07 / 05 / 2024

şişecam Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor

şişecam Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor

‘Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor’ adlı konferans, ses ve mekân bağlamında uzman ve deneyimli konuşmacılar aracılığıyla farkındalık yaratmak amacıyla hayata geçiyor.Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor konferansı 27 Nisan'da.

Para gürültüyü sevmez! Siz hiç Ferrari'ye binip de son ses müzik açanı gördünüz mü?

Öğretmen M.Gamze İstanbullu, X sosyal medya hesabından ''para gürültüyü sevmez'' diyerek örneklerle açıkladı. Paylaşımın altına ise dakikalar içinde onlarca yorum geldi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Gürültü yapan komşular veya rahatsız edici eğlence mekanlarıyla karşı karşıya kaldığınızda yapmanız gereken bazı yöntemler vardır. Bu süreçte öncelikle komşunuzla iletişime geçmeli ve usulünce uyarmalısınız. Ancak gürültü yine devam ederse daha etkili önlemler alabilirsiniz.

Apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir?

Apartmanda gürültü, oldukça rahatsız edici bir durumdur. Bu durumun önlenmesi için rahatsız olan kişinin belirli bir yere şikayet etmesi gerekiyor. Peki apartmanda gürültü yapan komşu nereye şikayet edilir ve ne yapılmalıdır? İşte rahatsız olan apartman sakinlerinin hakkını alacak yöntemler...

24 ilin gürültü eylem planı tamamlandı: Tam 65 bin 601 metrekare gürültü bariyeri yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 11 bin 253 metrekare gürültü bariyerini tamamladıklarını, 54 bin 348 metrekare gürültü bariyerinin yapımını sürdürdüklerini kaydetti.

Gümüş alalım mı, bekleyelim mi? Gümüşün geleceği bu rakamı görünce yerinizde duramayacaksınız! İşte rekor...

Yatırımcılar elindeki birikimi ile yatırım yapmak için araştırmalarına devam ediyor. Altın fiyatlarının rekor seviyelere çıkması ile gümüşe yönelmeyi düşünenler ''Gümüş alalım mı bekleyelim mi?'' sorusunun yanıtını araştırıyor.  Gümüşün geleceği bu rakamı görünce yerinizde duramayacaksınız! İşte rek

Emekli bayram ikramiyeleri için kritik görüşme! 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün bugün bir görüşme yapacak. Peki 2023 yılı bayram ikramiyeleri ne kadar olacak? Emekli bayram ikramiyeleri hesaplara ne zaman yatacak?

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın!

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması! Kamu işçisinin zam görüşmeleri... Hemen bakın!

Gram altın rekoru resmen elinin tersiyle itti! Dip seviye göründü! Yürekler ağza geldi! Gram altın tam bu kadar olacak

Dolar kuru küresel yükselişe geçerken altın fiyatları düşmeye başladı. Gram altın rekoru resmen elinin tersiyle itti! Dip seviye göründü! Yürekler ağza geldi! Gram altın tam bu kadar olacak.

Gümüş için ''genel görünüm pozitif'' diyen İslam Memiş'ten kritik açıklama! Gümüş fiyatları bugün kaç TL?

Gümüş fiyatlarındaki son dakika gelişmeler milyonlarca kişi tarafından merak ediliyor. Gümüş için ''genel görünüm pozitif'' diyen İslam Memiş'ten kritik açıklama! Gümüş fiyatları bugün kaç TL?

Şeker, çay, ayçiçek derken bir ürüne daha büyük zam geliyor! Koşup koşup alın

Türkiye'de görülen yüksek enflasyon vatandaşın canını yakmaya devam ediyor. Şeker, çay, ayçiçek yağı derken, şimdi de ayakkabıda yüzde 120 ile 130 arasında zam beklendiği öne sürüldü.

En iyi yatırım hangisi; altın mı, gümüş mü? Altın ve gümüşte yıl sonu için benzeri görülmemiş açıklama geldi

Altın ve gümüş piyasasında son günlerde hareketlilik yaşanıyor. 995 lira seviyesinde olan gram altın 1032 liraya yükselirken gümüş fiyatları da 12,64 lira oldu. Peki en iyi yatırım hangisi; altın mı, gümüş mü? Uzman isimden benzeri görülmemiş açıklama geldi...

Gürültücü komşu nereye şikayet edilir?

Apartman ve sitelerde en çok yaşanan sorunlardan biri gürültü şikayeti olarak karşımıza çıkıyor. Peki, gürültücü komşu için ne yapılır? Gürültücü komşu nereye şikayet edilir? İşte konu hakkında tüm merak edilenleri sizler için derledik..

Gürültü yapan komşular dikkat! Eviniz elinizden gidebilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Oya Armutçu, bugünkü yazısında komşu gürültüsünü kaleme aldı. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o köşe yazısı...

şişecam Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor Haberi

şişecam Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor

Cam sektörünün global oyuncusu Şişecam Topluluğu bünyesinde faaliyet gösteren Şişecam Düzcam, tüm dünyada gürültü kirliliğine dikkat çekmek için 27 Nisan tarihinde ‘Gürültü Farkındalığı Günü’ne özel düzenlediği konferans ile gürültü konusuna; alanında uzman mimarlar ile dikkat çekecek. Yapı-Endüstri Merkezi'nde gerçekleştirilecek konferansta, katılımcılar gürültü kontrolü konusunda bilgilendirilecek.


Mimarlar gürültüyü masaya yatırıyor

27 Nisan Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü'nde düzenlenecek ‘Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor’ konferansında ODTÜ Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç, Öncüoğlu Mimarlık Yönetim Kurulu Üyesi Önder Kaya, Yazgan Mimarlık Kurucu Ortağı Kerem Yazgan ve Suyabatmaz Demirel Mimarlık Kurucu Ortağı Hakan Demirel, gürültüyü farklı bakış açılarıyla değerlendirecek.


Prof Dr. Arzu Gönenç Sorguç’un, "ses kavramı" "ses yalıtımının tasarımdaki önemi" “gürültünün insanın sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkiler" gibi konularla ile ilgili bilgi paylaşacağı konferans kapsamında,...