13 / 05 / 2024

Sirkeci İstasyonu ne olacak

Sirkeci İstasyonu ne olacak

1937 yılında Sirkeci Garı'nın Yenikapı'ya taşınması gündeme gelmiş. Tarihi garın Yenikapı'da yapılması planlanan İstanbul Limanı'na yakın olması planlanmış. Garın bulunduğu sahanın bir kısmına yol bir kısmına da park yapılacakmış.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar?

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi bugün hizmete açıldı. Peki Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı kaç gün ücretsiz? Durak isimleri ne, kaç durak var? Seyahat süresi ne kadar? İşte Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistem hattı ile ilgili ayrıntılar...

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sisteminin ne zaman açılacağını Bakan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanacağını açıkladı.

Balat ve Sirkeci'de çarpık yapılaşma furyası!

Sirkeci'ye, Balat'a, Süleymaniye'ye nereye giderseniz gidin binaların önüne, üstüne, arkasına bu gecekondu plastik yerleşkeler hakim. Bu alanlarda yönetimler yetkilerine rağmen bu haksız, çirkin ve çarpık büyümeye göz yumuyor.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ne zaman bitecek? 

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatının Mecidiyeköy İstasyonu'nda çalışan işçilerle sahur yaptı. Metro hakkında önemli açıklamalarda bulunan Uysal, metro hattının ne zaman tamamlanacağını da açıkladı...

Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatları TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi ve elektromanyetik sistem yenilenmesi projesinin ne zaman tamamlanacağını ve Söğütlüçeşme istasyonunu sordu..

Sirkeci İş Bankası binası 51.1 milyon TL'ye satıldı!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Sirkeci'deki İş Bankası binasını 51 milyon 100 bin TL'ye Elkon Elevatör Konveyör ve Makina Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne sattı.

Sirkeci Tren Garı'na otel mi yapılacak?

İstanbul'un en gözde yerlerini imara açan planın bir kısmı mahkeme kararıyla iptal edildi. Bu kapsamda Mimarlar Odası, "Topkapı İETT Garaj Alanı'nın ticaret alanından çıkartılması, Sirkeci Tren İstasyonu'nun ise otel yapılmasının engellenmesi" için dava açtı.

1938 yılında Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılacak!

1938 yılında Sirkeci Tren İstasyonu'nun etrafı açılacakmış ve Sirkeci'deki meydan da denize kadar genişletilecekmiş. Meydandaki bir takım kulübeler, karpuz - kavun sergisi yerleri de yıktırılacakmış.

Sirkeci Meydan Projesi'ne ne zaman başlanacak?

Projelendirme aşamasında çalışmaların devam ettiği Sirkeci Meydan Projesi ile surlar kullanıma açılacak ve Sirkeci Garı müzeye dönüştürülecek. Proje kapsamında çalışmaların 2015 sonunda başlaması planlanıyor.

İzmir Kuş Cenneti’ne bisiklet kiralama istasyonu kurulacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, bisiklet kiralama sistemi BİSİM’in toplu ulaşıma entegrasyonu için pilot uygulamaya Konak Metro İstasyonu’ndan başlıyor. Büyükşehir ayrıca, motorlu araç girişinin yasak olduğu Kuş Cenneti’ne de istasyon kuracak.

1966 yılında Sirkeci'de Denizcilik Bankası'na ait binalar istimlak edilecekmiş!

1966 yılında Sirkeci - Eminönü sahili arasında kalan Denizcilik Bankası'na ait binalar istimlak edilecekmiş. Böylece Florya Sahilyolu, geniş bir yolla Eminönü'ne bağlanacakmış ve trafik sıkışıklığı da giderilecekmiş.

1966 yılında Sirkeci ile Harem arasında araba vapuru çalıştırılacakmış!

Denizcilik Bankası İç Hatlar İşletmesi, iki yaka arasında her yıl artan deniz trafiğini göz önüne alarak, 1966 yılında Sirkeci ile Harem arasında araba vapuru çalıştıracakmış.

Sirkeci İstasyonu ne olacak Haberi

Sirkeci İstasyonu ne olacak



Sirkeci İstasyonu yerinde geniş bir park...


İstasyon Yenikapı'ya kalkarsa bugünkü sahadan nasıl istifade edilecek?



    Müstakbel İstanbul Limanı'nın Yenikapı'da inşası etrafındaki cereyan, gün geçtikçe kuvvetleniyor. Bu işlerle yakından alakadar olanlar, liman hakkında esaslı tetkikat yapanlar, İstanbul'un müstakbel limanın Yenikapı'da tesisini zaruri görüyorlar.

    Belediye, limanın mevki hakkında fikirlerini henüz açıkça söylemedi. Bunun sebebi basittir: Şehir planını yapmaya memur olan B. Prost'e henüz imar projesini hazırlayarak belediyeye vermemiştir. Belediye, şehrin şu veya bu bakımdan şeklini, çehresini değiştirecek bir mütalaada bulunmuyor. 

    Ancak B. Prost yaptığı tetkiklerin neticesinde İstanbul'un müstakbel limanını Yenikapı'da yapmayı muvafık görmüştür.

    Liman Yenikapı'da tesis edildikten sonra...