01 / 05 / 2024

Şirketlerin Kendi Paylarını Satın Almaları Sırasında Uyacakları İlke ve Esaslar

Şirketlerin Kendi Paylarını Satın Almaları Sırasında Uyacakları İlke ve Esaslar

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı payların satışı konusunda Sermaye Piyasası Kurulu'nun 10.08.2011 tarih ve 26/767 sayılı kararı doğrultusunda hareket edecek...

Paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirket!

Borsa İstanbul günü yükselişle tamamladı. Yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Borsa Filozofu, paylarının yüzde 90'dan fazlasını halka satmış 25 şirketi açıkladı. İşte o paylaşım...

Son dakika! Borsadaki şirketlerin kâr paylarına tevkifat oranı sıfırlandı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, yatırımcıların gündeminde yer alan Borsa İstanbul'da işlem gören tam mükellef sermaye şirketlerinin iktisap ettikleri kendi paylarına ilişkin şekilde dağıtılmış kar payı sayılan tutarlar üzerinden alınan tevkifat sıfırlandı.

Nurol İnşaat, Nurol GYO'daki paylarını sattı!

Nurol İnşaat'ın Nurol Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.nin sermayesinin yüzde 0.86'sına tekabül eden toplam 2 milyon 680 bin Türk Lirası nominal değerli NUGYO paylarının Nurol Otelcilik ve Turizm İşletme A.Ş. Şirketi'ne satışı gerçekleştirildi.

Tekfen Holding, Florya Gayrimenkul'deki paylarını Folkart'a sattı!

Tekfen Holding, iştiraki Florya Gayrimenkul Yatırım İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret A.Ş. sermayesinde sahip olduğu yüzde 50 oranındaki payların tamamının toplam 25 milyon 250 bin ABD Doları/ yaklaşık 220 milyon TL bedelle satılması için 24 Haziran 2021'de anlaşma imzalandı. 

Şirket arazilerinde hissedarların payları küçültülebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e, sorusunda bir şirketin ortaklarının arazi aldığını ve paylarının şirket hisesi oranında olduğunu belirtti. Okuyucu bu durumda arazideki payını kaybetme ihtimalini sordu.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması ile sonuçlanacak olan şirket ortaklık yapısındaki değişikliğe izin verilmesi talebine Sermaye Piyasası Kurulu'ndan izin verildi. 

Akiş GYO'nun payları 5.3 milyar TL oldu!

Akiş GYO'nun bugüne kadar geri almış olduğu Akiş GYO paylarının nominal değeri 6.533.737 TL oldu. Bugün itibariyle şirketin iktisap ettiği kendi paylarının nominal değeri 5.331.099,408 TL olarak açıklandı. 

Akiş GYO payları 3.2 milyon TL'ye ulaştı!

Akiş GYO'nun geri alım programı kapsamında bugüne kadar geri almış olduğu Akiş GYO paylarının nominal değeri 4.473.431 TL'dir. Bugün itibariyle şirketin iktisap ettiği kendi paylarının nominal değeri 3.270.793,408 TL olarak açıklandı.

Akiş GYO paylarını geri aldı!

Akiş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın bugüne kadar geri almış olduğu Akiş GYO paylarının nominal değeri 2.360.687 TL.

Koray Gayrimenkul, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarını satın aldı!

Rekabet Kurumu internet sitesinden, Yapı Kredi Koray GYO'nun paylarının bir kısmının Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş. tarafından devralınması işlemine Rekabet Kurulu'nun 1 Nisan 2021 tarihli Kararı ile izin verildiği öğrenildi.   

Yapı ve Kredi Bankası'nın payları Koray Gayrimenkul'e devredildi!

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.'nin Yapı Kredi GYO'nun sermayesinde sahibi olduğu paylarının şirket ortaklarından Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş'ye devrine ilişkin olarak Koray Gayrimenkul ve Yatırım A.Ş.'den açıklama geldi.

Pera GYO'nun ortaklık paylarının değeri 263.4 milyon TL oldu!

Pera GYO'nun ortaklarının yeni pay alma haklarını kullanma süresi içinde, kullanılmayan yeni pay alma haklarına karşılık gelen payların toplam nominal değeri 263 milyon 408 bin 725 TL oldu. 

Evini kendi dönüştürene KDV indirimi!

Devlet kentsel dönüşüme teşvik etmek için önemli adımlar atıyor. Buna göre, vatandaş müteahhitle kat karşılığı anlaşma yapmadan evini kendi dönüştürmesi halinde sonra yüzde 18 yerine yüzde 1 KDV ödeyecek.

Şirketlerin Kendi Paylarını Satın Almaları Sırasında Uyacakları İlke ve Esaslar Haberi

Şirketlerin Kendi Paylarını Satın Almaları Sırasında Uyacakları İlke ve Esaslar

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nda özel durum açıklaması;


AÇIKLAMA:

Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:


Şirketimizin Sermaye Piyasası Kurulu' nun 10.08.2011 tarih ve 26/767 sayılı "Şirketlerin Kendi Paylarını Satın Almaları Sırasında Uyacakları İlke ve Esaslar"ında belirtilen esaslar uyarınca Şirket Paylarının Geri Alımına ilişkin kararı 12.09.2011 tarihli Olağanüstü Genel Kurul kararı ile kamuya duyurulmuştur.


Yukarıda belirtilen Genel Kurul kararı ile belirtilen alımlar sona ermiş olup, payların satışı konusunda Sermaye Piyasası Kurulu'nun 10.08.2011 tarih ve 26/767 sayılı kararı doğrultusunda hareket edilecektir.


Paylarımızın geri alımlar ile ilgili bilgiler aşağıda verilmiştir.


Geri alınan paylardan iptal edilen pay sayısı : 0

Bir pay için ödenen maksimum tutar : 5,30 TL

Bir pay için ortalama geri alım maliyeti : 4,37 TL

Toplam geri alım maliyeti : 1.195.329 TL

Toplam geri alınan pay sayısı : 273.295 ADET

Geri alınan payların Çıkarılmış...