29 / 04 / 2024

şirket sahibi kendi şirketinde sigortalı olabilir mi

şirket sahibi kendi şirketinde sigortalı olabilir mi

Yüksek Mahkeme, emekli aylığı tahsis talebinde bulunmak için "işten ayrılma" şartı aranması kuralını anayasaya aykırı bularak iptal etti...

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Hem kiracı hem ev sahibi! Evini 45 bin TL kiraya vermeyi bekleyen ev sahibi kendine 6 bin 500 TL kiralık ev tuttu!

İstanbul'da bir ev sahibi ortalama kiranın 35-40 bin lira olduğu semtte kendi evine oturmayıp, 6 bin 500 liraya başka bir ev kiraladı.

Gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi?

Ev sahibi ve kiracı kavgaları sık sık gündeme gelirken, tahliye konusu da pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki gerçek kişi, şirket ihtiyacı nedeniyle tahliye talep edebilir mi? İşte Avukat Tarık Çakmak'ın konu ile ilgili paylaşımı...

Hisseli tapuda kendi hissemi satabilir miyim? Hisseli ev satışında anlaşmazlık nasıl çözülür?

Hisseli tapu, bir mal üzerinde birden çok kişinin hak sahibi olduğunu gösteren bir tapu türüdür. Peki hisse sahibi biri kendi hissesini satabilir mi? İşte detaylar!

Her 100 kişiden 4’ü artık kendi evinde oturmuyor! Konut sahibi oranı 8 yıldır geriliyor, kiracı oranı 10 yıldır artıyor!

İnşa edilen konut sayısındaki yükselişe rağmen kendi konutunda ortuanların oranı her geçen gün düşüyor. İşte ev sahipliği ve kiracılık oranları ile ilgili o rakamlar...

Ev sahibi kendi evine taşınmak için kiracısını çıkarabilir mi? İşte detaylar!

Ev sahipleri, kiracılarını istedikleri zaman evlerinden çıkarılabilir mi? Ev sahipleri, kiracılarını nasıl çıkarabilir? İşte bu benzeri soruların araştırılan yanıtları!

Ev sahibi kendi evine taşınmak için kiracısını çıkarabilir mi?

Ev sahibi ve kiracıların hakları yasalar ile korunmaktadır. Kiracıların oturdukları eve dair merak ettiği birtakım sorular bulunmaktadır. İşte o sorulardan bazılarıdır!

Kısa sürede piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olmuştu! Apple için tehlike çanları çalmaya başladı!

Kısa sürede piyasa değeri 3 trilyon dolara ulaşan ilk şirket olarak büyük çıkış yapan ve dünya piyasasında söz sahibi olan Apple için tehlike çanları çalıyor. Şirketin değeri bir anda çakıldı. İşte detaylar…

Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?

Ev sahipleri ve kiracılar birtakım konularda anlaşmazlık yaşayabilir. Çoğu kendi arasında çözmek istese de bazı sorunlar büyüyerek mahkemeye kadar gidebilir. Peki “Ev sahibi kiracı davaları ne kadar sürer?” İşte detaylar!

Kendi evini yapana 40 bin TL devlet desteği!

Ev sahibi olmak isteyip kendi evini inşa edecek vatandaşlara devlet tarafından verilen yardımları araştırıyor. Devlet, prefabrik ev yaptırmak isteyenlere 30 bin TL, betonarme ev yaptırmak isteyenlere 40 bin TL hibe sağlıyor. 

Kripto para borsasında vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 2 kişi için yakalama kararı!

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı, son zamanlarda sık sık gündeme gelen "Bitrota" isimli kripto para borsasında mağdur olan vatandaşların şikayetleri üzerine şirket sahibi olan 2 kişi ile ilgili olarak yakalama kararı çıkarttı.

Almanya'da konut sahibi olmak zorlaştı mı?

Almanya'da ev sahibi olmak zorlaşıyor. Kendi evinde yaşamak Almanya'da giderek bir hayal haline geliyor. Bölgede emlak fiyatlarında son senelerde önüne geçilemeyen hızlı bir artış yaşandı.

Ev sahibi olmak isteyenlere devletten müjde!

Ev sahibi olmak isteyenlere müjdeli haber geldi. Devlet, konut hesabı açanlara ve kendi evini inşa etmek isteyenlere geri ödemesiz destek sunacak...

şirket sahibi kendi şirketinde sigortalı olabilir mi Haberi

şirket sahibi kendi şirketinde sigortalı olabilir mi

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'nda yer alan ve hizmet akdine bağlı olarak çalışan sigortalının yaşlılık aylığı talebinde bulunabilmesi için çalıştığı işten ayrılması şartını öngören kuralın, çalışma hak ve özgürlüğünü ihlal ettiği gerekçesiyle Anayasa'ya aykırı olduğunu öne sürdü.

OY BİRLİĞİYLE İPTAL

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; başvuruyu 14 Ocak'ta görüşen AYM, itiraz konusu kuralı anayasanın, "temel hak ve özgürlüklerin sınırlanması" ile ilgili 13. ve "sosyal güvenlik hakkı" ile ilgili 60. maddelerine aykırı bularak iptaline oy birliğiyle karar verdi.

Resmi Gazete'de yayımlanan gerekçeli kararda, yaşlılık aylığının sigortalıya uzun vadeli sigorta kollarından ömür boyu ödeme vadeden bir sigorta türü olup "sosyal güvenlik hakkı" kapsamında olduğu belirtildi. Ayrıca itiraz konusu kuralın bu hakkı sınırladığına dikkat çekildi.

Öte yandan kimileri hem SSK'lı hem...