05 / 05 / 2024

Sırp turist

Sırp turist

Her yıl 200 bin Sırp turistin Türkiye'ye geldiğini söyleyen Vucetic, "İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda charter seferleri olmadığı için Sırplar İzmir'e gelemiyor. Biz de Türkiye'den turist bekliyoruz" dedi

Beşiktaş’ın eski yıldızı Dusco Tosic eşine 19 milyon liralık ev aldı!

Beşiktaş’ın eski yıldız ismi Dusco Tosic eşi Jelena Karleusa ile arasındaki buzları eritmek için kesenin ağzını açtı. Sırp futbolcu, eşine barışma hediyesi olarak Sırbistan’da 2 buçuk milyon euro’luk bir villa satın aldı.

Karadağ'daki yeni emlak yasası Ortodoksları sokağa döktü!

Karadağ'da bulunan Sırp asıllı Ortodokslar, parlamentonun oylamaya hazırlandığı yeni emlak yasası protesto etti.

Bosna Alaca Cami bugün açılıyor!

Bosna iç savaşında Sırp askerler tarafından büyük tahribata uğrayan Bosna Alaca Cami'si bugün açılıyor. Savaş sırasında temellerine kadar yıkılan cami, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle yeniden ibadete kazandırıldı.

Dusko Tosic ve eşi Zincirlikuyu'da aylık 10 bin dolara ev kiraladı!

Beşiktaş'ın Sırp savunma oyuncusu Dusko Tosic ile şarkıcı eşi Jelena Karleusa yeni evlerini Zincirlikuyu'daki lüks bir rezidanstan seçti. Çiftin boğaz manzaralı ev kirası aylık 10 bin dolar.

Emina Jahoviç, Novi Pazar'daki evini 2.4 milyona yeniliyor!

Mustafa Sandal'la devam eden 10 yıllık evliliğini bitirdikten sonra memleketine gidecek olan Sırp şarkıcı Emina Jahoviç, Novi Pazar'a yerleşecek....

Dusco Tosic’in eşi helikopter pistli ev istiyor!

Beşiktaşlı yıldız Dusco Tosic’in şarkıcı eşi Jelena, lükste çıtayı zirveye taşıdı! Sırp yıldız, futbolcu eşinin uzun uğraşlar sonucu bulduğu rezidans daireden ‘Burada helikopter pisti yok’ diyerek taşınmak istedi. Tosic de yeni ev arayışına girdi

Karadeniz, Körfez'den sonra İran pazarına yöneldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde geçen yıllara oranla bu sezonun ilk yarısında turist sayısında azalma olduğunu söyledi.

Turizm sektöründe gerileme ne kadar sürecek?

Dünya Gazetesi ekonomi sayfası yazarı Alaattin Aktaş bugünkü haberinde turist sayısı ve turist sektörünü ele aldı. İşte Aktaş'ın haberi;

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 2,6 geriledi!

AKTOB verilerine göre, yılın ilk 3 ayında Antalya'ya gelen yabancı turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,6 geriledi.

Rus turist sayısında düşüş olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, alınan tedbirler ve verilen destekle Rus turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi. Zeybekci, "Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye’ye daha çok gelecekler” dedi.

Nihat Zeybekci: Rus turist sayısında azalma olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle bu sezon Rusya'dan gelen turist sayısında azalma beklemiyorum. Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye'ye daha çok gelecekler" dedi.

Türkiye'de yerli turist sayısı hızla artıyor!

Geçen yıl 41 milyon ziyaretçi ağırlayan Türkiye, 2015'i Rusya ve çevre ülkelerdeki sorunlarla karşıladı. Sektör temsilcileri, "Zor bir yıl olacak ama kötümser değiliz. Türkiye'de tatil yapan yerli turist sayısı da hızla artıyor" dedi.

Ordu'da turist sayısı arttı!

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 2014 yılında Ordu'ya gelen yerli ve yabancı turist sayılarında önemli bir artış yaşandığını söyledi.

Sırp turist Haberi

Sırp turist


Sırbistan'ın Ankara Büyükelçisi Danilo Vucetic, ambargoların kalkması ile ülkesinin vatandaşlarının gelir seviyesinin hızla arttığına dikkat çekerek, her yıl 200 bin Sırp turistin Türkiye'ye geldiğini söyledi. Vucetic, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda charter seferleri olmadığı için Sırpların İzmir'e gelemediğine dikkat çekti. 

İzmir'i ziyaret eden Vucetic, Türkiye'nin Sırp turistler için çok önemli bir ülke olduğunu belirterek, "Her geçen yıl daha fazla vatandaşımız ülkenizi ziyaret ediyor. Ancak İzmir'e ulaşım nedeniyle gelemiyorlar. Biz de Türkiye'den turist bekliyoruz. Bu konuda organizasyon eksikliği var. Oysa Avrupa'ya giden yollar Sırbistan'dan geçiyor" dedi. 


Yatırım daveti

Sırp Büyükelçi, Egeli firmaları özellikle tarım ve altyapı yatırımları yapmak için ülkesine davet etti. Türkiye ile Sırbistan arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için çözümler aradıklarını belirten Vucetic, "Aramızdaki ilişkiler çok iyi. Ama bu durum ekonomiye yeterince yansımıyor....