21 / 05 / 2024

şişhane Deniz Palas

şişhane Deniz Palas

Bülent Eczacıbaşı: " Faiz ciddi bir yük getiriyor vakfa. Deniz Palas' ın satışıyla vakfın 35 milyon lira tutarındaki tüm borçları sıfırlanacak. " şeklinde konuştu.

Foça'da yüksek yargı üyeleri için deniz manzaralı kooperatif projesi: 4 ayda 400 bin TL kira getirisi!

Yargının üst düzey bazı isimleri kurdukları konut kooperatifiyle, İzmir Foça’da denize nazır konutlar hayata geçirmek için hazırlığa başladı. İşte gündeme gelen tüm detaylar...

1941 yılında Şişhane Unkapanı yolu büyük bir cadde olarak açılmış!

1941 yılında, Şişhane'den Azapkapı'ya Unkapanı köprüsüne inen yolun açılmasına karar verilmiştir. 

Fua Deniz Park resmen başlıyor! Emlak Konut GYO'dan Tuzla'ya 460 konutluk yeni proje!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın İstanbul Tuzla'da inşa edeceği Fua Deniz Park projesi resmen başlıyor. Tuzla Fua Deniz Park'ta 460 konut ve 40 dükkan yer alacak.

Devlet'ten kira desteği: Hane başına 5.250 TL verilecek!

Devlet evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlara kira desteğinde bulunuyor. Bu kapsamda hane başına 5.250 TL sağlanıyor. Peki, kira yardımlarına zam gelecek mi?

Deprem korkusu konut tercihini değiştirdi: Manzaralı evlere talep azaldı!

Kiralık ve satılık konutlarda talepler değişti.  Deniz manzaralı, yüksek katlı ve lüks konutlar yerine artık depreme dayanıklı, kayaç zeminli, yatay mimariye sahip, sıfır veya birkaç senelik binalar aranıyor. 

AFAD'ın verdiği hane başı destek hesaplara yatmadı diyenler bu adımları yapmalı

AFAD, Türkiye'nin Kahramanmaraş ilinde meydana gelen deprem sonrasında verilen hane başı destek ödemeleri ile ilgili bir açıklama yaptı. Bazı vatandaşların ödemelerini henüz alamadığı belirtildi.

T Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi Şişhane Şubesi açıldı!

T Gayrimenkul Yatırım Ticaret Anonim Şirketi Şişhane Şubesi Beyoğlu'nda 205 milyon TL sermaye bedeli ile Murat Albuda ve Tarık Aksoy ortaklığında açıldı.

Alarko Şişhane binasının değeri ne kadar?

Alarko GYO Şişhane DİM İş Merkezi'nin pazar değeri 19 milyon 75 bin TL olarak belirlenirken, KDV dahil 22 milyon 508 bin 500 TL olarak belirlendi. Binanın KDV dahil pazar kira değeri 89 bin 90 TL oldu. 

Dilan Çiçek Deniz 50 bin TL'ye kütük ev kiraladı!

Oyuncu Dilan Çiçek Deniz kütük ev kiraladı. Güzel oyuncu kütük ev için 50 bin TL ödedi.

Gürsan Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişhane Şubesi açıldı!

Gürsan Demir Çelik Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Şişhane Şubesi 28 milyon 753 bin 868 TL sermaye bedeli ile Murat Albuga ve Tarık Aksoy tarafından açıldı.

Dilan Çiçek Deniz, Göktürk'te 50 bin TL'ye villa kiraladı!

Kent hayatından sıkılan ve doğaya kaçan ünlüler kervanına oyuncu Dilan Çiçek Deniz de katıldı. Ünlü oyuncu, Göktürk'te 50 bin TL'ye kütük bir konut kiraladı.

Efor Proje İhracat Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişhane Şubesi açıldı!

Efor Proje İhracat Yapı İnşaat Taahhüt Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Şişhane Şubesi bugün Beyoğlu'nda 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Zafer Duraker tarafından açıldı.

Bulgur Palas Yenileme Projesi için dikkat çeken Sulukule uyarısı!

Tarihi Yarımada sınırları içindeki Bulgur Palas ve çevresini kapsayan 9.5 dönümlük yenileme alanının imar planı oy çokluğu ile onaylandı.

şişhane Deniz Palas Haberi

şişhane Deniz Palas

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) 2009'un sonunda Şişhane'deki Deniz Palas'a taşınmıştı. İKSV'nin kurucularından Dr. Nejat Eczacıbaşı'nın adını taşıyan Deniz Palas, çok amaçlı performans merkezi Salon, Leyla Gencer Müzesi, tasarım dükkânı ve Haliç manzaralı X Restoran ile hayatımıza fırtına gibi girmişti. Ne ki, bir süredir kulislerde Deniz Palas'ın satılacağı konuşuluyordu. Bayram öncesi Deniz Palas'ta bir araya geldiğim İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı iddiaları doğruluyor. 


"Vakıfta mali kriz söz konusu değil. Borçlar 10 yıl gibi uzun bir vadeye bağlandı. Vakfın güçlü destekçileri de var. Ama bu kararı almamıza yol açan faktörler önemli" diyor: "Borçlarını ödeyebilse de vakfın borçlu olması doğru değil. Faiz ciddi yük getiriyor. Vakıf fon yaratabilen bir kurum değil, kazandıklarıyla etkinlikler düzenliyor." Yani birinci neden faiz yükü. 

İkincisi, binanın değeri. 


İKSV'nin...