29 / 04 / 2024

şişlideki asansör kazasında son durum

şişlideki asansör kazasında son durum

Şişli'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin 4'ü tutuklu 25 sanığın, ''taksirle ölüme sebebiyet vermek''ten 22,5'ar yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Şişli'deki asansör kazasında soruşturma devam ediyor!

Şantiyede asansörün düşmesi sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili gözaltına alınan 9 kişi, serbest bırakıldı. Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğünde gözaltında tutulan 9 kişi, Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı.

Türkiye asansör ihracatında dünyada 9’ncu sırada!

Asansör ihracatında dünyanın en iyileri arasında yer alan Türkiye, asansördeki 195 milyon dolarlık ihracatıyla dünyada 9’ncu sırada yer alıyor. Türkiye, asansör sektöründe yakın coğrafyalara ihracatla büyük ivme yakaladı.

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi: Asansör ve elektrikli araçlar yasaklanabilir!

Avrupa'da enerji krizi patlak verdi. Bazı Avrupa ülkeleri doğalgaz tedariğinin yetersiz kalacağı olağanüstü haller için asansör yasakları ve elektrikli araçların zaruri olmadıkça kullanılmaması gibi katı önlemleri de masada tutuyor...

Türkiye'de asansör kazaları neden arttı?

Ülke genelinde son 10 yıl içerisinde asansör kazalarında artış yaşandı. Bu sürede asansör kazaları nedeniyle 152 kişi hayatını kaybetti.

Apartman yöneticilerine asansör eğitimi!

Afyonkarahisar Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü tarafından apartman yöneticileri için asansör kullanımı ve denetimleri ile yönetmelikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi...

Torun Center asansör kazası davasındaki ceza ve beraatlere onama!

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Torun Center'de 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin yerel mahkemece 9 sanığa verilen 60 bin 800'er lira adli para cezası ile 16 sanık hakkındaki beraat kararını onadı...

Çin'de inşaat alanında asansör düştü: 11 ölü!

Çin Hebei eyaletinde bir inşaat alanında asansörün düşmesi nedeni ile 11 işçi yaşamını yitirdi, 2 işçi de yaralandı...

Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı!

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Asansör İşletme ve Bakım Yönetmeliği yayımlandı... 

Binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Yapı İşleri İnşaat, Makine ve Elektrik Tesisatı Genel Teknik Şartnamelerine Dair Tebliğ'te Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ ile binalara yeni deprem güvenliği ve asansör şartnamesi geldi..

Gazze'ye düzenlenen hava saldırılarında 77 yapı yıkıldı!

İşgalci İsrail'in Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında bin 252 yapı zarar gördüğü, 77 yapının ise tamamen yıkıldığı açıklandı.

Torun Center asansör kazası davasında 6 kişi beraat etti!

Şişli'de 2014 yılında 10 işçinin ölümüne neden olan asansör kazasıyla ilgili yeni gelişme yaşandı. Davada, eski TOKİ çalışanı 6 sanığın beraatine karar verildi.

Torunlar'ın asansör davasında yeni gelişme!

İstanbul Mecidiyeköy’de 6 Eylül 2014'te eski Ali Sami Yen Stadı’nın yerine inşa edilen Torunlar İnşaat’a ait rezidans inşaatında gerçekleşen ve 10 işçinin yaşamını yitirdiği asansör faciası davasında bilirkişi raporu mahkemeye ulaştı.

Bakırköy'de asansör kazası: 4 işçi yaralandı!

Bakırköy İncirli Caddesi'nde 7 katlı bir binanın inşaatında talihsiz bir kaza yaşandı. Binada yaşanan asansör kazasında 4 işçi yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

Torun Center asansör kazasında 9 sanığa para cezası!

Şişli'de 6 Eylül 2014'te 10 işçinin ölümüyle sonuçlanan asansör kazasına ilişkin davada yargılanan 9 sanığa, 60 bin 800'er adli para cezası kesildi. 

şişlideki asansör kazasında son durum Haberi

şişlideki asansör kazasında son durum

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce büyük salonda yapılan duruşmada, tutuklu sanıklar Adem Akyıldız, Murat Artimur, Önder Türksoy ve Turgay Dalkılıç ile tutuksuz 21 sanık ve mağdur-müşteki avukatları hazır bulundu.


Duruşmada, sanıkların kimlik tespitinin yapılmasının ardından savunmaların alınmasına geçildi. 


Adliye önünde basın açıklaması 


Duruşma öncesi avukatlar, bazı sendikalar ve işçiler davaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Avukat Güray Dağ, 2014'ün işçiler için kara bir yıl olduğunu ifade ederek, Şişli'deki asansör kazası ile Soma ve Ermenek'teki maden kazalarını anımsattı. 


Dağ, davada 4'ü tutuklu 25 sanığın yargılandığını hatırlatarak, ''Maalesef gerçek sorumlular bu davada da yargı önüne çıkarılmıyor. Şimdi göstermelik bir yargılama yapılıyor. 25 işçi yargılanıyor aslında. Sorumlu olarak, günah keçisi olarak 25 işçi seçildi. Onların günahı diğer arkadaşları gibi hayatlarını kaybetmeyip, hayatta kalacak kadar şanslı olmaları. Şanslı...