02 / 05 / 2024

şişlide boşaltılan binanın temelinde kayma mı var

şişlide boşaltılan binanın temelinde kayma mı var

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina boşaltıldı. Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Depremde yıkılan binaların yüzde 30'u tamamlandı! İşler neden bu kadar ağır ilerliyor? Uzman isim 5 maddede açıkladı

6 Şubat Depreminin üzerinden bir yıl geçti. Bu süreçte yıkılan binaların sadece yüzde 30'a yakını yenilenebildi. Peki işler neden bu kadar ağır ilerliyor? Bu sorunun yanıtını Altınbaş Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Sepanta Naimi, 5 madde de açıkladı.

Kentsel dönüşümden dolayı boşaltılan eve hırsız yerleşti! Ev sahibi çözümü kapıya duvar örmekte buldu!

Avcılar'da bir kişi, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılması planlanarak boşaltılan binadaki daireye ev sahibinden habersiz yerleşti. Ev sahibi ise çözümü kapıya duvar örmekte buldu. İşte ayrıntılar..

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Ankara'nın göbeğindeki Kızılay AVM iflas etti! Dükkanlar tek tek boşaltılıyor!

Yap-İşlet-Devret modeliyle, 25 seneliğine işletilmesi için Karsaklar Gayrimenkul’e verilen Ankara Kızılay Alışveriş Merkezi iflas etti. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yönetimi devralan mülk sahibi Türk Kızılayı, ihtarname çekerek dükkanların boşaltılmasını istedi.

İstanbul'da 200 yıl genelev olarak kullanılan binanın yıkımı esnasında tarihi bir keşif yapıldı

İstanbul'un Karaköy semtinde 200 yıl boyunca genelev olarak kullanıldıktan sonra kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıkımına başlanan binanın altından tarihi bir keşif yapıldı.

Sarıyerli mağdur aileler yeni evlerine kavuştu!

TOKİ tarafından Başakşehir'de inşa edilen lüks konutlar için kura çekilişi yapıldı. 2 sene önce Sarıyer'de  riskli olduğu için boşaltılan binanın mağdurları da proje sayesinde ev sahibi oldu. 

Esentepe'de boşaltılan binanın sahibi konuştu!

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de çatlama olduğu için boşaltılan apartmanın sahibi önemli açıklamalar yaptı...

Şişli'de boşaltılan binanın temelinde kayma mı var?

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de yer alan 6 katlı bina boşaltıldı. Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 

Zeytinburnu'nda çöken binanın etrafındaki 4 bina tahliye edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Zeytinburnu'nda yıkılma riski sebebiyle daha önce boşaltılan 5 katlı binanın çökmesinden sonra çevrede gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sonucu 4 binanın daha tahliye edildiğini açıkladı.

Uşak'ta iki katlı bina çöktü!

Uşak İslice Mahallesi İslice Sokak'ta temel kazma çalışması sırasında hasar gördüğü için boşaltılan iki katlı bina çöktü...

Ankara'da inşaat kazısının temeline zarar verdiği 3 katlı bina boşaltıldı!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, yanındaki alanda devam eden inşaat çalışmaları nedeniyle zemininde yarıklar oluşan üç katlı bina, boşaltıldı.

Mansur Yavaş'tan Açelya Apartmanı açıklaması!

Çankaya ilçesinde çökme riski bulunduğu gerekçesiyle boşaltılan binanın kontrollü yıkımı gerçekleştiriliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, alanı ziyaret etti ve açıklamalarda bulundu.

Çankaya'da çökme riski olan binanın yıkım çalışmaları başladı! 

Ankara Çankaya'da çökme riski bulunduğu için boşaltılan binanın yıkımı kontrollü olarak yapılıyor.

şişlide boşaltılan binanın temelinde kayma mı var Haberi

şişlide boşaltılan binanın temelinde kayma mı var

İstanbul Avrupa Yakası Şişli'de 6 katlı bir bina çökme tehlikesi nedeniyle boşaltıldı.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İstanbul Şişli Esentepe Mahallesi Kardeşler Sokağı'nda bulunan yapıda yaşayan vatandaşlar binadan bazı seslerin geldiği için yetkilileri aradı. 

Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, olay yerini inceledi

Olay yerinde incelemeler gerçekleştiren Şişli Kaymakamı Ali Fuat Türkel, konu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Ali Fuat Türkel, yaşanan olayda hayati tehlike arz eden bir durum olmadığını söyleyerek, "Esentepe Mahallesi Kardeşler Sokak üzerinde bulunuyoruz. Burada bulunan 9 binamız İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından riskli bina olarak değerlendirilmiş. Birkaç gün evvel de özellikle şu ortada gördüğünüz binanın kolonlarında genişleme tespit edilmiş. Tedbir amaçlı bugün hem o bina hem de sağ ve solundaki iki bina boşaltıldı. Yaklaşık 10 ailemiz var. Şu...