27 / 04 / 2024

Sinoptaki eski evler

Sinoptaki eski evler

Sinop’ta uzun süredir kullanılmayan tarihi ev tehlike saçıyor. Kaleyazısı Mahallesi Öztürk Sokak’ta uzun süredir kullanılmayan tarihi evin çatısından kopan tahtalar ve yerinden oynayan tuğlaları mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi.

Konut almak isteyenlerin yeni trendi: Eski ve metruk evler! Fiyatları 600 bin liradan başlıyor!

Konut fiyatlarının yükselmesi ve faiz oranlarının artmasıyla ev alamayan vatandaşların yeni trendi eski ve metruk binalardan yana oldu. Bu evlerin fiyatları 600 bin liradan başlıyor. 

1938'de İstanbul'da yıkılmaya mahkum eski evler!

İstanbul'daki konutlar geçmiş yıllarda da kentin sorunlarından biriymiş... 1938 yılında yayımlanan gazetede "Yıkılmaya mahkum eski evler! başlıklı yazı o dönemdeki yapılar hakkında bilgi veriyor.

Şanlıurfa'daki tarihi evler butik otele dönüşüyor!

Dünyanın en eski kentlerinden Şanlıurfa'daki tarihi evler restore edilerek butik otele dönüştürülüyor.

Batman’daki kerpiç evler yıkılıyor!

Batman’ın köylerinde bulunan 150-200 yıllık tarihi kerpiç konakları yıkılıyor. Yıkılan eskiş yapıların yerine beton evler inşa ediliyor.

Batman kentsel dönüşüm bekliyor!

Batman'ın Meydan ve Yeni mahalle semtlerindeki eski evler, kentsel dönüşüm çalışmalarının başlamasını bekliyorlar.

Torbalı'da eski evler yıkılıyor!

İzmir Torbalı'da kentsel dönüşüm tüm hızıyla sürüyor. Bu durum konut sektöründe de gözle görülür ve hissedilir artışa neden oluyor.

Eskişehir Şehir Hastanesi yıl sonunda hizmete açılacak!

Eskişehir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, 71 Evler Mahallesi'ndeki şehir hastanesi inşaat alanında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Eskişehir Şehir Hastanesi'nın yıl sonunda hizmete gireceği paylaşıldı.

Samsun Mehmetpaşa'daki evler yıkılma tehlikesi altında!

Samsun Mehmetpaşa Mahallesi'ndeki eski evler yağmura bile dayanamıyor. Mahallede yağan aşırı yağmur eski bir evin çökmesine neden oldu.

Harun Karacan, Eskişehir'deki Şehir Hastanesi inşaatını inceledi!

AK Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan, 71 Evler Mahallesi’nde devam eden Şehir Hastanesi inşaatını gezdi.

Burdur Bucak'ta konut fiyatları arttı!

Bucak'ta arsa fiyatlarının pahalı olması daire fiyatlarını arttırıyor. Gelişmekte olan Bucak'ta binalar çoğalıyor. Eski evler yıkılarak yerine lüks daireler yapılıyor. Ancak Bucak'ta daire fiyatları arttı. Bunun sebebi de arsa fiyatlarının artması.

Giresun Tirebolu'daki eski evler restorasyon bekliyor!

Tirebolu'nun çeşitli mahallelerinde bulunan eski tarihi evler, turizme kazandırılmayı bekliyor. Mimari yapıları ile Tirebolu'nun çehresini farklı kılan bu evlerin zamana karşı ayakta kalabilmeleri için yetkililerin yardımına ihtiyaç duyuluyor.

Balıkesir Hacı İlbey Mahallesi dönüşümle yenileniyor!

1000 hanede yaklaşık 2 bin seçmenin yaşadığı Balıkesir’in en eski mahallelerinden biri, ayrıca muhtarlığının internet sitesi de olan, Hacı İlbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz'e göre, mahallenin en büyük sorunlarının başında, mahallede bulunan eski evler...

Antalya'daki eski yapılar restorasyon bekliyor!

Antalya'nın bazı bölgelerinde eski yapılar yıkılmamak için adeta zamana karşı direniyorlar. Yıkılacak duruma gelen evler restore edilemediği için ev sahipleri tarafından kaderlerine terk ediliyor.

Sinoptaki eski evler Haberi

Sinoptaki eski evler

Sinop’ta uzun süredir kullanılmayan tarihi ev tehlike saçıyor. Kaleyazısı Mahallesi Öztürk Sokak’ta uzun süredir kullanılmayan tarihi evin çatısından kopan tahtalar ve yerinden oynayan tuğlaları mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline geldi.  Tarihi evin çatısından kopan tahtaların ve her an düşecek konumda olan tuğlaların bir gün birini öldüreceğini söyleyen vatandaşlar, “Uzun süredir kullanılmayan tarihi evin her gün bir parçası kopuyor. Üzerindeki tahtalar düştü düşecek. Tuğlalar yerinden oynamış, her an düşecek vaziyette. İçerisine çöp atıyorlar. Çöplüğe döndü. Ayrıca çocuklarımız burada oynuyor, aileler tedirgin. Yetkililerden ricamız birisinin başına bir şey gelmeden şu duruma el atılsın. Yoksa birinin canı yanacak”...