05 / 05 / 2024

şirket iflası

şirket iflası

Bir süredir, toplumu yakından ilgilendiren ve sorunların yaşandığı konuların içine sigorta sistemi zorla çekilmeye çalışılıyor.

İflas haberleri gelmeye başladı! Şirketler tek tek kepenk kapatıyor! İzmir ilk sırada!

Ege Bölgesi'nde ekimde 427 şirket iflas haberini açıklalarken, 10 ayda bu rakam 5 bin 51'e ulaştı. Manisa'da 402 şirket iflas ederken İzmir'de 2 bin 217 şirket kepenk kapattı.

Türk inşaat şirketi iflas etti! Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi!

Karadayı Konut Yapı AŞ. iflas etti. Şirket bin 500 konutu teslim edemeyince iflas bayrağını çekti. Dev konut projesi yarım kaldı, 1500 ev teslim edilemedi.

Dünyaca ünlü şirket 6 yıl önce iflas vermişti. Şimdi yeniden dönüyorlar

Dünyaca ünlü bir havayolu şirketi, 6 yıl önce iflas vermesinin ardından yeniden piyasaya dönüyor.

Milyonlarca kişinin hayatına etki eden dev şirket iflasın eşiğinde

15 milyon kişiye hizmet veren ancak son yıllarda 14 milyar sterlinlik borç biriktiren Thames Water iflas etmek üzere. Su ve kanalizasyon sektöründe hizmet veren şirketin CEO'su da istifasını sundu.

Almanya'da iflas dalgası! Şirket iflasları Mayıs 2020'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştı!

Almanya'da Halle Ekonomik Araştırma Enstitüsü (IWH), iyileşen ekonomik beklentilere rağmen ülkede iflas eden şirket sayısının Mart ayında yaklaşık olarak son 3 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Kriz derinleşiyor! Şirketler bir bir iflas ediyor! Bir ayda 762 şirket...

Almanya’da açıklanan son verilere göre, eylülde şirketlerin ve ortaklıkların iflas başvuruları Eylül 2021’ye göre yüzde 34 artarak 762’ye yükseldi.

Kripto darbesi devam ediyor! Bir şirket daha iflas etti!

Bir aydır ödeme sorunları ile mücadele eden kripto şirketi Celsius iflas etti. Celsius son iki hafta içinde  iflas başvurusunda bulunan üçüncü şirket oldu. İşte ayrıntılar...

Kripto para piyasasında beklenen oldu! Dev şirket iflas başvurusu yaptı

Kripto paraların son dönemde yaşadığı düşüşler sonunda beklenen iflas haberinin ilkinin gelmesine neden oldu. İngiliz Virginia Adaları'nda görülen mahkeme sonunda verilen tasfiye kararı verilen Singapur merkezli Three Arrows Capital, ABD’de mahkemeye iflas başvurusu yaptı.

Almanya’da şirket iflasları yüzde 21 azaldı!

Almanya'daki şirket iflasları Şubat'ta yıllık bazda yüzde 21.8 azalarak, Covid-19 salgınının başlangıcında iflas kanunda ertelemeye gidilmesinden bu güne gerilemeye devam etti.

Kripto para borsasının sicili kabarık!

Kripto para borsası Thodex bombası, piyasanın denetimsizliğini bir kez daha ortaya çıkardı.  Denetimsizlik ve devlet garantisi bulunmaması sebebiyle riskli yatırım denen piyasanın geçmişinde de birçok dolandırıcılık bulunuyor. Çoğu şirket iflas açıklıyor ve paraları yok ediyor. 

Almanya'da iflas eden şirket sayısı arttı!

Almanya'da mart ayı şirket iflası yüzde 20'yi geçti. Konuya ilişkin açıklamada, " Şubat ayındaki ılımlı bir artışın ardından, martta şirket iflaslarının sayısı yeniden arttı, ve bu sefer daha güçlü." değerlendirmesi yapıldı.

Burj Khalifa'yı inşa eden şirket iflasını istedi!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dünyaca ünlü gökdelen projesi Burc Halife'yi inşa eden şirket iflasını istedi...

Almanya'da bin 462 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflas eden şirket sayısı, koronavirüs salgınının sebep olduğu rekor ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,2 azaldı ve 9 bin 6 oldu. 

şirket iflası Haberi

şirket iflası

Bir başka ifadeyle; başı sıkışan, işin içinden çıkamayan topu, sigortaya atıyor. Özellikle de bakanlıklar. Birkaç yıldır genel anlayış şöyle: Vatandaşa yönelik kanun mu hazırlanıyor... Konunun tarafları anlaşamıyor mu... Maddelerden birine, ‘sigorta yaptırılacak, sigorta şirketleri de sigortalayacak’ diye zorunlu sigortayı ekleyiveriyorsun; olup, bitiyor. Olur mu, olmaz mı diye sigortayla ilgili kurum ve kuruluşlara danışmaya ise ihtiyaç bile duyulmuyor.


İşin ilginci, ‘ben yaptım oldu’ tarzıyla hareket edildiğinden, zorunlu olmasına rağmen bu sigortalar, ya uygulanamıyor ya da eksik uygulanıyor. Daha da vahimi... Tüketiciyi korumak için kanuna eklenen bu zorunlu sigortalar, kısa zaman sonra tüketicinin başına bela olduğu gibi; vatandaş, mahkemelerde uğraşıp duruyor.