29 / 04 / 2024

sirkeci Tarihi Filibe Köftecisi

sirkeci Tarihi Filibe Köftecisi

Kuruluşu 122 yıl öncesine uzanan Sirkeci’deki Meşhur Tarihi Filibe Köftecisi, Borçlar Kanunu’nun kiracı tahliyeleri ile ilgili maddesi uyarınca yerinden oluyor.

Haydarpaşa ve Sirkeci Garları’nda inşaat çalışması başlıyor! Garların yerine ne yapılacak?

Turizm Bakanlığı’na kiralanan tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarında yapılacak inşaat çalışmalarına ilgili detayları Sözcü yazarı İsmail Saymaz bugünkü köşesinden duyurdu.

İstanbul'daki tarihi Yedikule - Sirkeci hattı 151 yıl sonra yayalara açılıyor!

İstanbul'daki tarihi Sirkeci ile Yedikule arasındaki 7 kilometrelik tren yolu yaya trafiğine açılıyor. Bisiklet ve scooter ile bu tarihi hatta yolculuk gerçekleştirilebilecek. İşte detaylar..

İstanbul'daki tarihi eserlerin restorasyonu 2021'de tamamlanacak!

Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy, 2021 yılı hedefleri doğrultusunda, İstanbul'da Beyazıt, Fatih, Eminönü ve Sirkeci'de yer alan tarihi eserlerin restorasyonunun 2021 yılı içerisinde bitirmek için çalıştıklarını dile getirdi. 

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci ihalelerinin bazı kısımlarının iptali için mahkemeye başvurdu!

İBB, TCDD'nin tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci Garlarının atıl durumdaki depo sahaları bölgesinin, sadece "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiraya verilmesine ilişkin yaptığı ihalenin bazı kısımlarının iptali için Bölge İdare Mahkemesine başvurdu.

İBB tarihi garlar ihalesinden elendi!

Tarihi Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının bazı bölümlerinin, kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılmak için kiralanması ihalesi sonuçlandı. İhaleyi Hezarfen Danışmanlık Limited Şirketi alırken, İBB ihaleden elendi.

Sirkeci Vlora Han’ın restorasyonuna onay!

İstanbul'un Sirkeci İlçesi'nde bulunan Vlora Han’ın restorasyon projesine onay çıktı. ‘Art Nouveau’ tarzında inşa edilen, tarihi yapı yenilenecek.

Caner Erkin 25 yıllığına kiraladığı tarihi binada tadilat başlattı!

Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden 25 yıllığına kiraladığı Sirkeci’deki tarihi binada tadilat başlattı. İşte o tarihi bina...

Tarihi Filibe Köftecisi'ne tahliye kararı!

Kuruluşu 122 yıl öncesine uzanan Sirkeci’deki Meşhur Tarihi Filibe Köftecisi, Borçlar Kanunu’nun kiracı tahliyeleri ile ilgili maddesi uyarınca yerinden oluyor.

Tarihi yarımada tarihi değişim yaşanıyor!

İstanbul'da tarihi yarımadada yer alan Sirkeci Tren Garı'na sırtınızı dönün ve tam karşısındaki binalardaki inanılmaz değişimi bir görün isterim. İnsan binalara bakarak zevk alır mı? İnanın ben aldım.

1937 yılında Sirkeci Garı taşınacak!

1937 yılında Sirkeci Garı'nın Yenikapı'ya taşınması gündeme gelmiş. Tarihi garın Yenikapı'da yapılması planlanan İstanbul Limanı'na yakın olması planlanmış. Garın bulunduğu sahanın bir kısmına yol bir kısmına da park yapılacakmış.

KFC 100. restoranını Tarihi Yarımada Sirkeci'de açtı!

Tavuk restoranı şirketi KFC, Türkiye'deki 100. restoranını Tarihi Yarımada'da Sirkeci'de açtı. Türkiye ve KFC MENAPak (Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan) Genel Müdürü Sabir Sami, Türkiye'de 2014'te 77 olan KFC restoranlarının sayısının 100'e ulaştığını söy

İdare mahkemesi İstanbul tarihi yarımadanın imar planını reddetti!

İdare Mahkemesi tarihi yarımadayı imara açan planı iptal ederek bu alanlardaki yapılaşmanın önüne geçmiş oldu.Sirkeci Garı, tarihi yarımada, 2. İdare Mahkemesi tarihi yarımadayı imara açan koruma amaçlı uygulama planındaki 61 maddeden 37’sini iptal etti.

Tarihi Sirkeci Garı müze oluyor!

Tarihi Sirkeci Garı, müze olarak yeniden düzenleniyor. Karar İBB Meclisi'nde onaylandı, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a yetki verildi..

sirkeci Tarihi Filibe Köftecisi Haberi

sirkeci Tarihi Filibe Köftecisi


Kuruluşu 122 yıl öncesine uzanan Sirkeci’deki Meşhur Tarihi Filibe Köftecisi, Borçlar Kanunu’nun kiracı tahliyeleri ile ilgili maddesi uyarınca yerinden oluyor.


Mal sahibinin “Dükkânı boşaltın” talebi üzerine yeni bir dükkân açtıklarını belirten köftecinin 5’inci kuşak işletmecisi Cem Umut Erpak (26), “Yeni yasaya göre bir mülkte 10 yıldan fazla oturana karşı ihtilaf halinde mülk sahibi korunabiliyor. Mal sahibiyle konuşmaya çalıştık. 32 bin lira kira istiyor. Biz şu an 9 bin lira ödüyoruz. 20 bin liraya çıkmayı teklif ettik ama kabul etmedi. Mahkemesinin verdiği tahliye kararının Yargıtay tarafından onandığına dair kâğıt elimize ulaştıktan sonra tarihi dükkanımızı tahliye edeceğiz”...