limanı'nda kalmasını sağlayacağız. Bunun da ilimiz ekonomisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi. Kruvaziyerin, Trabzon'a gitmek üzere akşam saatlerinde Sinop'tan ayrılacağı bildirildi. AA 

Gerçek...