29 / 04 / 2024

Şişli asansör faciası

Şişli asansör faciası

Şişli’deki rezidansın asansörünün 35 kat düşmesi sonucu ayağından yaralanan işadamı Aykut Baykara, firmadan şikâyetçi oldu. Asansör teknikeri Emre Ç., “Rezidans yönetimini uyardım, dinlemediler” dedi.

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Şişli'deki çürük bina sanatsal değeri nedeniyle yıkılmıyor!

Çeşitli ülkelerde apartmanları gezip şehir mimarisini inceleyen Ekaterina Galkina, Şişli'de Hamit Görele eserlerini ağırlayan apartmanı inceledi.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Çiğli'de sürdürülebilir kentsel gelişim protokolü imzalandı!

Çiğli'de sürdürülebilir Yerel İzleme Araştırma ve Uygulamalar Derneği'nin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin yerelleştirilmesi için kentsel gelişim protokolü imzalandı. 

Urbanist Emlak Turizm İnşaat Yatırım İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Şişli İstanbul Şubesi açıldı!

Urbanist Emlak Turizm İnşaat Yatırım İşletmeleri Ticaret Limited Şirketi Şişli İstanbul Şubesi bugün 300 bin TL sermaye bedeli ile açıldı...

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Chicago'daki gökdelenin asansöründe mahsur kalan 6 kişi 84 kat düştü!

ABD'nin Chicago kentinde bir gökdelenin asansöründe mahsur kalan 6 kişi 84 kat düştü. 6 kişi kazadan yara almadan kurtuldu...

Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm Ve Havacılık Anonim Şirketi Şişli Şubesi açıldı!

Merkür Uluslararası Taşımacılık Turizm Ve Havacılık Anonim Şirketi Şişli Şubesi bugün 3 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Şişli asansör faciası Haberi

Şişli asansör faciası

İstanbul Şişli'de bulunan lüks bir rezidanstaki asansör 35 kat aşağıya düştü. Asansör içinde bulunan işadamı ayağından yaralandı. Baykaralar Mermerler Ltd. şirketi ve ALPARK İnşaat'ın sahibi Aykut Baykara (39), rezidansın 42. katında ikâmet ediyordu. Baykara, geçtiğimiz günlerde toplantıya yetişmek üzere binadan ayrılmak istedi ve asansöre bindi. Kısa süre sonra asansör hızla aşağıya düşmeye başladı. Çarpma etkisiyle asansör parçaları işadamının üzerine devrildi. Yaralanan Baykara, yarım saat asansörde mahsur kaldı. Asansörün kapısını kırarak kendi imkânlarıyla dışarı çıkan işadamı, hastaneye kaldırıldı. Tedavi altına alınan Baykara'nın sağ ayak bileğindeki tendonları kopmuştu. Genç işadamının ayağında hasar meydana geldi ve işadamının yürümesi için ayağına aparat takıldı.


'SORUMLU YÖNETİM'

İşadamı, asansör firması OTİS'ten şikâyetçi oldu. Yürütülen soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan asansör teknikeri Emre Ç., "Asansör raylarında eğilmeler meydana gelmiş....