05 / 05 / 2024

Sıraevler hakkında bilgi

Sıraevler hakkında bilgi

1999 yılında Osmanlı'nın ilk toplu konut örneği olan Akaretler Sıraevler'in restorasyonu devam ediyormuş. Net Holding tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları 2000 yılında tamamlanacak proje 35 milyon dolara mal olacakmış.

Kira sözleşmesi hakkında bilmeniz gerekenler! Kiracı boşanması durumunda kira sözleşmesi nasıl işler?

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar her geçen gün artarken, kiracıların da bazı durumlar karşısında yasal uygulamalar ile karşı karşıya kalmaları taraflar arasında sorunların oluşmasına neden oluyor. Buna göre eğer kiracı boşanırsa kira sözleşmesi hakkında ev sahibi ne yapmalıdır?

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Son Dakika: Et ve Süt Kurumu'ndan kırmızı et fiyatları hakkında şok açıklama! Ete zam mı geliyor?

Et ve Süt Kurumu'ndan (ESK) kırmızı et piyasalarındaki manipülatif fiyat artışları hakkında dikkat çeken açıklama geldi. İşte ESK tarafından yapılan açıklama...

Aile Bakanlığı'ndan mayıs ayı hakkında kapkara haber şimdi geldi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan mayıs ayı hakkında flaş bir haber kısa süre önce geldi. Bakanlık tarafından gerçekleştirilen dul ve yetim aylıkları ödemesinde dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Gelişmenin detayları haberimizde...

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik!

Tapu Planlarında Yanılma Sınırının Belirlenmesi Hakkında Yönetmelik bugünkü 31966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yeni Koronavirüs Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun!

Yeni Koronavirüs (Covıd-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Esnafa Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişlik!

Esnaf ve Sanatkarları ile Gerçek Kişi Tacirlere Koronavirüs Salgını Nedeniyle Verilecek Destekler Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Türk Standardları Enstitüsü Taşınır ve Taşınmazlarının İdaresi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

3201 Sayılı Yurt Dışında Bulunan Türk Vatandaşlarının Yurt Dışında Geçen Sürelerinin Sosyal Güvenlikleri Bakımından Değerlendirilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. 

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sıraevler hakkında bilgi Haberi

Sıraevler hakkında bilgi



Osmanlı'nın ilk toplu konutu


Net Holding bünyesinde kurulan Akarnet adlı şirket tarafından, 49 yıllığına Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden kiralanan tarihi Akaretler Sıra Evleri'nin restorasyonu 2000 yılının sonunda tamamlanacak.


    Beşiktaş'tan Maçka'ya çıkarken Akaretler yokuşunun iki yanını kaplayan binalar, Akaretler Sıra Evleri. Bir tarafı restore edilmiş, bir tarafı ise şimdilik viran durumda olan binalar Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına, gelirden verilecek yüzde karşılığı Net Holding tarafından kiralandı. Net Holding bünyesinde kurulan Akarnet adlı şirket de, Sıra Evleri'nin restorasyonu, daha sonra kiralanması ve akabinde ''Akarnet İşkonutları'' adıyla işletmesi işlerini üstlendi.


    Birinci derecede eski eser özelliği taşıyan evlerin en önemli özelliği Osmanlı...