28 / 04 / 2024

sit alanları imara açılıyor

sit alanları imara açılıyor

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan alanlar korunuyor. Peki, sit alanlarının imara açılması mümkün mü?

Sit alanlarının imara açılması 2014!

Sit alanlarında yapılaşma verilecek yapılaşma izni, sit alanlarının türüne ve derecesine göre değişkenlik gösteriyor. Peki, sit alanları imara açılıyor mu? İşte sit alanlarının imara açılması 2014..

İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Süreç nasıl ilerliyor?

İstanbul'da yer alan pek çok askeri arazi tek tek imara açıldı. Peki İstanbul'daki askeri alanlar neden imara açılıyor? Askeri alanların imara açılma süreci nasıl ilerliyor? Hangi askeri alanlar imara açıldı? 

İstanbul'daki askeri alanlar imara açılıyor iddiası! 

İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Gürkan Akgün, megakent İstanbul'da imara açılan asgari alanları paylaştı. İşte ayrıntılar...

Murat Kurum'dan sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sit alanları ranta açılıyor iddialarına yanıt verdi. İşte konuyla ilgili gelişmeler...

Marmaris'te yanan alanlar imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'teki yanan alanların imara açılıp açılmayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

4 ilin sit alanları 'koruma alanı' olarak tescillendi!

Zonguldak, Denizli, Isparta ve Konya'da bulunan bazı doğal sit alanları, doğal koruma, sürdürülebililir koruma, kontrollü kullanım ve nitelikli doğal koruma alanı olarak tescillendi.

İzmir'de tarım alanları imara açıldı iddiası!

İzmir'in Dikili ilçesinde tarım alanlarının imara açıldığı tespit edildi. Söz konusu imarla ilgili Tarım İl Müdürlüğü çalışmaları durdurun talimatı verdi. 

Güngör Erçil: Muğla'da doğal sit alanlarının statüsü düşürüldü!

Muğla Çevre Platformu Eş sözcüsü Güngör Erçil, doğal sit alanları belirlenirken hazırlanan bilimsel raporlar için “Gayrimenkul şirketinin hazırladığı raporlarla bütün Muğla’nın doğal sit alanları tespit ediliyor” dedi. Erçil, Muğla'da doğal sit alanlarının statüsünün düşürüldüğünü ileri sürdü.

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Gökova'da sit alanları imara mı açıldı?

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, "SİT alanları imara açıldı. Gökova Körfezi'ni parsel parsel satacaklar. Belediye olarak devre dışıyız" diye konuştu.

İzmir'deki doğal sit alanları kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

İzmir İli, Çiğli, Menemen ve Foça ilçeleri dahilindeki bazı doğal sit alanlarının kesin korunacak hassas alan olarak ilan edilmesi hakkında karar bugünkü 2941 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya'da sit alanları imara mı açılıyor?

Kapadokya Alan Planları Yönetmeliği yayınlandı. Kapadokya bölgesinde SİT alanı olup olmadığı dikkate alınmaksızın ve koruma statülerinin bütünlüğü aranmaksızın, nazım imar ve uygulama imar planları yapılabilecek.

sit alanları imara açılıyor Haberi

sit alanları imara açılıyor

Sit alanlarının imara açılması 2015!

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar sit alanı olarak ifade ediliyor.


Taşınmaz kültür varlıklarının muhafazaları veya tarihi çevre içinde korunmalarında etkinlik taşıyan korunması zorunlu olan alanlar da korunma alanları olarak karşımıza çıkıyor.


Bu alanlar Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nün kontrolü altında yönetiliyor.


Sit alanları mevzuatı gereğince; Sit alanlarında sit alanlarının türüne ve derecesine yapılaşma izni verilebiliyor. Kimi sit alanlarına yapılaşma için izin verilmezken, kimi alanlara bazı yapıların inşa edilmesi mümkün olabiliyor.


Peki bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarının imara açılması mümkün müdür? Sit alanları imara açılıyor...