06 / 05 / 2024

şirketlerin aktifindeki gayrimenkul

şirketlerin aktifindeki gayrimenkul

Hürses Gazetesi'nin yazarlarından Av. Nazlı Gaye Alpaslan bugünkü yazısında münfesih şirketin aktifinde unutulan gayrimenkulden bahsetti. İşte Av. Nazlı Gaye Alparslan'ın o yazısı...

Kale Grubu'ndan 631.3 milyon TL'lik 7 yeni gayrimenkul şirketi!

Kale Grubu toplam sermayesi 631 milyon 324 bin 58,96 TL olan 7 yeni gayrimenkul şirketi kurdu. Peki şirketlerin ortakları kim? İşte ayrıntılar... 

Gayrimenkul alan şirketlere vergi avantajı!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Ahmet Karabıyık, bugünkü köşesinde gayrimenkul alımı yapan şirketlerin vergi ödemelerini kaleme aldı.

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor!

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme Ve Ticaret A.Ş ile İhlas İnşaat Holding birleşiyor. Şirketlerin birleşme işlemleri için gerekli çalışmalara ve hukuki işlemlere başlanılmasına karar verildi. 

Gayrimenkul yönetim kurullarında kadın sayısı artmalı!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu (GKL), Sabancı Üniversitesi’nin desteği ile Türkiye’de gayrimenkul ve inşaat sektöründeki şirketlerin yönetim kurullarını incelediler. 

Devlet destekli gayrimenkul yatırım fonu kurulsun!

Konut sektöründe başlayan yeni kampanyayla kamuyla çalışan müteahhitlerin projeleri hızla tamamlanacak. Kamuyla çalışmayan şirketlerin ise devam eden projelerini tamamlaması için devlet destekli gayrimenkul yatırım fonlarına ihtiyacı var.

2017'de en çok inşaat ve gayrimenkul yatırımı yapılacak!

2017 yılında ekonominin seyrini şirketlerin yatırım planlarından da okumak mümkün. 2017'de en çok inşaat ve gayrimenkul yatırımı yapılacak.

Yabancılar Aralık'ta 291 gayrimenkul şirketi kurdu!

Aralık'ta kurulan 4 bin 523 yabancı ortak sermayeli şirketin 618’i anonim, 3 bin 905’ü limited şirket. Bu şirketlerin 467’si ikamet amaçlı olan veya ikamet amaçlı olmayan binaların inşaatı, 291’i gayrimenkul acenteleri sektöründe faaliyet gösteriyor.

Anonim ve limited şirketlerin, 2016 yılı gayrimenkul satışları!

Hürses Gazetesi yazarı Av. Nazlı Gaye Alpaslan Güven bugünkü yazında "Anonim ve limited şirketlerin, 2016 yılı gayrimenkul satışları" konusunu kaleme aldı. İşte o yazı.

İstanbul'da 5 bin 194 uluslararası sermayeli gayrimenkul şirketi var!

Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni'ne göre İstanbul'da faaliyette bulunan uluslararası sermayeli şirketlerin 11 bin 847'si toptan ve perakende ticaret, 5 bin 194'ü gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteriyor.

Gayrimenkul sertifikasıyla sektör ucuza finansman bulacak!

Erguvan İnşaat Yönetici Ortağı Emre Maraşlı gayrimenkul sertifikası hakkında açıklamalarda bulundu. Maraşlı, "Gayrimenkul sertifikaları proje geliştiren şirketlerin, sektörün ucuza finansman bulmasının yolunu açacak." dedi.

Türk gayrimenkul şirketlerinin gözü dışarıda!

Uluslararası marka olmayı hedefleyen inşaat şirketleri atağa kalktı.Türkiye’de uzun yıllardır gayrimenkul geliştiren şirketlerin gözü artık yurtdışında.Yakın zamanda İran, Suudi Arabistan,Almanya ve Amerika’da Türk imzalı yapılar yükselmeye başlayacak.

Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nda gayrimenkul satışına yenilik gelecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, gayrimenkul rantlarının vergilendirilmesine ilişkin bir soru üzerine, Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nda şirketlerin aktiflerindeki gayrimenkullerin satışı ile ilgili bir yenilik getireceklerini dile getirdi.

Yabancı şirketlerin gayrimenkul yatırımları azaldı!

Yabancı sermayeli şirketlerin Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları, yılın beş aylık döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,3 azaldı.

şirketlerin aktifindeki gayrimenkul Haberi

şirketlerin aktifindeki gayrimenkul

Bilindiği gibi, KVK’ nun 5. maddesinin 1/e md hükmü gereğince kurumların asgari 2 tam yıl (720 gün) süre ile aktiflerinde yer alan taşınmazlar ve iştirak hisseleri ile aynı süre ile sahip oldukları kurucu senetleri, intifa senetleri ve rüçhan haklarının satışından elde edilen kazançların %75’lik kısmı  maddede belirtilen koşullar çerçevesinde kurumlar vergisinden müstesnadır.


Buna göre;


1) Bu istisna, satışın yapıldığı dönemde uygulanır ve satış kazancının ve istisnadan faydalanan kısmı satışın yapıldığı yılı izleyen 5. yılın sonuna kadar şirket bilançosunun pasifinde özel bir fon hesabında bekletilir.


2) Gayrimenkul satışları ile ilgili tapudaki işlemi müteakip fatura düzenlenmesi sırasında KDVK’nun 17/4-r hükmü gereğine istisna dolayısıyla KDV hesaplanmayacaktır.


3) Madde hükmünün uygulaması ile ilgili; menkul kıymet veya uğraş konusu gayrimenkul ticareti olan şirketler ve ayrıca ana sözleşmelerinde gayrimenkul...