07 / 05 / 2024

şişli tarihi eser apartman

şişli tarihi eser apartman

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

Şişli tarihine koruma kalkanı!

Şişli'deki 6 mahallenin tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edilmesinin nedeninin 580 tescilli bina olduğu belirlendi. Bölgelerde projeler durduruldu ve inşaat yapmak zorlaştı.

Şişli’de binlerce yapıyı etkileyen 'sit alanı' kararı!

İstanbul 2 No’lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararı ile İstanbul'un Şişli ilçesinde Harbiye ve Teşvikiye'nin de yer aldığı 6 mahalle ‘tarihi ve kentsel sit alanı’ ilan edildi.

Şişli'de tarihi eser apartman tehdit altında!

İstanbul Şişli'de bulunan 2. derece tarihi eser tescilli apartman bitişiğine yapılarak balkonlarını kapatan ve yapı güvenliğini ihlal eden bir başka bina yüzünden tehdit altına girdi..

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı tarihi eser niteliğini kaybetti!

Hekimbaşı Salih Efendi Yalısı'nın tarihi eser niteliğini kaybettiği tespit edildi. Boğaziçi İmar Müdürlüğü ekipleri yalı sahiplerine kayma ve yıkılmalara karşı önlem alınması için çalışma izni verdi...

Çiğli Atatürk OSB'de 6.3 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli Çiğli İlçesi'nde Atatürk OSB içerisinde yer alan fabrika 6 milyon 373 bin 427 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkul için ilk ihale tarihi 14 Şubat 2018 olarak belirlendi.

Çiğli'de 14.7 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

İzmir İli, Çiğli İlçesi'nde yer alan fabrika vasıflı gayrimenkul 14 milyon 715 bin 181 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu fabrika için ilk ihale tarihi 22 Şubat 2018 olarak belirlendi. 

Gürel Ailesi Şişli Evleri teslim tarihi!

Toplam 300 konut ve 7 dükkandan meydana gelen Gürel Ailesi Şişli projesi 31 katlı tek blok şeklinde yükseliyor. Gürel Ailesi Şişli Evleri teslim tarihi...

Caner Erkin'in Şişli’deki bina davasına takipsizlik kararı!

Şişli’de, kendisine ait tarihi binada zedelenme meydana gelen ve bilirkişi tarafından “kusurlu” bulunan milli futbolcu Caner Erkin hakkındaki soruşturma, takipsizlikle sonuçlandı.

Marka 333 Çiğli teslim tarihi!

Marka 333 Çiğli projesinde ev fiyatları 166 bin TL'den başlıyor. Marka 333 Evleri projesinde 0,99 faizle taksit imkanı sunuluyor...

Toya Downtown Şişli teslim tarihi!

Toya Downtown Şişli projesinde evlerin fiyatları 360 bin dolardan başlangıç gösteriliyor. Toya Yapı imzasını taşıyan Toya Downtown projesinde 35 konut yer alıyor...

Queen Central Park Şişli teslim tarihi!

Queen Central Park Şişli projesi 700 milyon lira yatırım bedeline sahip. Sinpaş Queen Central Park projesinde yüzde 5 peşinatla ödeme seçeneği sunuluyor...

şişli tarihi eser apartman Haberi

şişli tarihi eser apartman

İstanbul Şişli'de bulunan tarihi eser tescilli bir apartman, Şişli Belediyesi'nin denetim yaptırmadan verdiği yapı iznin nedenyile tehdit altına girdi.

İnşaat firmasına verilen yapı izni ile tarihi eser niteliğinde bulunan apartmana bitişik bir şekilde inşaat çalışması başlatıldı. Kaba inşaatı neredeyse tamamlanmış olan inşaat sebebiyle iki binanın birbirine yapışık şekle gelmesi dikkat çekti. 2. Derece Tarihi eser olarak tescilli bina sakinleri bu duruma isyan etti.

Konuyu yargıya taşıyan apartman sakinleri, İstanbul 15. Asliye Hukuk Mahkemesi'nden mevcut durumun tespitini talep etti. Mahkeme konu hakkında bilirkişi tespiti yaptırdı. Tespit sonucunda yapılan yapının hukuka aykırı olduğu tespit edildi.

Şişli Belediyesi'nin yapı izni verdiği inşaatın bilirkişiler tarafından incelenmesi kapsamında rapor hazırlandı. Raporda, tarihi binanın bitişiğine yapılan inşaatın yapı güvenliğini ihlal ettiği, inşaatın bitişik nizam şeklinde yapıldığı için can...