15 / 05 / 2024

sirkeci Selamet Han otel

sirkeci Selamet Han otel

Vakıflar Yasası'nda yapılan değişiklikle iade edilen Selamet Han, butik otel olacak. Girişimci Kemal Alten tarafından kiralanan tarihi bina, yapılacak restorasyonun ardından butik otel ve restoran olarak hizmet verecek...

Liman Han yıkılacak mı?

Sirkeci’nin simge binaları arasında yer alan , yapımı 1907’de tamamlanan Vedat Tek imzalı Liman Han’ın (eski adıyla Mes’adet) yıkılmadan korunması için ‘1. derece koruma’ statüsüne yükseltildi. 

Sirkeci Vlora Han’ın restorasyonuna onay!

İstanbul'un Sirkeci İlçesi'nde bulunan Vlora Han’ın restorasyon projesine onay çıktı. ‘Art Nouveau’ tarzında inşa edilen, tarihi yapı yenilenecek.

Arzul Tekstil İnşaat Malzemeleri İthalat ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Arzul Tekstil İnşaat Malzemeleri İthalat ve İhracat Limited Şirketi, Savaş Arzul tarafından 50 bin TL sermaye ile 8 Ocak'ta Fatih, Hobyar Mahallesi, Emirler Hanı Sokak, Sirkeci Palas Han'da kuruldu.

1935 yılında Sansaryan Han Vilayet'in!

1935 yılında devam eden Sansaryan Han davasında Mahkeme, Vilayet lehine karar vermiş. Sirkeci'deki hana Vilayet'in el koymak istemesiyle başlayan davada İkinci Hukuk Mahkemesi ikinci defa Vilayet'in lehine karar vermiş.

2006 yılında Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş!

2006 yılında Sirkeci'deki tarihi 4. Vakıf Han beş yıldızlı otel olmuş. Mimar Kemalettin Bey tarafından 1911 yılında temeli atılan hanın restorasyon çalışmaları için 30 milyon lira harcanmış.

1997 yılında Minerva Han satılığa çıkarılmış!

1997 yılında Karaköy Bankalar Caddesi'ndeki 358 metrekare zemin üzerinde 6 katlı tarihi Minerva Han ve Minerva Han'a bağlı Selamet Han, kapalı zarf yöntemi ile satılacakmış.

İTO 3 işhanını ihaleye çıkardı!

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO), Sirkeci'deki binasına komşu olan üç işhanı ve bir otoparktan oluşan alana turizm, iş merkezi ya da karma proje yapılması için ihale açıldı..

1982 yılında Sirkeci'nin 100 yıllık görünümü değişecekmiş!

1982 yılında Sirkeci'nin 100 yıllık görünümü değişecekmiş. Sirkeci'de İstanbul'un en eski otellerinden biri olan Paris Oteli'nin bulunduğu bin metrekarelik blok, Kastel İnşaat tarafından yıkılarak işhanı yapılmak üzere satın alınmış.

1938 yılında Sirkeci'de Katırcıoğlu Han'da yangın çıkmış!

Sadrazam Gazi Ahmet Muhtar Paşa'nın sahibi olduğu daha sonra oluna intikal eden Katırcıoğlu Han'da 1938 yangın çıkmış. Ticaret merkezi olan Sirkeci'de yangın çıkması korkutmuş ve yangının çıkış sebebini anlayamamışlar.

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci Liman Hanı'nı satın almak istemiş!

1936 yılında İstanbul Ticaret Odası, Sirkeci'de bulunan Mimar Vedat Tek tarafından 1907 yılında yapılan Liman Han'ı satın almak istemiş. Han'ın müzayede de 100 bin lirayı geçeceğini tahmin etmişler.

Sansaryan Han'ın iadesi talebine mahkemeden onay çıkmadı!

İstanbul Sirkeci'deki Sansaryan Han'ın iadesi talebine mahkemeden onay çıkmadı. Vakıflar Genel Müdürlüğü ile patrikhane arasında iki yıldan beri İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde süren davada, iade talebi reddedildi...

Selamet Han butik otel oluyor!

Vakıflar Yasası'nda yapılan değişiklikle iade edilen Selamet Han, butik otel olacak. Girişimci Kemal Alten tarafından kiralanan tarihi bina, yapılacak restorasyonun ardından butik otel ve restoran olarak hizmet verecek...

Sansaryan Han otel olacak!

İhtilal dönemlerinde bodrum katında birçok aydının işkenceden geçtiği Sirkeci 'deki Sansaryan Han 'da ihale süreci bitti. Binanın 18 ay sonra otel olarak hizmete girmesi planlanıyor...

sirkeci Selamet Han otel Haberi

sirkeci Selamet Han otel

Vakıflar Yasası'nda yapılan değişiklikle Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen Sirkeci'deki Selamet Han, butik otel oluyor. Girişimci Kemal Alten tarafından kiralanan tarihi bina, yapılacak restorasyonun ardından butik otel ve restoran olarak hizmet verecek. Vakıf Başkanı Bedros Şirinoğlu, Selamet Han'dan elde edecekleri geliri, hastane ve huzurevi hizmetlerini geliştirmek için kullanacaklarını söyledi. 


YASA DEĞİŞİKLİĞİ OLDU 

Ermeni işadamı Kalust Gülbenkyan tarafından 1953'te Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na bağışlanan İstanbul Eminönü'ndeki Selamet Han'ın mülkiyeti 1994'te açılan dava sonucunda Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne geçti. Vakıf, Selamet Han'ın iadesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdu, ancak dava reddedildi. Yıllarca bakımsız kalan Selamet Han'ın kaderi, 27 Şubat 2008'de yürürlüğe giren 5737 sayılı yeni Vakıflar Kanunu ile değişti. Azınlık vakıflarının, zamanında çeşitli nedenlerle el konulan gayrimenkullerinin iadesine olanak...