03 / 05 / 2024

sit alanların değerlendirilmesi

sit alanların değerlendirilmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, 'SİT alanlarının yeniden değerlendirilmesine' ilişkin yürüttüğü projesi Ayvalık ve Cunda Adası'ndaki doğal dokusu ve mimarisiyle anılan 80 SİT alanı için tehlike oluşturuyor.

Konut sitesinde oturanlar dikkat! Ortak alanların kira gelirleri de beyan edilmeli!

Konut sitelerinde mülkü olan binlerce kişiyi ilgilendiren bir son dakika gelişmesi paylaşıldı. Konut sitelerinde ortak alanların kira gelirleri de beyan ediliyor. İşte detaylar...

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarını değiştirdi! Bakın ne kadar ödeme yapılacak!

Devlet dul ve yetim maaşı alanların maaş miktarında değişiklik yaptı. Peki, dul ve yetim maaşları ne kadar oldu? İşte detaylar...

'Ben hep 50 liralık benzin alıyorum' diyenler dikkat! 2022'de hep 50 liralık benzin alanların kaç litresi kayboldu? 

Uluslararası akaryakıt fiyatlarındaki artış ve TL'de yaşanan değer kaybı, pompa fiyatlarına yansıyor. Peki 2022'nin başında 50 liralık benzin alanların yıl sonunda kaç litresi kayboldu? İşte o rakamlar...

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik!

Yapı Denetimi İzin Belgesi Almak İçin Yapılan Müracaatların Değerlendirilmesi ve Sıralamaya Alınmasına Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31908 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik!

Korunan Alanların Tespit, Tescil ve Onayına İlişkin Usul ve Esaslara Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31769 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çayır ve mera alanlarının değişimi meclis gündeminde!

Çayır ve mera alanlarının büyüklükleri ve değişimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul güzergahındaki sit alanlarının koruması düşürülüyor mu?

1 Nolu Koruma Kurulu'nun gündemine, Kanal İstanbul projesinin güzergahında yer alan Küçükçekmece ve Avcılar arasındaki sulak alanın birinci derece olan sit korumasının, üçe düşürülmesi teklifi getirildi.

Kartal Gölü Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan ilan edildi!

Muğla İli, Köyceğiz İlçesi sınırları içerisinde bulunan Kartal Gölü Doğal Sit Alanının koruma statüsünün değerlendirilmesi sonucunda, ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanların kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine kararı verildi. 

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Sulak Alanların Korunması Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31428 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlak Vergisi Kanununda Değişiklik!

Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun ile Emlâk Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

sit alanların değerlendirilmesi Haberi

sit alanların değerlendirilmesi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlattığı 'SİT alanlarının yeniden değerlendirilmesi' projesi, doğru dokusuyla ünlü iki önemli SİT alanını tehdit ediyor. Son yılların gözde tatil beldesi Ayvalık ve Cunda, betonlaşma tehlikesiyle yüzyüze. Söz konusu projenin arka planında, Cunda Adası'nda 400 dönüm arazisi bulunan Acarlar Şirketler Grubu'nun girişimi olduğu iddia ediliyor. Bölge halkı endişeli. 


Her şey 275 villa için mi? 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'SİT alanlarının yeniden değerlendirilmesine' ilişkin yürüttüğü çalışma kapsamında gözler Ayvalık ve Cunda Adası'na çevrildi. 80'in üzerindeki sit alanı bulunan Balıkesir'in sadece Ayvalık İlçesi'nde 50 SİT alanı bulunuyor. Acarlar Şirketler Grubu'nun hedefinde ise Cunda Adası olduğu iddia ediliyor. Şirketin 1977 yılından bu yana Cunda Adası'nda 400 dönüm arazisi bulunuyor. Şirketin, 1989 yılında belediyenin çıkarmış olduğu 1/5000 ölçekli imar planına dayanarak Cunda'da...